marți , 8 decembrie 2015
Home / Știri interne / Economie / Lukoil își propune dezvoltarea perimetrului offshore al României în colaborare cu ExxonMobil.

Lukoil își propune dezvoltarea perimetrului offshore al României în colaborare cu ExxonMobil.

lukoil
Lukoil

 

01 decembrie 2015 (Intellnews.ro) – Vicepreședintele Lukoil, Leonid Fedun, a anunțat public intenția concernului energetic pe care îl conduce de a negocia cu ExxonMobil exploatarea zăcămintelor de gaze naturale din platforma românească a Mării Negre.

In luna octombrie a anului curent, compania rusa a anunțat descoperirea unui zăcământ de gaze estimat la peste 30 de miliarde de metri cubi în perimetrul Trident din sectorul românesc al Mării Negre.

Explorarea geologică este efectuată în respectivul perimetru de către Lukoil Overseas Atash, în baza acordului de concesiune încheiat, în anul 2011, cu Guvernul României. Acordurile de concesiune încheiate de partea română cu Lukoil Overseas-Vanco International prevăd explorarea și exploatarea perimetrelor românești Est Rapsodia și Trident din Marea Neagră.

Anterior, în 2012, OMV Petrom și ExxonMobil anunțaseră descoperirea unui zăcământ de gaze naturale estimat la 42-84 miliarde metri cubi în platforma continentală românescă a Mării Negre.

Potențialul tuturor perimetrelor concesionate explorării în Marea Neagră de țara noastră este estimat la peste 200 de miliarde de metri cubi de gaze naturale.

Best free WordPress theme

About Intell News

Editor website

Check Also

Partidul Noua Revoluție

Partidul Noua Revoluție: un partid exclusiv on-line

04 decembrie 2015 (Intellnews.ro) – Partidul Noua Revoluţie ‪(#‎partidulnouarevolutie), singurul partid exclusiv on-line,‬ își propune transparență, …