
România va fi din nou martor la un eveniment istoric. Carol al II-lea, singurul rege care nu a avut parte de odihnă într-o biserică, va fi reînhumat.
Ceremoniile vor începe vineri, la ora 18:00, când 11 militari ai Batalionului Vânători de Munte 33 „Posada” din Curtea de Argeş vor scoate sicriul Regelui Carol al II-lea din capela din curte şi îl vor duce în Vechea Catedrală, unde va fi aşezat pe catafalc. Stindardul Regelui, cel original, repatriat din Portugalia în 2003, şi o coroană albă de flori vor fi aşezate deasupra.
Acest ceremonial va fi filmat în exclusivitate de TVR. Imaginile le veti putea vedea la telejurnale.
Sâmbătă, ediție specială, de la ora 12.00, transmisă în direct de Televiziunea Română
După ce sicriul va fi scos din Vechea Catedrală, militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” vor prezenta onorul şi semnalul funerar lung.
Sicriul va fi purtat de brigada de elită a armatei la Noua Catedrală. Pe traseu vor fi militari de la Vânătorii de Munte, precum şi preoţii din eparhie.
Osemintele vor fi aşezate apoi în Noua Catedrală și necropola regală din Curtea de Argeș, la două morminte distanţă de cele ale Regelui Mihai şi Reginei Ana.
La ceremonia de îngropare din Noua Catedrală va participa doar Familia Regală. Publicul va avea acces atât în faţa Vechii Catedrale cât şi în faţa Noii Catedrale.
Sursa: http://stiri.tvr.ro/sicriul-cu-rama-i-ele-pamante-ti-ale-regelui-carol-al-ii-lea-va-fi-inhumat-in-noua-catedrala-arhiepiscopala-i-regala-de-la-curtea-de-arge-tvr-va-transmite-sambata-ceremonia_842532.html#view
Sursa: stirile TVR

Regele Carol al II-lea
Alteţa Sa Regală Principele Carol s-a născut la Sinaia, la 3 octombrie 1893, ca fiu al Principelui Moştenitor Ferdinand şi al Principesei Moştenitoare Maria. În 1914, la înscăunarea tatălui său, Carol devine Principe Moştenitor. În timpul Primului Război Mondial, este ofiţer în armata română. În 1918 dezertează de pe front şi contractează împotriva voinţei Suveranului o căsătorie care este anulată în anul 1919 şi care nu produce efecte dinastice. Carol se căsătoreşte cu Alteţa Sa Regală Principesa Elena a Greciei şi a Danemarcei în 1921 (au divorţat în 1928). Carol al II-lea a fost Rege al României între 1930 şi 1940. A murit la Estoril, în Portugalia, la 4 aprilie 1953, în vârstă de cincizeci şi nouă de ani. Principele Carol a fost primul viitor Rege născut în România şi botezat în ritul ortodox. A învăţat româneşte de mic şi a studiat istoria şi geografia ţării. Pasiunile lui se împărţeau între cărţi şi uniforma militară. A şi urmat, de altfel, cursurile Academiei Militare de la Potsdam.
Sursa: http://www.familiaregala.ro/istorie/regele-carol-ii
Publicat de Intell News, 9 martie 2019