Deligöz : „In spatele puciului din Turcia , s-a aflat CIA!”

Deligöz : "In spatele puciului din Turcia, s-a aflat CIA!"
Deligöz : „In spatele puciului din Turcia, s-a aflat CIA!”
Publicatia turca „Aksam” , publica pe data de 31-10-2016 un articol prin care acuza direct Statele Unite, prin intermediul CIA (Central Intelligence Agency), de tentativa de lovitura de stat la adresa Turciei si a presedintelui Erdogan.

Conform declaratiei Presedintelui AKP, Orhan Erzurum Deligöz, apropiat si om de incredere al Presedintelui Erdogan, in data de 15 iulie 2016, in incinta „Splendid Palace Hotel” de pe insula Büyükada s-au intalnit nu mai putin de 13 agenti CIA si 21 de oameni influenti turci, pentru a pune pe tapet puciul ce a urmat in aceeasi noapte in Turcia.

Printre acestia sunt mentionati inalti functionari atat din serviciile secrete americane cat si militare turcesti, precum seful biroului Turcia din cadrul CIA, Henry Barkey si fostul vice-presedinte al U.S. National Intelligence Agency (NIC) – Graham Fuller

Deligöz isi sustine acuzatiile in baza listei de oaspeti ridicata de la receptia hotelului, lista ce a facut obiectul proceselor demarate ulterior esuarii tentativei de puci, impotriva celor alcuzati de tradare.

Persoanele anchetate, ce se presupune ca au participat la intalnirea cu inaltii functionari din cadrul CIA din data 15 iulie 2016, declara ca scopul intalnirii ar fi fost discutarea problemelor ce privesc armamentul nuclear iranian.

Deligöz isi intareste acuzatiile, specificand ca „nu se poate organiza o intalnire pe problema nucleara iraniana fara acordul Ministerului de Externe turc si al serviciilor de informatii turce” iar la momentul actual, aceste informari ar lipsi cu desavarsire.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube