Armata siriană va fi sprijinită de Rusia în Alep

 

Armata siriană recâștigă zone lângă Alep
Rusia „va sprijini activ” armata siriana daca este amenintata la Alep (nord) si in imprejurimi.

Rusia „va sprijini activ” armata siriana daca este amenintata la Alep (nord) si in imprejurimi, a avertizat ministrul rus al afacerilor externe Serghei Lavrov, informeaza AFP, citata de Agerpres.

„In legătură cu ce se întâmplă la Alep si in imprejurimile sale, i-am avertizat pe americani. Ei știu ca noi vom sprijini in mod activ armata siriana din aer pentru a-i opri pe teroristi sa captureze teritorii”, a declarat el intr-o conferință de presa cu omologul sau finlandez Timo Soini.

„Noi luam deciziile in functie de situatie. Suntem in contact cu americanii in fiecare zi… Deci nu vor fi surprize”, a adăugat seful diplomatiei ruse.

Acest anunt intervine in timp ce coalitia arabo-kurda Fortele Democratice Siriene (FDS), sustinuta de americani, avanseaza in provincia Alep amenintand axa pe care organizatia Statul Islamic (SI) o utilizeaza pentru tranzitul combatantilor, armelor si banilor de la granita cu Turcia catre Raqa, capitala de facto a SI in Siria.

Organizatia jihadista este prinsa ca intr-o menghina intre inaintarea acestei coalitii si cea a armatei siriene, sustinuta de aviatia rusa, noteaza France Presse.

Lavrov si secretarul de stat american John Kerry au evocat săptămâna trecuta la telefon necesitatea „unor actiuni comune decisive” împotriva Frontului Al-Nusra, ramura siriana Al Qaida.

Armata guvernamentală siriană a capturat o parte din teritoriul controlat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) la est de Alep, între care și zona satelor Kaskis și Akula, situate la 60 km de oraș.

Forțele guvernamentale au reușit să obţină controlul asupra unor tunele şi fortificații, dar și asupra unei porțiuni din autostrada care leagă Alep de capitala jihadiştilor, Raqqa, trecând prin Tabqa, localitate controlată încă de gruparea SI.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube