
Intell News recomandă: ,,Artă plastică contemporană din România” la a treia ediție, din 14 octombrie 2021 la Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, strada General Grigore Bălan nr. 19, municipiul Bistriţa. Evenimentul ,,Artă plastică contemporană din România” se reîntoarce la Bistrița, după ce în decembrie 2020 a avut loc acolo o expoziție din cadrul celei de-a doua ediții. Vezi https://intellnews.ro/, pagina de cultură a partenerului media Intell News : Artă Plastică Contemporană din România (a II-a ediție) la Complexul Muzeal Bistrița – Năsăud, articol din 17 decembrie 2020, link: https://intellnews.ro/arta-plastica-contemporana-din-romania-a-ii-a-editie-la-complexul-muzeal-bistrita-nasaud/
Notă: partenerii media pentru care scriu au alocat spații importante acestui eveniment, în toate edițiile de până acum. Intell News recomandă: Artă plastică contemporană din România la a treia ediție. Tag general pentru cele trei ediții: https://intellnews.ro/tag/arta-plastica-contemporana-din-romania/

Comunicat de presă:
Asociația Culturală HXA Art Gallery în parteneriat cu Complexul Muzeal Bistrița Năsăud vă invită joi, 14 octombrie 2021, ora 14:00, la vernisajul expoziției Artă Plastică Contemporană din România, ediția a III-a.
În deschidere vor vorbi: Lavinia Moldovan, director Direcția de programe și proiecte muzeale și Alexandru Gavrilaș, manager Complexul Muzeal Bistrița Năsăud.
Vor prezenta: Vasile Duda, critic și istoric de artă și Ami Vasilescu, manager Asociația Culturală HXA Art Gallery și curatorul expoziției.
Proiectul cultural Artă Plastică Contemporană din România – APCOR promovează arta contemporană și artiștii români, ajungând deja la a III-a ediție.
În cadrul primelor două ediții au fost organizate 13 expoziții itinerante, găzduite pe simezele unor muzee și galerii de artă renumite.
În cadrul ediției a III-a artiștii sunt reuniți sub tema ,,Genezei”, care face parte din însăși ființa noastră. Fiecare artist vede începuturile în felul lui, fie evocând creația divină, apariția luminii sau întunericului, fie cercetând osmozele materiei și transpunându-le, conform percepțiilor asupra lumii.
În stiluri și maniere de lucru variate, de la figurativul interpretat la abstract și expresionism, plasticienii concep tema genezei în funcție de propriul areal imagistic, de raportarea la structuri vizuale arhetipale, relaționate cu zone culturale și istorice.
A consemnat pentru Intell News( partener media): Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al platformelor de presă Intell News și Jurnalul Bucureştiului, publicist comentator al ziarului Ultima Oră; artist vizual, afilieri: membru titular Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR, totodată consilier media și al Comitetului Director al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România și membru al Consiliului Director al Visarta, 13 octombrie 2021
