Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România(AFAPRR): expozitia de iarnă si decernarea premiilor AFAPRR

Pe 20 decembrie 2018 a avut loc vernisajul expozitiei de iarnă a AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România si decernarea premiilor pentru artă religioasă și restaurare, in frumoasa locatie a Piața Spania Gallery, in buricul Bucurestiului, galerie care se alătură de acum celorlalte spatii similare private( galerii de artă de top din Bucuresti, putine la număr, evident!) promovate mediatic in paginile de cultură ale Jurnalului Bucurestiului si Intell News(majoritatea cu parteneriate media).

Expozitia de iarnă 2018 si decernarea premiilor AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, Piața Spania Gallery, 20 decembrie 2018, un film de  Claudiu Victor Gheorghiu

Pe 20 decembrie 2018 a avut loc vernisajul expozitiei de iarnă a AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România si decernarea premiilor pentru artă religioasă și restaurare, in frumoasa locatie a  Piața Spania Gallery, in buricul Bucurestiului, galerie care se alătură  de acum celorlalte spatii similare private( galerii de artă de top din Bucuresti,  putine la număr, evident!) promovate mediatic  in paginile de cultură ale Jurnalului Bucurestiului si  Intell News(majoritatea cu parteneriate media). „Intell News in galeriile bucurestene” este una dintre cele 4 rubrici realizate de mine pentru pagina de cultură a agentiei de presă Intell News, dar nu in concurență, ci in comuniune cu ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si deja consacrată, din luna mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului(celelalte 3 sunt „Expozitiile filialelor teritoriale ale Uniunea Artiștilor Plastici din România„, „Intell News pe drumurile Patriei” si „Portret de artist”).

 

Afisul evenimentului organizat de Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR

 

De la dreapta: Elena Borundel, curator, dr. Irina Sava, specialist restaurator, președinte AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, Florin Filip, manager de proiecte si comunicare al AFAPRR, Adrian Fundeneanu, fondator și director al Piața Spania Gallery și al Magna News.

 

Notă: Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News au plăcerea să fie parteneri media cu AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România : Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, al cărui membru sunt si eu. Este firesc asadar să urmăresc cu interes toate evenimentele, activitatea si expozitiile organizate de Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România: AFAPRR, dar si să le acord importanta cuvenită, pentru că valoarea si consistenta evenimentelor organizate de Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România a fost demonstrată mereu de fapte, nu de vorbe!

Multumesc comisiei de acordare a premiilor AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România(condusă de Marius Barbone Barb, presedinte al UAP Filiala Pictură București ) si colegilor din AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România , pentru acordarea in al doilea an consecutiv(in 2017 pentru Jurnalul Bucurestiului) a diplomei pentru promovarea artelor in calitate de jurnalist cultural, in 2018 pentru Intell News. Expun evident ca artist( eu sunt jurnalist cultural in subsidiar) la expozitia de iarnă a AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, pe simezele Piața Spania Gallery. Expoziția poate fi vizitată în perioada 20 decembrie 2018 – 19 ianuarie 2019,  între orele 10,00 -17,00,  la Piața Spania Gallery, strada Alecu Russo nr. 13 – 19.

 

Claudiu Victor Gheorghiu: diploma pentru promovarea artelor in calitate de jurnalist cultural, in 2018 pentru Intell News(in 2017 pentru Jurnalul Bucurestiului)

 

Articol, film si fotoreportaj de: Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului, artist vizual, afilieri: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR, totodată consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR, membru al Consiliului Director al Visarta(Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale), 20-22 decembrie 2018

 

In timpul ceremoniei de primire a diplomei pentru promovarea artelor in calitate de jurnalist cultural, Claudiu Victor Gheorghiu , in 2018 pentru Intell News. Diploma a fost inmânată de Cristian Olteanu, membru in Consiliul Director al AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România

 

 

Comunicat de presă:

Premiile pentru Artă Religioasă și Restaurare 2018 și expoziția de Iarnă a AFAPRR a UAP din România

 

Asociația Filială Artă Plastică și Restaurare a Uniunii Artiștilor Plastici din România (AFAPRR) a organizat in parteneriat cu Piața Spania Gallery și Magna News decernarea Premiilor pentru Artă Religioasă și Restaurare, joi, 20 decembrie 2018.

Parteneri media ai evenimentului au fost: Jurnalul Bucureștiului, Intell News, SensoTV, Radio România Cultural, Radio România Internațional și Magna News.

Juriul a acordat premiile și diplomele conform unui regulament făcut public și componența sa a fost stabilită prin vot de către Comitetul de Direcție al AFAPRR al UAP din România:

Membri juriului au fost: Marius Barbone Barb, pictor, președinte al Filialei de Picură a UAP, Zuzu Răzvan Caratănase, grafician, membru în Consiliul de Conducere al UAP, Dan Munteanu, sculptor, Constantin Mârza, sculptor, dr. Marius Tița, dr. Irina Sava, președinte al Asociației, specialist restaurator, Ciprian Buzuloi, pictor, vicepreședinte al Asociației, Florian Mihăilescu, pictor, președinte al Comisiei profesionale al AFAPRR( reprezentând singura comisie profesională a unei filiale a UAP datorită specificității AFAPRR),   Cristian Olteanu, pictor, Ana Dojanschi, expert restaurator, președinte de onoare al AFAPRR, Mirela Leahu, restaurator.

Premiile pentru artă religioasă au fost înmânate domnului Vasile Carp,  artist consacrat și domnului Florentin Stoian , artist debutant.

Premiile pentru restaurare au fost conferite doamnei Anastasia Floroiu, restaurator consacrat și doamnei Maria-Valentina Dudu, restaurator debutant.

 

De la dreapta: Florentin Stoian , artist debutant si Vasile Carp, artist consacrat, cei care au primit premiile pentru artă religioasă; Anastasia Floroiu, restaurator consacrat, premiul pentru restaurare

 

De la dreapta: Maria-Valentina Dudu, restaurator debutant, premiul pentru restaurare si dr. Irina Sava, specialist restaurator, președinte AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România

 

Ca și la prima ediție a premiilor din anul trecut,  AFAPRR a UAP din România a acordat următoarele diplome  :

Diplome pentru promovarea artelor: doamnei Mimi Necula – TVR 1, doamnei Mihaela Poenaru – Trinitas TV, doamnei Bogdana Contraș – Senso TV, doamnei dr. Roxana Păsculescu – Radio România Cultural și domnului Claudiu Victor Gheorghiu- Intel News.

Diplome ,,prieten al artelor”: preot dr. Florin Șerbănescu, paroh al Bisericii Sf. Stelian-Lucaci, consilier patriarhal, preot Lică Lepădatu, paroh al Bisericii Sf. Gheorghe-Grivița, doamnei conf. univ. dr. Paula Popoiu, director general și doamnei dr. Aurelia Tudor, cercetător, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, domnului dr. Ioan Cristescu, director general și doamnei Alina Niculescu, Muzeul Național al Literaturii Române, dr. Marius Tița, critic de artă, redactor –sef sectia română la Radio România Internațional și domnului Adrian Fundeneanu,  fondator și director al Piața Spania Gallery și al Magna News.

Totoodată cu această festivitate de premiere a fost vernisată și expoziția de iarnă a AFAPRR,  în spațiul expozițional al Piața Spania Gallery, curatorul expoziției fiind doamna Elena Borundel, membru al filialei.

Manifestarea expozițională a fost prezentată de către criticul de artă Marius Tița.

În timpul galei premiilor AFAPRR a UAP din România au susținut momente artistice doamna Ioana Marin, solist de muzică populară din județul Ialomița, artist recomandat de către curatorul expoziției Elena Borundel și domnul Ioan Crețeanu, rapsod popular din vechiul județ Romanați propus pentru a participa la vernisaj de către Nicu Dumitrescu, expozant la acest salon de iarnă.

 


Ion Crețeanu, rapsod popular

 

Trofeul pentru premii a fost realizat și oferit de către Atelierele Domnești, partener al Asociației începând de anul trecut, sculptor Paul Ioan Popescu.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 20 decembrie 2018 – 19 ianuarie 2019,  între orele 10,00 -17,00,  la Piața Spania Gallery, strada Alecu Russo nr. 13 – 19.

 

Cu stimă,

  1. Irina Sava, specialist restaurator, președinte AFAPRR,

www.afaprr.ro, e-mail: savairina@yahoo.com

0763 618 358

 

Notă: Despre expoziția de iarnă a AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România : Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România , precum si despre decernarea Premiilor filialei AFAPRR, in acest grupaj din ziarul Jurnalul Bucurestiului, semnat de Claudiu Victor Gheorghiu, 17 decembrie 2018.

Expozitia de iarnă a AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România si decernarea premiilor pentru artă religioasă și restaurare

 

Despre Claudiu Victor Gheorghiu 329 Articles
My name is GHEORGHIU CLAUDIU VICTOR and I was born in October 1967 in Bucharest. In 1998 I took the master degree at University from Bucharest , the Faculty of History- universal old history section- with theme (Constantine the Great and Christianity) at professor LIGIA BARZU. In 1991 I graduated Art School , Painting section, with TITU DRAGUTESCU. I painted sacred pictures from 1990, in technique tempera or tempera with egg on wood. In the period 2004-2016, I had the honor to have the encouragements, the advices, the friendship of the Master PAUL GHERASIM(1925-2016), my mentor, the founder of the "Prolog" group. During the period 1992-1994 I was artistic advisor at Coleus contemporary art gallery . I am titular member of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration - AFAPRR of UAP from Romania: Visual Artists’ Union from Romania from April 17, 2019, admitted by contest, as well as I was trainee member during the period 2016-2019, admitted by contest. I was member in Plastic Background(FP) belong Visual Artists’ Union from Romania(UAP) from 7th of December 2000, admitted by contest. From 25th of May 2015 I was elected Media advisor of the Steering Committee of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration : AFAPRR of UAP from Romania: Visual Artists’ Union from Romania. From 2014 I am member Visarta( from March 31, 2017, I was elected in the Steering Committee of Visarta, during the period 2017-2022), the Romanian Visual Arts Copyright Collecting Society. I had 4 Personal Exhibitions with sacred art, organized by UAP from Romania- Visual Artists’ Union from Romania, in Bucharest (2001, 2003, 2004 at ArTei Gallery, 2007 at Galateea Gallery), also another two at Silva Gallery in Busteni(2007-2008), Sabion Gallery in Bucharest(2019, together with Cristina Georgescu). I had also 2 Personal Exhibitions in Italy : I was Honor Guest, representing Romania, with sacred art, June 2003 at Pisa and in October 2006 ”The icons, sacred pictures in contemporary world” at Viadana(Mantua). I won some prizes in Italy and I participated, admitted by contest, at some art fairs and international exhibitions around the world, representing Romania: most of them in Italy(Pompeii, Pisa, Turin, Milan, Reggio Emilia, Bari, Viadana, Mantua), but also in France, Germany, Greece, Japan, Peru, South Korea, Switzerland; in secondary also I am cultural journalist: from May 2015 to January 2016 I was Contributing Editor at Culture at the newspaper Jurnalul Bucureştiului. From 17th of January 2016 I was advanced Senior Editor at the same newspaper, which has been called since April 2020 the Jurnalul Bucureştiului ,,Le Petit Parisien”, with a different leadership and a different format. From 1st of November 2015 to 31st of December 2016 I was Contributing Editor and Thematic Advisor at News Agency Lacasuri Ortodoxe and Press service LO News. From 1st of January 2016 I am Senior Editor of the Intell News(Global news, press and event analysis) and coordinator of the Culture pages (in Romanian and English, named Intell News Romania). From May 3, 2019, I am also publisher commentator at the newspaper Ultima Oră.
Website Facebook YouTube

1 Trackback / Pingback

  1. Intell News recomandă: expoziția " In Hoc Signo Vinces" la Piața Spania Gallery - Intell News Romania

Comentariile sunt închise