ATAC ARMAT în Germania: Opt morți și peste cincisprezece raniti in Munchen

ATAC ARMAT în Germania: Opt morți și peste cincisprezece raniti in Munchen
ATAC ARMAT în Germania: Opt morți și peste cincisprezece raniti in Munchen

Update 23.07 | 17:00

Conform ultimelor informatii furnizate de publicatia The Guardian, atacul de vineri (22.07.2016) din fast-food-ul de pe langa un centru comercial din Munchen-Germania, al trei-lea atac facut pe teritoriul Europei in ultimele opt zile, s-a soldat cu decesul a opt persoane si ranirea a peste cincisprezece.

Din ultimele informatii reiese ca atacul a fost spontan, realizat de catre un singur atacator, un tanar (18 ani) cetatean iranian ce isi dobandise si cetatenia germana de mai putin de doi ani. Conform unor inregistrari si declaratii ale martorilor, acesta ar fi strigat de mai multe ori in timpul impuscaturilor ca el este cetatean german, urmand ca la final sa se si sinucida, fapt ce complica solutionarea cazului de catre autoritatile germane.

Se pare ca acesta a reusit sa atraga populatia intr-un grup mai mare pentru a crea mai multe victime, folosindu-se de o reclama falsa ce presupunea gratuitate la mancarea McDonalds.

Pana la aceasta ora atacul nu a fost revendicat de nici o organizatie terorista.

 

Conform agenției de presă DPA, atacul a început la ora locală 17:52 (15:52 GMT), într-un  fast-food din incinta unui centru comercial de pe langa Stadionul Olimpic, ce s-a soldat cu cel putin sase morti si cincisprezece raniti, a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al poliției din Munchen, Thomas Baumann.

Numarul de victime nu se stie cu exactitate inca, actiunile politiei si fortelor de ordine aflandu-se in desfasurare.

Conform Reuters, pe contul de Facebook al Poliției din Munchen a fost postata informatia ce confirma ca  martori oculari au observat trei persoane înarmate care ar fi fost implicate în atacul de astazi, precum si un schimb de focuri pe strazile Hanauer și Ries.

Poliția cere populației să rămână acasă sau să caute adăpost în clădirile din apropiere.

Potrivit cotidianului Bild, un atacator a fugit în centrul comercial și a deschis focul asupra mai multor persoane, iar apoi s-a deplasat în direcția unei stații de metrou.

Între timp, autoritatea de transport din Munchen anunță că a oprit circulația mai multor trenuri, tramvaie și autobuze după atacul armat.

Pana la aceasta ora atacatorii nu au fost inca reperati, acestia aflandu-se in libertate.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=XW-89_BLnDI

 

Despre admin 35 Articles
Administrator website
Facebook Twitter YouTube