Atac terorist la Ankara, în apropierea Parlamentului

Ankara

Ankara, capitala Turciei a fost zguduită în seara zilei de 17 februarie 2016 de o explozie puternică, urmată de un incendiu.

Potrivit unui comunicat oficial al poliției turce, a fost vorba de o masina capcană. Explozia a avut loc in zona unei cazărmi militare, pe o artera principala din Ankara, la ora de varf. In aceeasi zona este situată și cladirea Parlamentului turc.

Un prim bilant a anuntat 45 de persoane rănite si 18 decese, potrivit Telegraph.

Cotidianul turc Zaman a relatat ca explozia a lovit un autobuz care transporta militari.

La scurt timp de la incident, mass media au anunțat ca a fost interzisa mediatizarea oricaror detalii despre explozie.

Premierul turc Ahmet Davutoglu si-a anulat vizita pe care trebuia să o intreprinda mâine, 18 februarie 2016, la Bruxelles si a anuntat crearea unei celule de criza. Autoritatile investigheaza cauza producerii exploziei.

Există voci care afirmă că în atac ar fi fost implicat un camion plin cu exploziv, iar responsabilă pentru incient ar fi gruparea teroristă Al-Nusra. Se vorbește, în fapt, despre producerea a două explozii: prima ar fi lovit un autobuz in care era transportat la cazarmă personalul militar, iar a doua ar fi vizat cladirea Parlamentului, din apropiere, unde urma sa ajunga premierul turc, pentru a participa la o dezbatere parlamentara.

Noua persoane au fost arestate dupa atentatul de miercuri seara de la Ankara, a anuntat premierul Ahmet Davutoglu, care a atribuit atacul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) si militiei kurde siriene YPG.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube