Atacul din Paris: Proveniența detonatoarelor și armelor

Atacul din Paris

Atacul din Paris Proveniența detonatoarelor și armelor

29 noiembrie 2015 (Intellnews.ro) – Autoritățile franceze competente, implicate în anchetarea atacurilor din 13 noiembrie 2015, la Paris confirmă că:

– Salah Abdeslam, suspect de participare la organizarea atentatelor, aflat în continuare în libertate, a cumpărat aproximativ zece detonatoare electrice de la firma de pirotehnie cu sediul la Saint Ouen l’Aumône (Val-d’Oise), Franța.

Unele arme folosite de către militanţii islamişti în timpul atacurilor au fost identificate, cu sprijinul Ministerului sârb de Interne, ca fiind produse ale fabricii Zavodi Crvena Zastava din Kragujevaci, Serbia.

Milojko Brzakovici, directorul fabricii de arme Zastava, afirmă că armele fac parte dintr-un lot de puști de asalt M70, produs în 1987-1988, ca variantă îmbunătățită a modelului sovietic AK47.

”Am verificat șapte-opt serii numerice în baza noastră de date și am constatat că armele din acel lot au fost trimise la depozite militare din Slovenia, Bosnia și Macedonia (n.n. – republici ex-iugoslave) ”, a declarat Brzakovici.

Sute de mii de astfel de arme au rămas în posesia civililor și grupărilor infracționale din spațiul ex-iugoslav, după războaiele civile de acum două decenii.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube