Atentat in Barcelona – Spania 17-08-2017!

atentat in Barcelona
Placa de Catalunya

Un atentat terorist a avut loc in aceasta dupa-amiaza in orasul Barcelona din Spania, soldat, dupa ultimele cifre transmise de autoritatile spaniole, cu 15 morti si cel putin  de raniti.

UPDATE: 23:53

  • Un incident a avut loc la marginea orasului catalan Barcelona, unde o alta furgoneta nu a oprit la semnalele filtrului de politie, soferul autovehiculului fiind ucis in urma focului deschis de politisti.

UPDATE: 23:57

  • Driss Oukabir s-a predat, acesta sustine ca nu are nici o legatura cu atentatele si acuza ca identitatea i-a fost furata. I s-a solicitat legitimarea acestuia, negasindu-se acte de identitate asupra sa.

Atentatul a avut loc in jurul orei 16:30 in piata Placa de Catalunya, o zona turistica importanta a orasului spaniol, dupa ce o duba a intrat in multime, oprindu-se in al doilea magazin pe raza pietii, producand victime inclusiv in interior.

Martorii povestesc cu groaza despre scenele violente, cat si despre spaima si haosul creat in multime ce alerga sa isi saleveze viata.

Imagini de la camerele de securitate au surprins o duba de culoare alba ce pare ca ar apartine companiei de inchirieri auto „Telefurgo”, din orasul vecin, Santa Perpetua de la Mogada.

Atentatorul, neidentificat pana la aceasta ora, a reusit sa fuga de la locul atacului, politia retinand doi suspecti ce se crede ca ar fi fost implicati in atac.

Autoritatile spaniole au identificat si dat in urmarire pe unul dintre cei implicati ca fiind Driss Oukabir, de origine magrebiana, masina ce intrat in multime fiind inchiriata pe numele lui.

Driss Oukabir atac Barcelona - Intell News Romania
Driss Oukabir

Au aparut de asemenea o serie de informatii despre luari de ostateci, politisiti atacati si suspecti ucisi, dar autoritatile catalane le-au infirmat, singura informatie confirmata fiind aceea a descoperirii si retinerii unui alt vehicul ce urma a fi folosit intr-un al doilea atac ce ar fi urmat.

Metoda atentatelor cu masina, fara explozibil, prin intrarea in multime, a inceput in Europa in luna iulie 2016, ucigand peste 100 de oameni si ranind mult mai multi in Nisa, Berlin, Londra si Stockholm. Aceasta este se pare o metoda preferata de teroristi pe teritoriul european, odata cu controalele mult mai stricte ale oficialitatilor asupra materialelor explozive, armelor si munitiilor, facand din fiecare atentat de acest gen, o situatie greu de anticipat si prevenit, cu victime si impact major asupra perceptiei opiniei publice.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube