BfV: Islamiștii recrutează refugiați din Germania

BfV: Islamiștii recrutează refugiați din Germania
BfV

Șeful serviciului german de informații interne (BfV), Hans-Georg Maassen, a declarat ca au fost înregistrate sute de încercări ale islamistilor radicali de a recruta migranți găzduiți în centrele pentru refugiati din tara, relateaza duminica DPA.

„Avem informatii privind peste 340 de astfel de incidente”, a declarat șeful Biroului Federal pentru Protecția Constituției (BfV), Hans-Georg Maassen, pentru DPA. „Acestea sunt însă numai cazurile cunoscute de noi. Presupunem ca exista mai multe astfel de încercări”, a mai spus el.

„Angajati de la centrele pentru refugiați din Germania ne-au informat in legătură cu aceasta situație”, a mai spus Maassen.

„Suntem îngrijorați ca salafistii si alti islamisti isi promoveaza cauza in centrele de azil”, a spus oficialul german, referindu-se la o miscare ultraconservatoare sunnita.

„Stim ca exista foarte multi bărbați tineri de confesiune sunnita printre solicitantii de azil. Ei provin adesea dintr-un mediu islamic conservator si doresc sa mearga la o moschee in care se vorbeste limba araba in fiecare vineri”, a mai spus seful serviciului de informatii, precizand ca exista de asemenea numeroase moschei radicale salafiste in Germania.

Maassen a declarat totodată ca atacuri islamiste au avut loc si inainte de valul recent de violente din ultima luna din Germania si ca un politist din orasul Hanovra, precum si un templu sikh din Essen, au fost tinta unor astfel de atacuri.

„Lectia pe care trebuie sa o invatam din asta este ca nu ar trebui sa ne concentram numai pe organizatia Stat Islamic, care poate trimite unitati teroriste in Europa, cum a fost cazul la Paris si Bruxelles”, a afirmat Maassen. „In schimb, sunt acei indivizi care se radicalizeaza singuri sau care primesc comenzi”, a adaugat seful BfV.

Despre Laurențiu Nedianu 435 Articles
Editor website
Website Facebook Twitter Google+ YouTube