Biserica Ortodoxă Rusă apără părinții care își bat copiii

Biserica Ortodoxă Rusă apără părinții care își bat copiii

Biserica Ortodoxă Rusă , prin Comisia patriarhală pentru problemele familiei a ajuns la concluzia că noua formă de redactare a Codului penal, care face referire la violența fizică, îi lipsește pe părinți de dreptul de a aplica corecție fizică propriilor copii.

”Dacă legea va intra în vigoare atunci ne putem aștepta la o urmărire penală la care să fie supuși părinții responsabili și cu calități morale în cazul în care ar aplica o penalizare fizică moderată și rațională”, se afirmă pe site-ul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Comisia consideră că noua lege nu ia în considerație ”valorile tradiționale și morale ale societății ruse” și este îndreptată împotriva ”conceptului acceptat din cultura rusă care reclamă dreptul părinților”.

La 29 iunie, Consiliul Federației a adoptat proiectul de lege de reformulare parțială a mai multor articole ale Codului Penal din Federația Rusă.

Conform documentului, sancțiunea penală pentru lovire intervine în cazul în care au fost supuși violenței copiii și alte persoane apropiate, din rațiuni huliganice, din ură ideologică, politică, rasiale, naționale, religioasă.

Octavian Sergentu

Despre admin 40 Articles
Administrator website
Facebook Twitter YouTube