Bruxelles: Nivel maxim de alertă teroristă

Bruxelles alertă teroristă21 noiembrie 2015 (Intellnews.ro) – Belgia a ridicat nivelul de alertă teroristă pentru regiunea Bruxelles la nivel maxim (4). Pentru restul teritoriului țării se menține nivelul 3.

În consecință, toate stațiile de metrou din Bruxelles vor fi închise sâmbătă, 21 noiembrie 2015, serviciile de transport subteran fiind suspendate, potrivit anunțului postat sâmbătă dimineața de compana publică de transport din Bruxelles (STIB).

Totodată, populația este avertizată să evite participarea la adunări colective, frecventarea zonelor publice aglomerate (centre comerciale) și să manifeste vigilență în mijloacele de transport în comun, în gări și aeroporturi.

Măsura intervine urmare evaluărilor Centrului de Criza al Serviciului Publice Federal de Interne (OCAM) din cadrul Ministerul de Interne belgian, privind existența unei „amenințări serioase și iminente”, după arestarea și acuzarea lui Mohammad Abdeslam pentru actele de terorism de la Paris, din data de 13 noiembrie, soldate cu moartea a 129 de persoane și rănirea altor 352.

Despre admin 40 Articles
Administrator website
Facebook Twitter YouTube