China continuă reforma începută în domeniul apărării

reforma militara China

China continuă reforma începută în domeniul apărării. Președintele Xi Jinping, care este şi preşedintele Comisiei Militare Centrale a Chinei, a declarat că își propune să construiască o “forță de luptă de elită”. Președintele chinez vrea sa castige toate razboaiele moderne.

“Aceasta este cea mai mare revizuire militară din 1950”, a spus Yue Gand, un ofițer în rezerză, la o conferinţă de lucru privind reforma militară la care a luat parte și președintele chinez.

“Reforma va transforma din temelii sistemul militar de tip URSS într-unul de tip american ”, a adăugat acesta.

Adâncirea reformei apărării naţionale şi a trupelor chineze satisface nevoile de îndeplinire a visului chinezesc şi a celui de construire a unei armate moderne şi puternice şi trebuie aplicată astfel multilateral reforma în acest domeniu.

Reforma prevede ca forțele armate să fie centralizate sub o singură comandă, iar numărul de regiuni militare să fie redus de la șapte la patru.

În plus, trebuie exploatate şi administrate cu bine resursele umane din cadrul armatei şi va fi dat un nou impuls reformării sistemului de formare a profesioniştilor militari, a mai spus Președintele Xi Jinping.

Schimbarea politicii externe a Chinei este marcată și de disputa pe care o are cu țările vecine privind drepturile sale teritoriale în Marea Chinei de Sud.

La acest teritoriu maritim au pretenții Filipine, Vietnam, Malaezia, Brunei şi evident China.

China nu acceptă şi nu va participa la arbitrajul legat de Marea Chinei de Sud.

Aceasta este poziţia clară şi consecventă a părţii chineze, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor de Externe din China, Hong Lei, la o conferinţă de presă organizată la Beijing.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube