CIA își desecretizează Dosarele X cu OZNuri

CIA ne pregătește OZNuriAgenția americană CIA a postat pe site-ul său fotografii și documente desecretizate, care ar înfățișa OZNuri sau „farfurii zburătoare” care planează deasupra unor țări precum Marea Britanie.

Imaginile datează din anii ’50 si au fost documente clasificate si ascunse de către agenția americana de spionaj, scrie The Independent.

Dezvăluite prima oara în 1978, imaginile arata cum CIA a intreprins investigații elaborate și secrete privind existența vieții extraterestre.

Potrivit documentelor, un raport din 1952 numit „farfurii zburătoare” menționează ca aproape 100 de semnalări ale OZN-urilor au o explicație rezonabilă.

„Mai puțin de 100 de rapoarte rezonabil credibile rămân ‘inexplicabile’ în acest moment. Este recomandabil ca supravegherea CIA să continue. Este imperios obligatoriu, însă, ca niciun raport de interesul sau preocuparea CIA sa nu ajungă la presa sau la public”, se precizează în documente.

Cele 10 documente date publicității nu conțin indicii privind vreo „răpire extraterestra” sau „nave prăbușite”.

„Am decis sa scoatem la lumină câteva documente pe care atât scepticii cat si cei care cred în OZNuri le vor găsi interesante. Mai jos evit găsi cinci documente pe care credem ca personajul Fox Mulder din Dosarele X ar vrea sa le folosească pentru a încerca sa-i convingă pe alții de existenta activității extraterestre.

De asemenea am scos cinci documente despre care credem ca partenerul sau sceptic, agentul Dana Scully, le-ar putea folosi pentru a dovedi ca este o explicație științifică pentru semnalările OZN-urilor”, notează CIA pe site-ul său https://www.cia.gov/news-information/blog/2016/take-a-peek-into-our-x-files.html

Unii dintre adepții teoriilor conspiraționiste privind OZN -urile nu cred ca decizia CIA este într-atât de inocenta.

Stephen Bassett, directorul executiv al Paradigm Research Group, care militează pentru a convinge guvernul american sa „recunoască” faptul ca extratereștrii sunt adevărați, crede ca dezvăluirea documentelor este un exercițiu de spălare a imaginii realizat de CIA pentru a pregăti publicul pentru anunțul existenței extratereștrilor.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube