Confruntări în Parlamentul Ucrainei

Confruntări in parlamentul Ucrainei
Confruntări in parlamentul Ucrainei

Confruntări în Parlamentul Ucrainei au izbucnit, vineri, după ce un membru al coaliţiei de la guvernare a încercat să-l doboare de pe podium pe Arseni Iaţeniuk, premierul ucrainean, în timp ce îi oferea un buchet de flori, în timpul prezentării raportului anual al activităţilor Guvernului. Incidentul a avut loc în Camera Senatului, când un coleg de coaliţie l-a atacat pe Iaţeniuk, în timp ce îi oferea un buchet de flori din partea Guvernului, informează site-ul publicaţiei The Telegraph.

Arseni Iaţeniuk prezenta un raport anual al activităţilor Guvernului când un deputat din partidul lui Petro Poroşenko, preşedintele ucrainean, s-a apropiat de scena de pe care prezida premierul.

Facţiunea politică a lui Iaţeniuk din Parlament este în conflict cu un grup politic loial preşedintelui Poroşenko din cauza nivelului crescut de corupţie din ţară.

Iaţeniuk a insistat, în discursul din Parlament, că Guvernul nu are abilitatea de a instrumenta cazurile de corupţie din ţară.

„Cine pot pune sub acuzare persoanele? Procurorii. Deci, cine e responsabil de aceste cazuri? Biroul Parchetului General. Preşedintele numeşte procurorul general”, a declarat în plen premierul ucrainean, citat de publicaţia Kiev Post.

Între timp, vineri, în faţa clădirii Parlamentului, peste 1.000 de persoane au scandat demisia Guvernului şi a şefului acestuia, Iaţeniuk, potrivit presei ruse.

Demisia premierului este solicitată şi de blocul parlamentar al lui Poroşenko.

Dar, răspunzând unei întrebări adresate din partea grupării politice a lui Poroşenko, Iaţeniuk a zis că va demisiona doar dacă Parlamentul decide demiterea sa.

Despre admin 40 Articles
Administrator website
Facebook Twitter YouTube