Știre controversată: Fiica lui Putin ar fi decedat în accident rutier

Maryia PutinPotrivit unor surse de informații azere (myBaku.az), Mariya Putina, fiica președintelui Federației Ruse, împreună cu soțul său, ar fi fost implicați într-un grav accident rutier.

Acesta s-a produs în Olanda, lângă orașul Rotterdam. Jurnaliștii susțin că Mariya se deplasa spre oraș, împreună cu soțul său, omul de afaceri olandez Jorrit Faassen. La una dintre cotituri, automobilul Mariei Putin, Audi S8, deplasându-se cu o viteză exagerată, s-a ciocnit de un camion MAN. Automobilul s-a rupt, practic. La volan se afla ginerele lui Putin, care a și fost declarat vinovat pentru depășire de viteză (160 km/h). Șoferul camionului a avut și el de suferit, dar a rămas în viață.

Poliția nu comentează, deocamdată, nimic, iar mass-media prezintă frânturi de informații. Unele surse susțin că Mariya și soțul său ar fi încetat din viață, altele că acest lucru nu poate fi confirmat sau că știrea este un fals propagandistic.

Preşedintele rus Vladimir Putin are două fiice, Mariya Putina, născută pe 28 aprilie 1985 în Lenningrad, şi Yekaterina Putina, născută pe 31 august 1986, în Dresden, Germania de Est.

Fiicele lui Putin au crescut în Germania de Est, urmând ulterior cursurile Şcolii Germane din Moscova, până când Vladimir Putin a fost numit Prim Ministru în Rusia. După terminarea liceului, cele două fiice ale preşedintelui rus au continuat studiul academic prin cursurile Academiei de Finanţe din Moscova, unde au învăţat Economie Internaţională, deşi nu a fost anunţat oficial, din motive de securitate.

Unele surse oficiale, precum publicaţia rusească Pradva, au susţinut că Mariya a urmat şi cursurile Universităţii de Stat din St. Petersburg, secţia de geologie şi biologie. Potrivit cotidianului britanic Daily Mail, fotografiile cu cele două student nu au fost niciodată publicate de media rusească.

Publicaţia britanică The Sunday Times a publicat totuşi o fotografie cu Mariya şi părinţii ei. Conform unui articol din publicaţia De Pers, Mariya este căsătorită cu Jorrit Faassen, un olandez, şi ar locui în Voorschoten, Olanda.

Putin a declarant în timpul unui show de televiziune rusesc că este ”mândru de ambele sale fiice, care au combinat munca şi educaţia”.

Fiicele ”ţarului” rus nu au dorit să fie mediatizate, astfel că foarte puţine informaţii au fost date publicităţii. 

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube