Cum să devii terorist jihadist

Cum să devii terorist jihadistUn ziarist sub acoperire de la tabloidul britanic The Sun afirma ca a fost recrutat de un jihadist afiliat grupării teroriste Stat Islamic pentru a efectua un atac terorist in Londra, printre tintele indicate figurand Big Ben, London Bridge sau un centru comercial major.

Recrutorul, Abu Muslim Khurasani, l-a instruit doua luni pe ziaristul sub acoperire folosind aplicatia de mesaje criptate Telegram.

Ziaristul a primit un ghid cu instructiuni pentru construirea unei bombe care poate fi ascunsa intr-o masina.

„Invata de la Nisa. Ia o masina pe care o poti parca intr-o zona aglomerata, cu foarte multa lume – si o arma pe care sa o poti folosi la orice moment.

„In timp ce stai in mașină, foloseste-le pe toate (gloantele) si apasa repede pe buton. Ambele lucruri trebuie sa se intample rapid. Fara pauze”.

Potrivit instructiunilor transmise, materialele pentru construirea bombei – printre care si canistre cu benzina si artificii – pot fi cumparate cu circa 300 de lire.

„Orice poate merge – camion, topor, orice, daca Allah ne ajuta. Ne vom aminti lucrarea ta – toate intentiile trebuie sa ii serveasca lui Allah. El te va iubi pentru asta. Viata e foarte scurta, ne vom intalni in jannah (rai) in curand”.

Khurasani ii ordonase ziaristului sub acoperire sa comita atentatul terorist lunea trecuta. Cu o zi in urma, Khurasani i-a trimis un ultim mesaj.

„O sa ne amintim de tine. Dar nu vreau sa de distrag de la intentiile tale, akhi (frate). Ca toti fratii care au facut asta. Maine, inshallah (cu voia lui Dumnezeu)”.

Toate probele au fost trimise de „The Sun” către politia antiterorista si serviciul secret MI5.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube