Denunț la DNA: Codruț Marta a fost asasinat!

codrut marta

Alina Petre, fosta nora a lui Virgil Magureanu, a dat declaratii amanuntite la DNA în care susţine că Elan Schwartzenberg şi Dragos Dobrescu ar fi pus la cale asasinarea lui Codruț Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar.

„Am luat parte la o discuţie, la o masă. La acea masă intre invitatii specificati in denunt erau si Dobrescu şi Elan si eu am crezut ca este vorba de o glumă şi că vorbesc cum vorbesc băieţii să i-o facem lu ăla…să-l lichidăm”, a declarat Alina Măgureanu în faţa anchetatorilor DNA.

„Atmosfera de la masă a fost tensionată datorită acestor discuţii, mai ales din momentul în care Dobrescu Dragoş a declarat că Marta Codruţ trebuie să fie lichidat şi a precizat că urmează să îngroape cadavrul într-o pădure, precizând textual: “Băi, ăsta acum se joacă cu noi? I-am dat mână liberă şi el acum se apucă să ciripească? Gata, Codruţ trebuie să dispară! Și ştiu şi pădurea unde să-l îngropăm”, a mai adăugat Alina Măgureanu.

„La câteva zile după această petrecere, soţul meu Măgureanu Marian a venit acasă extrem de şocat şi mi-a declarat că Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan sunt extrem de periculoşi, că ştie că l-au lichidat deja pe Marta Codruţ si că l-au îngropat într-o pădure. După alte câteva zile s-a anunţat oficial în presă dispariţia lui Marta Codrut. Am aflat că Schwartzenberg Elan împreună cu Dobrescu Dragoş erau şi ei implicaţi în respectiva fraudă. De asemenea, s-a discutat în clar că numitul Marta Codruţ, în acel moment director de cabinet al lui Blejnar Sorin, ştia deja prea multe detalii şi despre alte afaceri ale celor doi, şi că o sumă de 10 milioane de Euro nu le putea fi restituită deoarece numai Marta Codruţ cunoştea detaliile despre banca şi contul în care se află”, se arată într-un paragraf din denunţul femeii la DNA, citat de paginadepolitica.ro.

Femeia a susţinut, la România TV, că Traian Băsescu ştia că fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta, a „fost omorât şi îngropat în pădure de Dragoş Dobrescu şi Elan Schwartzenberg”.

„E prea mult deja să arunci cu astfel de calomnii şi să susţii că şeful unui stat ştia de o crimă şi o tăinuia. Cu siguranţă o voi da în judecată pe Alina Magureanu”, a declarat Băsescu, la B1 TV.

Fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta, este dat dispărut de patru ani.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube