Home / Știri interne / Social / Din nou scandal la Colegiul German Goethe!

Din nou scandal la Colegiul German Goethe!

Goethe

Partidul Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) a intrat într-o dispută etnico-politică la Colegiului German Goethe din București. Asociația Comitetul de Părinți acuză FDGR de discriminare și intervenție politică în actul de învățământ, iar reprezentantul elevilor în CA a difuzat un material incendiar, cu acuzații de presupusă corupție.

Scandalul a pornit după înlocuirea directoarei Cristina Popa, la decizia Inspectoratului București, în concordanță cu un memoriu al FDGR.

Partidul reprezentant al minorității germane și-a exprimat „profunda îngrijorare și indignare în legătură cu noua politică școlară a Colegiului German Goethe promovată de dna. Director Cristina Popa”.

FDGR își exprimă dezacordul în patru puncte și a cerut înlocuirea actualei conduceri, adică a Cristinei Popa, și numirea unei noi conduceri care să corespundă criterilor legale. Precizăm încă o dată că această solicitare a venit după demiterea directoarei și numirea unei noi conduceri. Mai mult, partidul FDGR subliniază că „minoritatea germană dorește ca activitatea didactică a Colegiului German Goethe să se desfășoare cu consultarea Forumului”.

Asociația Comitetul de Părinți al Colegiului German Goethe a făcut un memoriu la Minister, împotrivindu-se înlocuirii directoarei Cristina Popa.

Asociația Comitetul de Părinți al Colegiului German Goethe își exprimă consternarea cu privire la implicare explicită a unui partid într-o chestiune de management educațional, atrage atenția că afirmațiile FDGR nu sunt argumentate, susține că FDGR face o diversiune, se declară jigniți și cer o evaluare a argumentelor. Asociația cere să fie oprită ingerința politică în managementul unei instituții școlare. Potrivit părinților, reducerea ponderii etnicilor germani în rândul elevilor este proporțională cu reducerea ponderii acestei minorități în România, după 1989, iar discriminarea pe criterii etnice nu ar trebui să fie permisă. Susținătorii directoarei Popa susțin că se urmărește renunțarea la testul de admitere în Colegiu, pentru a fi favorizați unii copii cu pile.

În fapt, problemele în Colegiul German sunt mult mai profunde, școala zbătându-se cu multiple nemulțumiri legate de lipsa profesorilor de germană și a celor de specialitate cunoscători ai limbii germane! Doamna Director Popa, profesor de limba română, de altfel, are la rândul său multe nereguli de imputat. Contestări legate de comerțul cu uniforme școlare, intervenții în situația școlară a elevilor favorizați (ai căror părinți, evident, îi deplâng înlocuirea), dispute cu profesorii (Colegiul a fost părăsit de profesorii de germană urmare luptelor interne), conflicte cu elevi și părinți care au sesizat abuzuri și multe câte și mai câte.

Contestată sau nu, intervenția FDGR rămâne singura modalitate în care Colegiul Goethe ar putea redeveni…o școală cu predare în limba germană!

  • Tweet
  • Share
  • Reddit
  • +1
  • Pinterest
  • LinkedIn 0

About Laurențiu Nedianu

Editor website
@IntellNews_RO

Citeste si

Iohannis seful SIE

Relatiile Iohannis – seful SIE s-au racit

Share this on WhatsApp Relatiile dintre presedintele Klaus Iohannis si seful SIE, Mihai Razvan Ungureanu, …

Panama Papers

Panama Papers: Romanii care isi ascund averile

Share this on WhatsApp Numele a peste o suta de figuri importante din Romania apar …

Traian Băsescu - acuzat oficial de spalare de bani

Traian Băsescu – acuzat oficial de spalare de bani

Share this on WhatsAppTraian Basescu a fost acuzat oficial de spalare de bani si este …

Lasă un răspuns