Discuții Lavrov – Kerry privind situația din Siria

Lavrov - Kerry

Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, a vorbit la telefon, in noaptea dintre 04-05 martie 2016, cu secretarul de stat american John Kerry despre situatia din Siria.

Cei doi oficiali au stabilit ca vor incepe o noua runda de negocieri pe aceasta tema, potrivit Reuters.

Discutiile legate de pacea din Siria, sub egida ONU, ar fi trebuit sa aiba loc, luni, 7 martie, insa au fost amanate pana miercuri, 9 martie, motivul invocat fiind legat de „chestiuni logistice si tehnice”.

„Statele Unite şi Rusia pledează pentru iniţierea cât mai curând a negocierilor între Administraţia siriană şi toţi reprezentanţii opoziţiei; sirienii trebuie să îşi stabilească propriul viitor”, a transmis Ministerul rus de Externe după conversaţia dintre Serghei Lavrov şi John Kerry.

Kerry si Lavrov au reiterat si nevoia de cooperare a celor doua tari, care au prezenta militara in Siria, pentru a pune capat ostilitatilor de acolo.

Un acord de incetare a focului in aceasta tara se afla in vigoare, insa exclude miscari jihadiste precum Stat Islamic si Frontul Al Nusra.

Aceste grupuri continua sa fie tinta loviturilor fortelor guvernamentale, aviatiei ruse si coalitiei internationale conduse de Washington.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube