Donati pentru Cumintenia Pamantului!

Cumintenia Pamantului

Agentia Intellnews sustine campania de strangere de fonduri pentru cele 6 milioane de euro necesare achizitionarii operei lui Constantin Brancusi, Cumintenia Pamantului.

Proprietarii lucrarii au acceptat oferta de achiziție propusă de comisia de negociere mandatată de Guvernul României, condusa de ministrul culturii Vlad Alexandrescu, în valoare de 11 milioane de euro. Din această sumă, Guvernul României va plăti 5 milioane de euro, iar pentru restul ei, Ministerul Culturii va lansa o subscripție publică națională.

În două săptămâni, guvernul va da startul subscripţiei publice pentru achiziţionarea capodoperei lui Constantin Brâncuşi, “Cuminţenia pământului”. Guvernul a emis deja ordonanţa de urgenţă care creează condiţiile legale pentru procesul de donaţie. Urmează ca Ministerul Culturii să deschidă conturi speciale în bănci, iar românii care vor da bani pentru sculptură, îi vor putea deduce din impozitul pe venit.

In context, facem apel la romanii din tara, dar si la cei din strainatate, precum si la companiile private, pentru a contribui in masura posibilitatilor pentru ca lucrarea sa redevina a noastra, a Romaniei.

Aceasta campanie apeleaza la solidaritate si va contribui la imbunatatirea imaginii culturii in tara noastra.

Domnul prim-ministru Dacian Ciolos a dat cateva explicatii legate de momentul ales de statul roman pentru a cumpara sculptura lui Brancusi:

„Suntem saraci, dar cu aceasta opera de arta a lui Brancusi (care s-a inspirat din strafundul Sufletului Neamului Romanesc) e ‘acum sau niciodata’. Daca statul nu-si exercita acum dreptul de preemptiune, risca sa piarda sculptura din proprietate pentru totdeauna si atunci am fi si mai… saraci…Cred ca avem datoria sa incercam tot ce ne sta in putinta sa ne pastram valorile. Cele vii, dar si cele patrimoniale.”

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube