Dosarul Truică-Lambrino: inculpat Tal Silberstein

Silberstein
Silberstein

În dosarul în care Prinţul Paul a fost reţinut, iar Remus Truică plasat în arest la domiciliu sunt cercetaţi şi trei oameni de afaceri israelieni, care au derulat, în ultimii zece ani, importante afaceri care au pus în dificultate sistemul bancar românesc.

Imobiliarele, mineritul şi consultanţa politică au fost domeniiile lor preferate. Unul dintre acestia este Tal Silberstein, licenţiat în inginerie la Universitatea din Tel Aviv şi absolvent de master în filozofie al aceleiași instituții.

Israelianul are în spate o carieră bogată de consultant politic.

Tal Silberstein a început să lucreze pentru politicienii din România în 2002, la început cu Traian Băsescu. Din cauza unor neînţelegeri legate de bani, părăseşte PDL-ul, iar în 2004 a lucrat la campania pentru prezidenţiale a PSD-istului Adrian Năstase. Ulterior devine sfătuitorul lui Călin Popescu Tăriceanu, precum şi al PNL.

În paralel cu activitatea de consultant politic, Tal Silberstein se ocupă şi de afaceri. În 1999 a devenit fondatorul unei firme specializate în management şi consiliere, pe care a părăsit-o în 2007 ca să se concentreze pe antreprenoriat, cu investiţii în domeniul imobiliar, al resurselor naturale şi al jocurilor de noroc.

În 2002, Tal Silberstein a fost implicat într-un dosar de fraudă legat de modul în care a fost finanţată campania electorală a lui Ehud Barak, un politician israelian, dar cazul a fost clasat.

De asemenea, mass-media vehculează date ce nu pot fi confirmate, potrivit cărora Tal Silberstein este fost ofiţer de informații al unei unități de elită israeliene.

 

 

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube