
In seara zilei de 10 martie 2016 a avut loc vernisajul expoziției personale de pictură “EKG” a Dalinei Bădescu, in Sala Irina Nicolau a Muzeului Național al Țăranului Român.
A prezentat evenimentul Iuliana Bălan, PR al Muzeului Național al Țăranului Român.
Au vorbit in deschiderea evenimentului prof. univ. dr. Eduard Apetrei, cardiolog si cunoscutul si apreciatul critic de artă Pavel Șușară.

“Maître” Pavel Șușară imi spusese de săptămâna trecută de această expozitie, stârnindu-mi interesul, mai ales că ajungeam prima oară in calitate de ziarist la o expozitie prezentată de dumnealui . Mereu imi aduc aminte cu plăcere de discutiile indelungi de la Galeria “Luchian”, dar acolo in calitate de artist. Ce stiu sigur este că unde vorbeste dumnealui, succesul este garantat, chiar m-a surprins plăcut să văd atâtea televiziuni la vernisaj.
Domnisoara Dalina Bădescu este nepoata cunoscutei actrite de origine română Ramona Bădescu. Spun de origine română pentru că in Italia s-a consacrat, ca si mine dealtfel, iar prietenii mei italieni , din toate straturile societătii, mi-au vorbit elogios de dumneaei. Mi-ar fi plăcut să o intâlnesc acolo, la marile mele expozitii din Italia. Am făcut această introducere tocmai pentru a o prezenta pe Dalina Bădescu, care nu este doar nepoata Ramonei Bădescu, dimpotrivă.

Dalina Bădescu are ca specializări:
Expert evaluator, membru titular ANEVAR (Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania), atestat in evaluarea proprietăților imobiliare (EPI) si bunurilor mobile (EBM);
Membru al CETR (Corpul Expertilor Tehnici din Romania);
Membru AEEAR (Asociatia Expertilor și Evaluatorilor de Artă din Romania).
Dalina Bădescu este la o vârstă atât de fragedă(un Berbec de aprile, născută la Craiova in 1990): inginer geodez; istoric cu specializarea “ISTORIA ARTEI”, absolventă a Facultății de Istorie din cadrul Universității din București; din 2014 este Doctorand in Istorie al Facultății de Istorie din cadrul Universității din București.
Sincere felicitări pentru reusita expozitiei. Expozitia este insotită de un catalog editat in conditii grafice impecabile.



După vernisaj am avut plăcerea să audiem 3 piese intr-un concert extraordinar al formației „Archaeus”, conducerea muzicală Liviu Dănceanu.

Muzeul Național al Țăranului Român, Șoseaua Kiseleff, nr. 3, București.
Expoziția poate fi vizitată la Sala Irina Nicolau, până pe 27 martie
2016, de marți până duminică, între orele 10 și 18. Intrarea este liberă.

Muzeul Național al Țăranului Român este un reper cultural al României , nu numai al Bucurestiului, fiind primul muzeu aparţinând unei ţări din estul Europei căruia i s-a decernat premiul EMYA pentru muzeul european al anului, in 1996; muzeu al cărui colaborator sunt de 22 de ani, unde am intalnit mereu un colectiv de oameni minunati.Ii imbrătisez cu drag pe toti.
A consemnat: Claudiu Victor Gheorghiu, artist vizual, istoric; consilier media si al Comitetului Director al Asociatia Filiala Arta Religioasa si Restaurare a UAP : AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România ; Senior editor al agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului si redactor , consilier tematic Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe si Serviciul specializat de presă LOnews .
11 Martie 2016