
Intell News Romania şi Jurnalul Bucureştiului (al căror Senior Editor sunt) recomandă toate evenimentele organizate de Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” (cel mai vizitat obiectiv cultural din Bucureşti) şi au plăcerea să fie parteneri media ai Muzeului din martie 2016. A doua parte a lunii aprilie stă sub semnul Duminicii Floriilor, atunci când sărbătorim Intrarea Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim, precum și a Săptămânii Patimilor. Claudiu Victor Gheorghiu, 21 aprilie 2021
Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”: Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii
Vă invităm, în perioada 24-25 aprilie 2021, la evenimentul cultural „Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii”, prilejuit de marea sărbătoare a creştinătăţii și unul dintre cele mai mari praznice împărăteşti, Duminica Floriilor, când este retrăită intrarea Domnului în Ierusalim, moment ce marchează începutul Săptămânii Patimilor.
Sărbătoarea Floriilor de la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” oferă publicului vizitator întâlnirea cu meşterii populari, artiștii plastici și creațiile lor, iar copiilor, posibilitatea de a participa la ateliere interactive de încondeiere a ouălor şi țesut.
Vă aşteptăm cu drag să ne bucurăm împreună la mare sărbătoare!
Program Florii 2021
Sursa: https://muzeul-satului.ro/events/vin-floriile-cu-soare-si-soarele-cu-florii-4/

Vacanță de primăvară la Muzeul Satului
Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” invită copiii să își petreacă în aer liber o săptămână din vacanța de primăvară și să participe la o serie de ateliere de creație, coordonate de meșteri iscusiți, pe care copiii îi cunosc deja din cadrul taberei “Vara pe uliță”. Așadar, vă așteptăm la noi să învățăm împreună să încondeiem ouă, iar profesor ne va fi Cristina Niga, din comuna Paltinu, județul Suceava, să confecționăm jucării din lemn, atelier coordonat de Corneliu Zaharescu, din București. La atelierul de păpuși, îndrumător ne va fi Doina Khalvati, din București, iar la cel de bricolaj, coordonatorul este Luminița Voica. Atelierele sunt adresate copiilor şi tinerilor cu vârsta între 6 și 14 ani și au loc în perioada 19 – 23 aprilie 2021, de luni până vineri între orele 11.00 și 14.00. Participanţii au posibilitatea să opteze la înscriere pentru un atelier/zi sau pentru un singur atelier/săptămână. Materialele necesare sunt asigurate de profesorii coordonatori ai atelierelor. Costul unui atelier este de 30 de lei/participant/zi și se poate achita la casieria muzeului, în data de 19 aprilie. Atelierele se organizează pentru 8 copii/atelier, respectând normele în vigoare.
Detalii suplimentare si inscrieri, la adresa:.
Vă așteptăm cu drag !
Sursa: https://muzeul-satului.ro/events/vacanta-de-primavara-la-muzeul-satului/

Călător prin tradiții de Paști
Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” invită copiii la o călătorie prin tradițiile de Paști prin intermediul atelierelor de creație pe care le organizează în zilele de sâmbăta 17 și 24 aprilie 2021. Sărbătoarea Paștilor este o bună ocazie de a cunoaște obiceiuri, tradiții, manifestări legate de moștenirea culturală a românilor. Copiii sunt așteptați să deprindă tehnica încondeierii ouălor, tehnica țesutului în două ițe și să confecționeze obiecte decorative din materiale naturale și reciclabile – flori presate, lână, semințe, ață, lemn, carton. Atelierele se organizează pentru 8 copii / atelier, respectând normele în vigoare. Costul unui atelier este de 30 de lei/participant și se poate achita, în ziua atelierului, la casieria muzeului. Materialele necesare sunt asigurate de profesorii coordonatori ai atelierelor.
Detalii suplimentare și înscrieri, la adresa:
CALENDARUL ATELIERELOR
24 aprilie:
orele 11:00 – 12:00 – Țesut (10-14 ani)
orele 13:00 – 14:00 – Ouă încondeiate (8-14 ani)
Sursa: https://muzeul-satului.ro/events/calator-prin-traditii-de-pasti/

Păsări. Omagiu lui Brâncuși
Notă: expoziție prelungită, vezi pe larg articolul Intell News din 15 februarie: https://intellnews.ro/evenimentele-din-faurar-la-muzeul-national-al-satului-dimitrie-gusti/
Expoziția Păsări. Omagiu lui Brâncuși va fi deschisă publicului din 19 februarie până la data de 24 aprilie 2021 , în sala H.H. Stahl, de miercuri până duminică, între orele 9:00 si 17:00.

Expoziția ,,Secvențe esențiale”
Fragment din comunicatul de presă:
În perioada 18-30 aprilie 2021, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează expoziția Secvențe esențiale a Laurei Flore, membru stagiar al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala de Artă Plastică Religioasă și Restaurare. Expoziția cuprinde icoane, studii și interpretări și este curatoriată de dr. Tereza Sinigalia.
Laura Flore a absolvit cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă – Secția – Patrimoniu Cultural a Universității București în anul 2001 și, în prezent, este doctorand la Iași, Universitatea de Arte „George Enescu” – Facultatea de Arte Vizuale și Design, sub coordonarea profesorului Adrian Stoleriu, decanul facultății.
Expoziția pe care v-o propunem în această perioadă ce premerge Sărbătorilor Pascale va fi deschisă publicului în Sala de Sticlă a Muzeului Național al Satului “Dimitrie Gusti”, de miercuri până duminică, între orele 10-18.
Sursa: https://muzeul-satului.ro/events/expozitia-secvente-esentiale/

Anuala de Artă Religioasă și Restaurare 2021 la Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti”
Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România organizează ANUALA DE ARTĂ RELIGIOASĂ ȘI RESTAURARE 2021, împreună cu Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti”, gazda și totodată partenerul său tradițional. Deschiderea evenimentului va avea loc în data de 25 aprilie 2021, ora 13:30, la începutul Săptămânii Mari, în Duminica Floriilor sau Duminica Stâlpărilor, atunci când sărbătorim Intrarea Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim, înainte de Patimile și Învierea Sa. ANUALA de artă religioasă si restaurare este un eveniment deja consacrat pe simezele Muzeului, începând din 2015.
Vor participa artişti plastici profesionişti – membri AFAPRR a UAP din România, dar și alți membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România sau studenți UNARTE, artiști și/sau restauratori din muzee, artişti plastici profesionişti cu activitate importantă în domeniul artelor vizuale sau al restaurării bunurilor culturale. Organizată în ziua Floriilor, expoziția va încerca să promoveze tinerii artiști alături de numele consacrate ale breslei într-o notă de diversitate și libertate de exprimare, deja consacrată în evenimentele ultimilor ani.
LOCUL DESFĂŞURĂRII:
,,Cantonul de drum” de la Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti”, Şos. Kiseleff nr. 30.
Deschiderea expoziției va avea loc în Duminica Floriilor, 25 aprilie 2021, ora 13:30, la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”. La deschiderea expoziției, purtarea măştii de protecţie este obligatorie pe toată perioada desfăşurării evenimentului. Masca de protecţie trebuie să acopere nasul și gura. Se vor respecta măsurile de distanţare fizică, se recomandă folosirea dezinfectanţilor pentru mâini şi respectarea indicaţiilor organizatorilor.
Curatori: Cristina Georgescu, Irina Sava;
Echipa organizatorică: Claudiu Victor Gheorghiu, Florian Mihăilescu, Cristian Olteanu;
CO-ORGANIZATOR: Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti”;
PARTENERI MEDIA: TVR 1, Intell News, Jurnalul Bucureștiului „Le Petit Parisien”, Ultima Oră, Radio România Antena Satelor, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Radio România Actualităti, Ziarul Lumina, Trinitas TV, Agerpres, Revista Vacanțe la Țară, Itsy Bitsy Fm, Artinfonews.
Sursa: https://afaprr.ro/site/post/anuala-de-arta-religioasa-si-restaurare-2021

Grupaj pentru Intell News de: Claudiu Victor Gheorghiu, artist vizual, afilieri: membru titular Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România: AFAPRR, totodată consilier media și al CD al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România și membru al Consiliului Director al Visarta; în subsidiar jurnalist cultural: Senior Editor al agenției de presăIntell News şi coordonator al paginilor de cultură (în limbile română şi engleză Intell News Romania), Senior Editor Jurnalul Bucurestiului, publicist comentator al ziarului Ultima Oră, 21 aprilie 2021
