Există un plan terorist de deconstrucție a Europei?

plan terorist de deconstrucție a Europei

Există oare un plan al terorii care să vizeze o a doua etapă a deconstrucției în Europa, vizând provocarea de evenimente care să rupă întreg echilibrul social existent?

Depoziția din 24 mai 2016 a lui Patrick Calvar, directorul general al serviciilor franceze de securitate internă (DGSI) privind atentatele din 2015, într-o şedinţă cu uşile închise, în faţa Comisiei parlamentare de anchetă privind acţiunile demarate de către stat în lupta împotriva terorismului începând cu 7 ianuarie 2015 ne duce cu gândul la acest lucru.
Iată ce spun pasaje din această depoziție, făcută public la 12 iulie 2016, prin prisma masacrului terorist de la Nisa:
„Ei (teroriştii, n.n.) vor sfârşi prin a proiecta comandouri a căror misiune va consta în organizarea de campanii teroriste fără ca în mod necesar să ajungă la asalturi încheiate cu moartea perpetratorilor….Din momentul în care îşi vor fi proiectat artificierii pe teritoriul nostru, teroriştii vor putea să evite să-şi sacrifice proprii combatanţi, dar creând în acelaşi timp maximum de pierderi…. Ştim foarte bine că vor recurge la aceste modus operandi. Asta pentru că au văzut care sunt efectele provocate de o operaţiune masivă….Cred că vom câştiga lupta împotriva terorismului. În schimb sunt cu mult mai neliniştit în ce priveşte radicalizarea societăţii şi de mişcarea de profunzime provocată de toate aceste evenimente…asta mă nelinişteşte şi discutam acest lucru cu colegii mei europeni: la un moment dat sau altul, va trebui să facem rost de resursele necesare pentru a ne ocupa de alte grupări extremiste deoarece confruntarea este ineluctabilă…Vom avea o confruntare între extrema dreaptă şi lumea musulmană – nu islamiştii – ci chiar lumea musulmană”.
Un mesaj de o gravitate extremă reia ceea ce acelaşi Patrick Calvar declarase pe 10 mai în faţa Comisiei de apărare a Parlamentului atunci când vorbise despre spectrul unui război civil:
„Europa este în mare primejdie: extremismele sunt peste tot în creştere şi noi, serviciile de informaţii interne, deplasăm resurse pentru a ne interesa de această dreaptă extremistă care nu așteaptă decât momentul confruntării. Încă unul sau două atentate şi această confruntare se va produce. Sarcina noastră este să o anticipăm şi să blocăm aceste grupări care vor dori, într-un moment sau altul, să declanşeze confruntări intercomunitare”.
Din această perspectivă există trei posibilităţi:
Prima este de a considera aceste acte teroriste drept acţiuni izolate, aşa cum au fost ele prezentate publicului în ultimului an diversele atentate, opera fie a unor asociali, fie a unor dezaxaţi.
A doua posibilitate este de a lega atentatele de activitatea unor grupări teroriste amplasate în Europa, acţionând singure sau în reţea, îndeplinind ordinele primite de la planificatori externi, în scopul unic de a îndeplini obiectivele cunoscute ale Jihadului şi aducând pedeapsa istorică împotriva Cruciaţilor pentru toate păcatele lor mortale trecute sau prezente.
A treia posibilitate, cea mai gravă, cea care ar putea avea consecinţe destructive enorme, acţionând direct împotriva principiului esenţial în viaţa oricărei naţiuni: coeziunea identitară legată de o identitate şi scopuri comune. Dacă scopul este într-adevăr acesta, dacă reţele teroriste doresc să provoace dezordine gravă în Europa şi să pună forţele de ordine în ipostaza de a trebui să acţioneze direct împotriva propriilor cetăţeni organizaţi în grupuri de „vigilantes” şi „anti-vigilantes”, atunci intrâm pe un teritoriu cumplit de incert şi de sensibil.
Pentru că este extrem de uşor de anticipat efectul general pe care-l va avea acest atac de la Nisa asupra unei opinii publice franceze şi europene şi aşa extrem de inflamate pe subiectul terorism-jihadism-cetâţeni provenind din Maghreb şi Orientul Mijlociu. Efect care, cu siguranţă, va fi potenţat de repetarea în mass media internaţională a unui pasaj din declaraţia făcută de purtătorul de cuvânt al ISIS care dădea următoarea sinistră indicaţie viitorilor „lupi singuratici”:Dacă veţi conduce un camion, folosiţi-l ca pe o maşinâ de tuns iarba!
Este posibil să existe într-adevăr un asemenea plan? Aparţine planificatorilor ISIS sau putem merge cu presupunerile şi mai departe, închipuind un scenariu mai complex şi mai profund? Posibil, deoarece mai mulţi actori internaționali primesc cu satisfacţie orice ştire despre unul dintre şocurile resimţite în Europa, încercând prin toate mijloacele să-i submineze temeliile.
[paypal_donation_button]
Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube