Expozitiile filialelor teritoriale ale Uniunii Artiștilor Plastici din România

Expozitiile filialelor teritoriale ale Uniunii Artiștilor Plastici din România, episodul al XI-lea, rubrică pentru Intell News de Claudiu Victor Gheorghiu

Agentia de presă Intell News si ziarul Jurnalul Bucurestiului(al căror Senior Editor sunt) recomandă expozitiile filialelor teritoriale ale Uniunii Artiștilor Plastici din România. Rubrica are o frecventă in functie de timpul meu disponibil, am inceput acest demers pe 30 mai 2017, azi este al XI-lea episod. Timp de cel putin două luni, rubrica va fi in stare de conservare, deoarece nu mai am timpul necesar să o realizez. Multumesc celor care inteleg acest aspect, dar si celor care nu inteleg. Sunt bucuros că multi colegi de la filialele teritoriale apreciază acest demers „Pro bono publico”.

Intell News Romania

 

Sigla Uniunii Artiștilor Plastici din România

 

Azi puteti citi noul episod, evenimentele le-am trecut strict in ordine alfabetică:

 

Bacău

 

Sub egida filialelor din Bacău(presedinte al filialei Carmen Poenaru) și Râmnicu Vâlcea(presedinte al filialei Gheorghe Dican) ale Uniunii Artiștilor Plastici din România are loc la Bacău, pe simezele Galeriilor Frunzetti – Galeria Nouă, expoziția personală de pictură a artistului Cătălin Podoleanu, membru al filialei Vâlcea a UAP din România.

La vernisajul din 11 mai a.c. dl Dionis Puscută( directorul Muzeului de artă Bacău) a făcut o scurtă prezentare biografică a artistului Cătălin Podoleanu, absolvent al Universității de arte ” G.Enescu” din Iași, acum profesor de arte plastice la Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu” din Slatina, artist care a expus in premieră la Bacău.

Expoziția se desfășoară în perioada 11 – 30 mai 2018 și poate fi vizitată de luni până vineri, intre orele 9.00-17.00.

„Evenimentul consemnaza debutul artistului Catalin Podoleanu în galeriile bacauane, lucrările expuse apartinand ultimei perioade de activitate denumita ” Sonorografii” . Printr-o formulă specifică abstractionismului liric, artistul caută să identifice versatilitatea limbajului pictural in redarea / reprezentare sunetelor reziduale caracteristice aglomerărilor urbane.”

 

 

 

Focșani

 

Comunicat de presă:

 

Consiliul Judeţean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea organizează expoziţia de artă contemporană Cele patru elemente, marţi, 8 mai 2018, ora 15.00, la Galeriile de Artă Focșani, cu ocazia sărbătoririi zilei de 9 mai – Ziua Independenţei de Stat a României şi Ziua Europei.

,,Citarea tradiționalei organizări a realității prin apartenența la un tip de elementaritate simbolică rămâne, în contextul creației actuale, o provocare culturală care nu mai impune, în primul rând, apartenența la o elementaritate în general, și, mai ales, la o dimensiune simbolică a elementarității. Elementele rămân pentru artiștii participanți un câmp de referință, sau sunt privite ca generatoare de situații, de o realitate în plinătatea ei diversă și proliferativă care se defășoară pornind de la sugestia lor, fie predicativă, fie ca o densitate a referinței care integrează banalitatea anvergurii culturale, sau exploatează aspecte marginale ale vieții naturale, un pitoresc al disoluției formelor sau spectaculosul cromatic al descompunerii organice, care oferă combinații de mare rafinament. Epicul la fel de banal al cotidianului este și el exploatat cu încărcăturile lui afective care îi conferă identitate. Pe de altă parte, temele strict picturale, ca și cele cu sursă declarat culturală, sunt la rândul lor prezente.’’ afirmă în deschiderea catalogului expoziţiei, prof. univ. dr. Alexandra Titu, critic de artă.

Pe simeze sunt expuse lucrări ale artiştilor: Florin Ciubotaru, Darie Dup, Elena Dumitrescu, Dorel Găină, Florin Ianăș, Mălina Ionescu, Andreea Medar, Camil Mihăescu, Liviu Nedelcu, Sorin Oncu, Marilena Preda Sânc, Larisa Sitar, Lucian Spătariu, Mihaela Tărhuna, Patricia Teodorescu, Aurel Vlad, Gheorghe Zărnescu.

Expoziţia a fost prezentată de criticii de artă: doamna prof. univ. dr. Alexandra Titu şi prof. univ. dr. Constantin Prut.

Curator, prof. dr. Liviu Nedelcu, managerul Centrului Cultural Vrancea, presedinte al filialei Vrancea a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 08 mai – 24 mai 2018, în intervalul orar 12:00-16:00.

 

 

 

Iași

 

Sub egida Filialei Iași a Uniunii Artiștilor Plastici din România(presedinte al filialei Felix Aftene) este organizat, in perioada 15 mai-10 iunie 2018, “Salonul de primăvară -pictură si grafică 2018”, aflat la a V-a editie.

Vernisajul a avut loc pe 15 mai, curator al evenimentului fiind Eugen Mircea. A prezentat expozitia Prof. Dr. Mihai Păstrăgus, critic de artă.

Expozitia se desfăsoară pe simezele Galeriilor de Artă ale Municipiului Iasi – Pasaj Hala Centrală.

 

 

 

Ploiesti

 

Filiala Ploiești a Uniunii Artiștilor Plastici din România(preşedinte al filialei Marcel Bejgu) a deschis pe 10 mai 2018 “Salonul de primăvară 2018” , cu lucrări pe simeze semnate de membri filialei locale a UAP din România. Expozitia este găzduită de Galeria de artă din Ploiesti, situată in Piata Victoriei nr. 4, se poate vizita in perioada 10 – 23 mai 2018.

Artistii participanți la Salonul de Primăvară 2018 sunt următorii:

Tiberius Adet, Cristian Anghel, Ligia Bălaj-Popescu, Carmen Bălan, Ana-Maria Bărbos, Marcel Bejgu, Iustin Bratu, Veniamin Caminschi, Emanuela Ceapă, Emil Craioveanu,Corneliu Cubleșan, Inga Edu, Marilena Ghiorghiţă, Mihaela Ilie, Florica Ionescu, Filip Köllö, Mihaela Laslo, Nicolae Lupu, Ștefan Macovei, Mihail Manta, Constantin Mazuru, Lucreția Milea, Dragoș Minculescu, Tănase Mocănescu, Victor Munteanu, Adrian Nicolae, Miltiade Nistoroiu, Ana Oprişoreanu, Valter Paraschivescu, Ovidiu Paştina, Sandu Petre,Virgil Potârcă, Camelia Profirescu, Valeriu Scărlătescu, Geanina Sfinteş, Elisabeta Stănciulescu,Speranţa Ştefănescu, Florin Şuţu, Mihaela Teodorescu, Manuela Toderaș, Maria Urian, Mariana Voicu.

 

 

 

Uap România Filiala Ploiești va deschide azi, 24 mai 2018, ora 17, expozitia de pictură cu lucrări pe simeze semnate de Marcel Bejgu, preşedintele in exercitiu al filialei locale a Uniunea Artiștilor Plastici din România. Expozitia se poate vizita in perioada 24 mai – 6 iunie 2018 si este găzduită de Galeria de artă din Ploiești, situată in Piata Victoriei nr. 4.

 

 

 

 

Râmnicu Vâlcea

 

Sub egida Filialei Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România(presedinte al filialei Gheorghe Dican, totodată si vicepreședinte pentru teritoriu al Uniunii Artiștilor Plastici din România) sunt organizate trei expozitii in perioada de care fac vorbire in articol.

Agentia de presă Intell News(a cărui Senior Editor si coordonator al paginii de cultură sunt) are plăcerea să fie partener media permanent al Filialei UAPR Vâlcea.

 

 

Stiri externe, stiri internationale, Ultimele stiri Cultura si stiri culturale Harta site Intell News Romania Analize

 

Râmnicu Vâlcea

 

Filiala Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România(presedinte al filialei Gheorghe Dican, totodată si vicepreședinte pentru teritoriu al Uniunii Artiștilor Plastici din România) a deschis expoziția intitulată „ Icoane Românești ”, pe 12 mai 2018. la Galeria Cozia Pasaj 1, cu prilejul Zilelor Râmnicului-630 de ani de atestare documentară. Expozitia se desfăsoară in perioada 15 mai -15 iunie 2018. A fost o bucurie pentru mine să văd că expozantii sunt pictori-restauratori, membri ai Filialei noastre AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, recte profesorul Nicolae Sava(membru fondator AFAPRR), Dr. Irina Sava(din 2015 presedintele Comisiei Profesionale a AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România), Eduard Stoenică(sotul Irinei Sava), Bogdan Sava(fratele Irinei Sava). In prezenta unui public numeros, la vernisaj au fost prezenti si au vorbit oameni de cultură apreciati, printre care: pictorul Gheorghe Dican, Tina Popa, poetul Florentin Popescu, Ion Andreita, Nicolaie Dan Fruntelată, Margareta Labis( sora poetului Nicolae Labis), poeta Paula Romanescu.

 

 

Pe Irina Sava si pe Eduard Stoenică vi i-am prezentat dealtfel in proiectul dezvoltat de mine strict pentru membri Filialei noastre AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : pictură din nou, conservare/restaurare, obiective religioase, dar si laice, proiect lansat in ziarul Jurnalul Bucurestiului pe 20 iunie 2017:  „Profil de iconar”, mai precis in Episodul al II-lea, 1-3 august 2017: Irina Sava si Eduard Stoenică, Biserica „Sf. Cuvioasă Parascheva”, monument istoric de la inceputul sec. al XIX-lea(1812), clasa B, situat in satul Sohodol din judetul Brasov, unde cei doi soti realizează ample lucrări de conservare-restaurare.

Profil de iconar: Irina Sava si Eduard Stoenică

De asemenea, cel mai citit articol din ziarul Jurnalul Bucurestiului in 2015, preluat si de presa locală din județul Dâmbovița, a fost cel dedicat inaugurării Palatului Brâncovenesc de la Potlogi, județul Dâmbovița, pe 29 noiembrie 2015, coordonatorul echipei de restauratori de la Curtea domnească – Potlogi fiind pictorul- restaurator Dr. Irina Sava, presedintele Comisiei profesionale a AFAPRR.

EVENIMENT: Palatul Brâncovenesc de la Potlogi a fost inaugurat

 

 

 

Râmnicu Vâlcea

 

Filiala Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România(presedinte al filialei Gheorghe Dican, totodată si vicepreședinte pentru teritoriu al Uniunii Artiștilor Plastici din România) va deschide vineri, 18 mai 2018, ora 18, expoziția de pictură cu lucrări semnate de Valeriu Jabinschi, intitulată „In artă prin diversitate”, la Galeria Artex, curator: Gheorghe Dican. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 18 mai – 15 iunie 2018, pe simezele galeriei Artex, adresa: Calea lui Traian, Bl. L, Centru, Parter, Râmnicu Vâlcea.

 

 

Râmnicu Vâlcea

 

 

Sub egida Filialei Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România(presedinte al filialei Gheorghe Dican, totodată si vicepreședinte pentru teritoriu al Uniunii Artiștilor Plastici din România), in parteneriat cu Fundaţia HAR(„Habitat şi Artă în România”) si cu Muzeul Județean „Aurelian Sacerdoteanu” din Râmnicu Vâlcea, se va organiza expoziția de icoane tradiționale „Chipuri ale Sacrului”, cu ocazia praznicului Sfinților Împărați Constantin și Elena. Evenimentul este primul din seria de manifestări incluse în programul cultural „Școala de la Vlădești”, inițiat de Fundația H.A.R., în parteneriat cu Filiala U.A.P. Vâlcea, în februarie 2018, la Atelierul de Creație „Alexandru Nancu” de la Vlădești-Vâlcea.

Vor expune artiştii: Augustin Cantea, Dan Diaconu, Aurora Filigean, Ion Filigean, Daniel Ilinca, Mihai Ionescu, Pr, Sorin Ioan Părăuşeanu, Cosmin Pisăru, Filofteia Pisăru, Claudiu Schiteanu.

Curator Luiza Barcan.

 

 

Vernisajul va avea loc pe 21 mai, in ziua praznicului Sfinților Împărați, întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa Elena, ora 16, la Muzeul de Artă „Casa Simian”(în curtea interioară) din Râmnicu Vâlcea, amplasat în Str. Carol I nr. 25. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 21 mai – 21 iunie 2018.

 

 

 

Satu Mare

 

Expoziția happening ”Micul Prinț” a ajuns la cea de a XXIII-a ediție în acest an, la Satu Mare , fiind unicul eveniment din țară ce așează pe aceleași simeze expozanți de la cea mai fragedă vârstă, copii, elevi, studenți ai universităților de artă, și artiști plastici profesioniști, sub miracolul personajului lui Saint-Exupery, autorul nemuritorului roman cu același nume.

Curator: Cristina Gloria Oprişa , membru UAP din România, filiala Satu Mare.

Organizatorii sunt Muzeul de Artă din Satu Mare si Uniunea Artiştilor Plastici din România, filiala Satu Mare.

Vernisajul din acest an a avut loc pe 14 mai, iar expoziția poate fi vizitată până pe 10 iunie 2018.

 

 

 

Târgu Jiu

 

Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu“ Târgu Jiu, Liceul Teologic „Sfântul Nicodim “ Târgu Jiu”, în parteneriat cu Filiala Tg. Jiu a UAP din România(presedinte Vasile Fuiorea), Primăria Târgu Jiu și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși ” au organizat vineri, 11 Mai 2018, la Galeriile Municipale de Artă din Tg- Jiu , vernisajul expoziției de Arte Vizuale „ABSOLVENTUL” a Atestatelor Profesionale, Domeniul Vocațional.

Curatori : Profesor Dr. Daria Ionescu Haidău, Profesor Bogdan Rouă.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 11 Mai 2018 – 23 Mai 2018

Consiliul Director al Filialei Tg Jiu a UAP din România,

Președinte, Lect.univ.dr. Vasile Fuiorea

 

 

 

Timișoara

 

Salonul premiaţilor UAPT-2017, ediţia a VI-a, sub egida Uniunea Artiştilor Plastici din România -Filiala Timișoara( preşedinte al filialei Szekernyés Ioan). Notă: numele artistilor expozanti sunt trecute pe afisul evenimentului. Expoziţia se poate vizita în perioada 17-31 mai 2018.

 

Comunicat de presă(fragment) :

 

Salonul premiaţilor UAPT-2017, ediţia a VI-a

 

Stimaţi colegi,

 

Sunteţi invitaţi la Salonul Premiaţilor 2017. Expun acei artişti premiaţi, care au informat asupra distincţiilor obţinute pe parcursul anului trecut, exprimându-şi, totodată, intenţia de a participa cu lucrări, la expoziţie.

Vernisajul va avea loc joi, 17 mai 2018 ora 18.00, la Galeria de artă „Helios” din Timişoara (P-ţa Victoriei nr. 6).

Curatorul expoziţiei: Rodica Strugaru, pictor, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Timişoara.

Prezintă: prof.univ.dr. Rodica Vârtaciu, critic şi istoric de artă, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Timişoara.

Vernisajul Salonului Premiaţilor – 2017 va avea loc joi, 17 mai 2018, ora 18 în Galeria de artă „Helios” din Timişoara (P-ţa Victoriei nr. 6).

Expoziţia se poate vizita până în data de 31 mai 2018.

Cordonator proiect: Ioan Szekernyés – istoric şi critic de artă, preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Timişoara.

 

 

 

ADDÉNDA 20 Mai 2018:

 

Buzău

 

Sub egida Uniunea Artiştilor Plastici din România -Filiala Buzău ( preşedinte al filialei Valeriu Şușnea) se va deschide expoziţia personală de pictură, cu lucrări semnate de Teodor Visan, pe simezele Galeriilor de Artă „Ion Andreescu”(sala parter) din Buzău, str. Nicolae Bălcescu, bloc Crinul Alb.

Curator al evenimentului: Președintele filialei UAP Buzău, prof. Dr. Valeriu Șușnea.

Expozitia va putea fi vizitată in perioada 19 mai -22 iunie 2018, zilnic intre orele 11-19.

 

 

 

 

Tulcea

 

Sub egida Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Tulcea(presedinte al filialei Viorel Poiată) va avea loc vernisajul „Salonului de grafică și desen 2018”, in data de 25 mai 2018, orele 17, 30.

Expozitia se va desfăsura pe simezele Galeriilor de artă UAP Tulcea, din strada Isaccei, bloc M1, parter.

 

 

ADDÉNDA 21 Mai 2018:

 

Bistriţa

 

Sub egida Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Bistriţa (presedinte al filialei Oliv Mircea) se va deschide pe 22 mai 2018, ora 18, expoziţia de pictură si desen ” Orologiul din turn ”, cu lucrări semnate de Horea Paștină, Mihai Sărbulescu,Cristian Dițoiu, Marian Dobre , Valentin Scărlătescu, Alexandru Antonescu, George Mircea, Teodor Ștefan, Marcel Lupșe, Miron Duca, Emilia Pop, Radu Serban, Teodor Ștefan, Mariana Moldovan, Sever Moldovan, Crina Antonescu. Expozitia se desfăsoară in perioada 22 mai -19 iunie 2018, la Galeria Arcade 24, adresa: Piaţa Centrală nr. 24 (complex Sugălete), Bistrita.

Curatorul expoziţiei este criticul de artă Oliv Mircea.

 

 

 

Focșani

Expresie a respectului adus de plasticienii brăileni celor 650 de ani de atestare documentra a Brăilei, Filiala Brăila a Uniunii Artiştilor Plastici din România (presedinte al filialei Gheorghe Mosorescu) și Consiliul Judeţean Brăila, Centrul de Creaţie Brăila, organizează în Galeriile de Artă din Focșani, cu sprijinul Consiliului Judeţean Vrancea şi al Centrului Cultural Vrancea, expoziţia de artă Brăila 650.

Parteneri media: Jurnalul Bucurestiului, Intell News, Braila Chirei.

Cei 29 dintre artiștii brăileni, purtători ai omagiului, sunt: Mariana Bogdan, Maricica Cârstiuc, Sorin Cârstiuc, Trandafira Cojocaru, Nela Constantinescu, Ana-Maria Dobre, Ovidiu Dascălu, Vasile Gaiță, Crenguța Corina Macarie, Vasilica Gavrilă, Stelian Ghinea, Marilena Ioanid, Florian Mihăilescu, Maria-Mădălina Mânzu, Hugo Mărăcineanu, Walter Mărăcineanu, Angelica Moscu Deacu, Bogdan Mosorescu, Gheorghe Mosorescu, Paula Neagu, Daniela Nica, Radu Pencea, Cristian Radu, Ion Radu, Raluca Spătaru Iancu, Narcisa Stejeran, Marius Teodorescu, Luciana Terente, Magdalena Voiculeț.

Vernisajul va avea loc marţi, 22 mai 2018, ora 17.00, la Galeriile de Artă din Focşani.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 22 mai  – 6 iunie 2018, între orele 10.00 – 18.00.

 

 

 

Oradea

 

Sub egida Uniunea Artiștilor Plastici din România – UAPR Filiala Oradea (presedinte al filialei Vioara Bara) are loc expoziţia de artă contemporană „Impact”, deschisă pe 17 mai 2018. Expun artiştii: Olivia Angyal, Maria Bront Maria, Cristina Costolas Cristina, Cristina Savin, Cosmin Durgheu, Vasile Gheorghe, Florian Heredea, Remus Ilisie, Jankó Szép Noémi, Dora Marchiș, Ovi Pascu, Radu Radu Pamant, Aurel Roșu, Șerban Roșca, Gheorghe Tirla.

.A vernisat: Milena Augusta Pop (curator / critic de artă);

Organizatori: Bara Vioara(UAPR, filiala Oradea)

Parteneri: Complexul Muzeul al Orașului și Cetății Oradea.

Expozitia se desfăsoară pe simezele Galeriilor de Artă – Reperaj, corpul C- Galeria de artă contemporană a U.A.P.R -filiala Oradea, Cetatea Oradea, adresa: Piata Emanuil Gojdu nr. 41.

 

 

 

 

ADDÉNDA 25 Mai 2018:

Galați

 

Sub egida Filialei Galați a Uniunii Artiștilor Plastici din România(presedinte al filialei David Sava) a avut loc luni, 14 mai 2018, la Galeria de Artă „Nicolae Mantu”, vernisajul expoziției de artă plastică „Ex-Aequo”, cu lucrări pe simeze semnate de către ZuZu Caratănase și Ovidiu Ionescu. Cei doi artiști și prieteni i-au avut ca invitați speciali pe Daniela Frumușeanu (artist textilist, conf. univ. Dr. , curator) și Ibrahima Keita (artist gravor și grafician, muzeograf și Dr. în istorie). La deschiderea evenimentului au luat cuvântul domnul David Sava (președintele Filialei Galați din cadrul Uniunii Artiștilor Plastici din România) și Gheorghe Miron (curatorul expoziției). Expoziţia este  deschisă în perioada 14 mai  – 2 iunie 2018.

Evenimentul a fost dublat cu ziua de naștere a artistului ZuZu Caratănase, care a ales să își sărbătorească aniversarea în mijlocul publicului gălățean. Iată ce a declarat artistul în cadrul evenimentului: „(…) Vă mulțumesc foarte mult pentru toate aprecierile pe care le am din partea dumneavoastră. Mă simt alintat și totodată sunt extaziat! Să știți că nu întâmplător am ales Galațiul. Vreau să dedic această manifestare unei ființe pe care o respect enorm și țin foarte mult la ea, este vorba de Ioana Munteanu de aici din Galați – mă bucur enorm că am întrezărit o astfel de ființă!”

ZuZu Caratănase este un cunoscut artist plastic român de origine aromână. Este socotit adesea ca fiind „liderul generației sale” și încadrat printre cei mai importanți artiști plastici contemporani”. Academicianul Răzvan Theodorescu afirma la un moment dat: „(…) să rețineți că ZuZu Caratanase este un nume al prezentului și al viitorului”, iar Eugen Mihăescu, Membru de Onoare al Academiei Române menționa că „(…) De la Dürer, Rembrandt și, la noi, Aman, Răzvan Caratănase se poate înscrie pe linia marilor inovatori…… are un palmares impresionant având circa 35 de expoziții personale și peste 320 de expoziții de grup pe plan național și internațional (circa 20 de țări). A fost profesor invitat la 7 universități și academii din țară și din Europa. A obținut circa 70 de premii, medalii și distincții în Bulgaria, Franța, Italia, Japonia, Republica Moldova, România.”

 

 

Grupaj de: Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului; afilieri: Visarta(ales membru al Comitetului Director din 31 Martie 2017) si Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR, totodată consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România (ales din 25 Mai 2015),   17 Mai 2018, la marele Praznic Împărătesc al  Înălțarii DOMNULUI

Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului

 

Despre Claudiu Victor Gheorghiu 334 Articles
My name is GHEORGHIU CLAUDIU VICTOR and I was born in October 1967 in Bucharest. In 1998 I took the master degree at University from Bucharest , the Faculty of History- universal old history section- with theme (Constantine the Great and Christianity) at professor LIGIA BARZU. In 1991 I graduated Art School , Painting section, with TITU DRAGUTESCU. I painted sacred pictures from 1990, in technique tempera or tempera with egg on wood. In the period 2004-2016, I had the honor to have the encouragements, the advices, the friendship of the Master PAUL GHERASIM(1925-2016), my mentor, the founder of the "Prolog" group. During the period 1992-1994 I was artistic advisor at Coleus contemporary art gallery . I am titular member of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration - AFAPRR of UAP from Romania: Visual Artists’ Union from Romania from April 17, 2019, admitted by contest, as well as I was trainee member during the period 2016-2019, admitted by contest. I was member in Plastic Background(FP) belong Visual Artists’ Union from Romania(UAP) from 7th of December 2000, admitted by contest. From 25th of May 2015 I was elected Media advisor of the Steering Committee of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration : AFAPRR of UAP from Romania: Visual Artists’ Union from Romania. From 2014 I am member Visarta( from March 31, 2017, I was elected in the Steering Committee of Visarta, during the period 2017-2022), the Romanian Visual Arts Copyright Collecting Society. I had 4 Personal Exhibitions with sacred art, organized by UAP from Romania- Visual Artists’ Union from Romania, in Bucharest (2001, 2003, 2004 at ArTei Gallery, 2007 at Galateea Gallery), also another two at Silva Gallery in Busteni(2007-2008), Sabion Gallery in Bucharest(2019, together with Cristina Georgescu). I had also 2 Personal Exhibitions in Italy : I was Honor Guest, representing Romania, with sacred art, June 2003 at Pisa and in October 2006 ”The icons, sacred pictures in contemporary world” at Viadana(Mantua). I won some prizes in Italy and I participated, admitted by contest, at some art fairs and international exhibitions around the world, representing Romania: most of them in Italy(Pompeii, Pisa, Turin, Milan, Reggio Emilia, Bari, Viadana, Mantua), but also in France, Germany, Greece, Japan, Peru, South Korea, Switzerland; in secondary also I am cultural journalist: from May 2015 to January 2016 I was Contributing Editor at Culture at the newspaper Jurnalul Bucureştiului. From 17th of January 2016 I was advanced Senior Editor at the same newspaper, which has been called since April 2020 the Jurnalul Bucureştiului ,,Le Petit Parisien”, with a different leadership and a different format. From 1st of November 2015 to 31st of December 2016 I was Contributing Editor and Thematic Advisor at News Agency Lacasuri Ortodoxe and Press service LO News. From 1st of January 2016 I am Senior Editor of the Intell News(Global news, press and event analysis) and coordinator of the Culture pages (in Romanian and English, named Intell News Romania). From May 3, 2019, I am also publisher commentator at the newspaper Ultima Oră.
Website Facebook YouTube