Expozitiile filialelor teritoriale ale Uniunii Artiștilor Plastici din România

Agentia de presă Intell News si ziarul Jurnalul Bucurestiului(al căror Senior Editor sunt) recomandă expozitiile filialelor teritoriale ale Uniunii Artiștilor Plastici din România, rubrică ajunsă azi la al XIII-lea episod, un proiect pentru Intell News de Claudiu Victor Gheorghiu, demers inceput in luna mai 2017. Sunt bucuros că multi colegi de la filialele teritoriale apreciază acest demers „Pro bono publico”.

sigla INTELL NEWS

 

 

Uniunea Artiştilor Plastici din România, sigla

 

Agentia de presă Intell News si ziarul Jurnalul Bucurestiului(al căror Senior Editor sunt) recomandă expozitiile filialelor teritoriale ale Uniunii Artiștilor Plastici din România,  rubrică ajunsă  azi la al XIII-lea episod, un proiect pentru Intell News de Claudiu Victor Gheorghiu, demers inceput in  luna mai 2017.   Sunt bucuros că multi colegi de la filialele teritoriale apreciază acest demers „Pro bono publico”.

 

 

Uniunea Artiştilor Plastici din România, sigla

 

Evenimentele le-am trecut in ordine alfabetică:

 

Alba Iulia

 

Marți,  5 februarie 2019, sub egida Filialei Alba Iulia a Uniunii Artiștilor Plastici din România (presedinte al filialei Alexandru Nicolae Ispas), va avea loc vernisajul expoziției personale de pictură, intitulată ” Falsă retrospectivă”, cu lucrări pe simeze semnate de Gheorghe Pogan.

Născut pe 3 aprilie 1948, artistul Gheorghe Pogan este absolvent al Universitatătii de Artă și Design din Cluj-Napoca, membru al  Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala pictură Bucuresti. Pe plan administrativ, detine functia de Președinte al Comisiei de cenzori a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Expozitia se desfăsoară pe parcursul lunii februarie 2019 si este găzduită de Galeriile de artă ale municipiului Alba Iulia, Bd. 1 Decembrie 1918, bl. M 9, parter.

 

 

 

Baia Mare

 

Se mai poate vizita, până pe 12 februarie 2019, expoziția personală de pictură intitulată ” Preocupări”, cu lucrări pe simeze semnate de Elenuc Dănut Temle. Expozitia se desfăsoară sub egida Filialei Baia Mare a Uniunii Artiștilor Plastici din România (presedinte Laura Teodora Ghinea),  pe simezele Galeriei de Artă a filialei locale a UAP din România, bd. București  nr.6.

 

 

 

Bistrița

Se mai poate vizita, până la sfârșitul săptămânii viitoare, Salonul Anual al UAP din România, Filiala Turda 2018-2019, la Galeria Arcade 24, adresa: Piaţa Centrală nr. 24 (complex Sugălete), Bistrița. Asadar, Filiala Bistriţa a Uniunii Artiştilor Plastici din România  (presedinte al filialei Oliv Mircea) găzduieste expoziția de  pictură, sculptură, grafică si artă decorativă, intitulată „Interferențe”, cu lucrări realizate de colegii artisti, membri ai Filialei Turda a Uniunii Artiştilor Plastici din România (presedinte al filialei Alexandru Picovici).

Un gest extrem de frumos si camaraderesc, felicitări.

Curatorul expoziţiei este criticul de artă Oliv Mircea, cel care a prezentat dealtfel lucrările expuse pe simeze si demersul artistic, la vernisajul din 23 ianuarie 2019.

 

 

 

Brașov

Sub egida Filialei Brașov a Uniunii Artiștilor Plastici din România (presedinte Nicolae Daicu),  se va deschide pe 4 februarie 2019, ora 18,  Salonul de artă: secţiunea grafică şi arte decorative. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 4 – 16 februarie 2019. Cuvântul de întâmpinare va fi rostit de Andrei Dimeny.

Artistii participanti sunt membri ai filialei Uap Brașov. Evenimentul face parte dintr-o serie de expoziţii dedicate tuturor artelor(in episodul trecut, pe 10 ianuarie 2019, am prezentat Salonul de  pictură şi sculptură), rând pe rând, ca si in anii anteriori. Asadar puteti vizita expozitia in perioada amintită, pe simezele de la Galeria Europe , Str. Mureșenilor nr. 1, Brașov.

 

 

 

Brăila

Se mai poate vizita, până la  sfârșitul lunii februarie 2019, expoziţia aniversară de pastel, intitulată ” Adieri”, a artistului Gheorghe Mosorescu, preşedintele  Filialei Brăila a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

 

” Muzeul Brăilei „Carol I” a organizat vernisajul expoziţiei aniversare, „Gheorghe Mosorescu – Adieri”, marți, 22 ianuarie 2019, ora 17, la Galeria „Gheorge Naum” din Piața Traian, nr. 3 (intrarea prin strada Galați). Au prezentat: dr. Maria Stoica, şef Secţia Artă a Muzeului Brăilei „Carol I” şi Lucian Sabados, managerul Teatrului „Maria Filotti”.

Cu acest eveniment pictorul a marchat o dublă sărbătoare: împlinirea a 65 de ani de viaţă şi 25 de ani în funcţia de preşedinte al Filialei Brăila a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Expoziţia reuneşte 50 de lucrări realizate în pastel, din perioada cuprinsă între anii 1997 şi 2016. Dacă în aparenţă aceasta propune o călătorie fascinantă în miezul unui paradis natural, în fapt ea se compune din imagini ale unor secvenţe de viaţă. Simţim, privindu-le, când pictorul a fost fericit sau când a avut nelinişti, când s-a lăsat copleşit de măreţia spectacolului de lumini şi umbre, reprezentându-l, sau când l-a transfigurat pe acesta în expresie a încremenirii timpului, astfel încât nimic să nu mai poată fi clintit din loc: „Clipă, rămâi, căci eşti atâta de frumoasă!”.

Expoziția este deschisă până la sfârșitul lunii februarie, iar intrarea este gratuită. ”

Sursa : https://www.muzeulbrailei.ro/evenimente/vernisajul-expozi-iei-aniversare-gheorghe-mosorescu-la-muzeul-brailei-carol-i-galeria-gheorghe-naum/

 

 

 

Constanța

Sub egida Filialei Constanța 1 a Uniunii Artiștilor Plastici din România (presedinte  Florentin Sîrbu) ,  se va deschide pe 9 februarie,  ora 12, expoziţia „Dobrogea- poveștile țărmului dintre ape”.  Curator: Florentin Sîrbu. Expozitia va fi prezentată de Eduard Andrei,  critic de artă.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 9 februarie – 6 martie  2019, pe simezele Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, adresa: Piața Ovidiu nr. 12, Constanța.

Comunicat de presă:

Expoziția „Dobrogea – poveştile tarâmului dintre ape” (9 februarie – 6 martie 2019, MINAC)

 

Filiala UAPR Constanța 1 are plăcerea de a vă invita la vernisajul expoziției „Dobrogea – poveştile tarâmului dintre ape”, care va avea loc sâmbătă, 9 februarie 2019, orele 12.00, în galeria de artă din cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (etaj II, mansardă).

Prin această expoziție artiştii constănțeni celebrează împlinirea, în noiembrie 2018, a 140 de la revenirea Dobrogei în graniţele statului naţional, după Războiul de Independenţă, prin hotărârea Congresului de la Berlin, în 1878.

Acest moment istoric a însemnat instalarea administraţiei româneşti în Dobrogea şi deschiderea unei noi epoci de înflorire în plan cultural, în acest ținut dintre Dunăre şi Mare, depozitar al vestigiilor civilizațiilor care s-au succedat şi suprapus aici: de la culturile neolitice Hamangia şi Gumelnița, la epocile greacă, romană, bizantină, otomană.

<<Adevărat mozaic etnic şi confesional, Dobrogea a atras în perioada interbelică o pleiadă de artişti care au pictat mai ales la Mangalia şi la Balcic (în Cadrilater, teritoriu românesc între 1913-1940), atraşi de “exotismul” şi farmecul oriental al acestui ținut, ca şi de lumina “Coastei de Argint”, punând o piatră de temelie în evoluția peisajului românesc de “plein air”. Mai târziu, în anii 1970, numeroşi sculptori-ceramişti au găsit la Medgidia terenul propice pentru seria taberelor de ceramică monumentală.>> (Eduard Andrei)

Dobrogea nu a încetat să îi fascineze pe artiştii vizuali, iar prezenta expoziție este un răspuns contemporan la acest miraj şi, totodată, un omagiu față de istoria milenară a “țărmului dintre ape”.

La vernisaj vor lua cuvântul criticul de artă Eduard Andrei şi Florentin Sîrbu, curatorul expoziției şi preşedintele filialei.

Expoziția va rămâne deschisă până la data de 6 martie 2019 şi va putea fi vizitată în orele de program ale muzeului (miercuri – duminică, orele 9.00 – 17.00).

 

 

 

Galaţi

 

Sub egida Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Galaţi(presedinte  David Sava) va avea loc luni, 4 februarie, ora 17, vernisajul expozitiei „Memorie, jertfă si inăltare”, cu lucrări pe simeze semnate de Mihai Cotovanu. Va prezenta expozitia Mariana Tomozei Cocos,  critic de artă. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 4 – 14 februarie 2019, pe simezele  Galeriei de artă „Nicolae Mantu” din Galaţi.

 

 

 

Oradea

Se mai poate vizita, până pe 14 februarie 2019, expozitia personală de pictură ” Spatiu distopic” , a artistului Constantin Costea, sub egida Uniunii Artiștilor Plastici din România – filiala Oradea (presedinte al filialei Vioara Bara).

Expozitia se desfăsoară pe simezele Galeriilor de Artă – Reperaj, corpul C- Galeria de artă contemporană a U.A.P.R -filiala Oradea, Cetatea Oradea, adresa: Piata Emanuil Gojdu nr. 41.

 

 

 

 

ADDÉNDA 4 februarie 2019:

 

Ploiești

 

Sub egida Filialei Ploiești a Uniunii Artiștilor Plastici din România(preşedinte al filialei Marcel Bejgu) se va  deschide joi, 7 februarie 2019, expozitia de grafică, cu lucrări pe simeze semnate de membri filialei locale a UAP din România. Expozitia va fi găzduită de Galeria de artă din Ploiesti, situată in Piata Victoriei nr. 4, se poate vizita in perioada 7 – 20 februarie 2019.

 

 

 

Buzău

Sub egida Uniunii Artiştilor Plastici din România -Filiala Buzău ( preşedinte Valeriu Şușnea) se va deschide expoziţia de pictură  „Formă si textură ”, cu lucrări pe simeze semnate de Ana-Maria Bogleș. Vernisajul va avea loc marti, 5 februarie 2019, ora 12, la sala de la parter a Galeriilor de Artă „Ion Andreescu” din Buzău.

 

 

 

ADDÉNDA 5 februarie 2019:

Tulcea

 

Sub egida Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Tulcea(presedinte al filialei Viorel Poiată) va avea loc vernisajul expozitiei „Colectie de iarnă ”, vineri, 8 februarie 2019, ora 17.

Curatori:  Doru Luchian, Maria Pelmuş, Viorel Poiată.

Expun artiştii: Maria Pelmuş, Viorel Poiată, Doru Luchian, Adrian Pal, Adrian Pal jr., Irina Pal, Gheorghe Neată, Grigore Carata, Laurentiu Midvichi, Stefan Găvenea, Zoita Panciu, Cicerone Ciobanu, Ibrahima Keita, Claudia Grigore, Elena Martinov.

Expozitia se va desfăsura in perioada 8 februarie – 7 martie 2019, pe simezele Galeriilor de artă UAP Tulcea, din strada Isaccei, bloc M1, parter.

 

 

 

 

ADDÉNDA 8 februarie 2019:

Râmnicu Vâlcea

 

Sub egida Filialei Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România(presedinte al filialei Gheorghe Dican, totodată si vicepreședinte pentru teritoriu al Uniunii Artiștilor Plastici din România) sunt organizate trei expozitii in perioada următoare, le-am trecut in ordinea cronologică a vernisajelor.

Agentia de presă Intell News(a cărui Senior Editor si coordonator al paginii de cultură sunt) are plăcerea să fie partener media permanent al Filialei UAPR Vâlcea.

Pagina web a filialei UAP Vâlcea : http://uapvalcea.ro/  

 

 

Filiala Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România(presedinte al filialei Gheorghe Dican, totodată si vicepreședinte pentru teritoriu al Uniunii Artiștilor Plastici din România) va deschide vineri, 15 februarie 2019 , ora 16,  expoziţia de fotografie intitulată ” La pas prin Muntii Măcinului”,   cu lucrări semnate de Claude Aubé.  Expoziția va fi deschisă publicului  în perioada 15 februarie– 14 martie 2019, pe simezele galeriei ” Cozia Pasaj 2″ , una dintre cele două galerii  inaugurate in Pasajul Cozia in 2017, adresa: Calea lui Traian, Râmnicu Vâlcea.

 

 

 

Filiala Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România(presedinte al filialei Gheorghe Dican, totodată si vicepreședinte pentru teritoriu al Uniunii Artiștilor Plastici din România) va deschide vineri, 15 februarie 2019, ora 17,  expoziţia personală,  cu lucrări semnate de Lidia Elena Kozma, curator: Gheorghe Dican. Expoziția va fi deschisă publicului  în perioada 15 februarie– 14 martie 2019, pe simezele galeriei ” Cozia Pasaj 1″ , una dintre cele două galerii  inaugurate in Pasajul Cozia in 2017, adresa: Calea lui Traian, Râmnicu Vâlcea.

 

 

 

 

Filiala Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România(presedinte al filialei Gheorghe Dican, totodată si vicepreședinte pentru teritoriu al Uniunii Artiștilor Plastici din România) va deschide vineri, 15 februarie 2019, ora 18, expoziția de artă plastică ,,Semne de Primăvară”,  cu lucrări semnate de 26 de plasticieni,  la Galeria Artex, curator: Gheorghe Dican. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 15 februarie– 14 martie 2019, pe simezele galeriei Artex, adresa: Calea lui Traian, Bl. L, Centru, Parter, Râmnicu Vâlcea.

 

 

 

 

 

ADDÉNDA 12 februarie 2019:

 

Bacău

 

Sub egida Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Bacău(presedinte al filialei Carmen Poenaru) va avea loc vineri, 15 februarie 2019 , ora 17, vernisajul  expoziţiei de pictură intitulată ” Rapsodii românesti”,   cu lucrări semnate de Nicoleta Cărare.  Expoziția va fi deschisă publicului  în perioada 15 -28 februarie 2019, pe simezele Galeriei Nouă din Bacău, str. Nicolae Balcescu nr.12.

 

 

 

Focșani

 

Expoziție de artă contemporană „ Umbră şi lumină″ la Galeriile de artă din Focșani, sub egida Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Vrancea (presedinte al filialei Liviu Nedelcu)

 

Comunicat de presă:

 

Consiliului Judeţean Vrancea şi Centrul Cultural Vrancea vă invită, marţi, 12.02.2019, ora 17:00, la vernisajul expoziţiei Umbră şi lumină, al Filialei Vrancea a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Pe simezele Galeriilor de Artă din Focșani vor fi etalate lucrări de pictură și grafică ale artiștilor: Laurenţiu Nistor, Monica Voicu, Nicolae Rădvan, Laura Elena Dumitru, Ştefan Dumitru, Monica Turcu, Rodica Gherghinoiu, Gabriela Arghirescu Popa, Viorica Oana Kalany, Liviu Nedelcu, Laureţiu Păun, Elena Stoiciu şi Elena Bîrhală.

În cadrul evenimentului va fi prezentat un moment muzical, susţinut la pian de Eduard Johann Groza.

Curatorii expoziţiei sunt prof. dr. Liviu Nedelcu, manager al Centrului Cultural Vrancea și Ştefan Dumitru, profesor la Liceul de Artă Gheorghe Tattarescu Focşani.

Expoziţia va fi deschisă de luni până vineri, între orele 14.00 – 18.00, în intervalul 12 februarie – 26 februarie 2019.

Vă aşteptăm cu drag!

 

 

 

 

 

Grupaj de: Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului; artist vizual, afilieri: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR, totodată consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România si membru al Consiliului Director al Visarta(Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale), 3 februarie 2019

Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului
Despre Claudiu Victor Gheorghiu 291 Articles
My name is GHEORGHIU CLAUDIU VICTOR and I was born in October 1967 in Bucharest. In 1998 I took the master degree at University from Bucharest , the Faculty of History- universal old history section- with theme (Constantine the Great and Christianity) at professor LIGIA BARZU. In 1991 I graduated Art School , Painting section, with TITU DRAGUTESCU. I painted sacred pictures from 1990, in technique tempera or tempera with egg on wood. In the period 2004-2016, I had the honor to have the encouragements, the advices, the friendship of the Master PAUL GHERASIM(1925-2016), my mentor, the founder of the "Prolog" group. During the period 1992-1994 I was artistic advisor at Coleus contemporary art gallery . I am titular member of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration - AFAPRR of UAP from Romania: Visual Artists’ Union from Romania from April 17, 2019, admitted by contest, as well as I was trainee member during the period 2016-2019, admitted by contest. I was member in Plastic Background(FP) belong Visual Artists’ Union from Romania(UAP) from 7th of December 2000, admitted by contest. From 25th of May 2015 I was elected Media advisor of the Steering Committee of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration : AFAPRR of UAP from Romania: Visual Artists’ Union from Romania. From 2014 I am member Visarta( from March 31, 2017, I was elected in the Steering Committee of Visarta, during the period 2017-2022), the Romanian Visual Arts Copyright Collecting Society. I had 4 Personal Exhibitions with sacred art, organized by UAP from Romania- Visual Artists’ Union from Romania, in Bucharest (2001, 2003, 2004 at ArTei Gallery, 2007 at Galateea Gallery), also another two at Silva Gallery in Busteni(2007-2008), Sabion Gallery in Bucharest(2019, together with Cristina Georgescu). I had also 2 Personal Exhibitions in Italy : I was Honor Guest, representing Romania, with sacred art, June 2003 at Pisa and in October 2006 ”The icons, sacred pictures in contemporary world” at Viadana(Mantua). I won some prizes in Italy and I participated, admitted by contest, at some art fairs and international exhibitions around the world, representing Romania: most of them in Italy(Pompeii, Pisa, Turin, Milan, Reggio Emilia, Bari, Viadana, Mantua), but also in France, Germany, Greece, Japan, Peru, South Korea, Switzerland; in secondary also I am cultural journalist: from May 2015 to January 2016 I was Contributing Editor at Culture at the newspaper Jurnalul Bucureştiului. From 17th of January 2016 I was advanced Senior Editor at the same newspaper, which has been called since April 2020 the Jurnalul Bucureştiului ,,Le Petit Parisien”, with a different leadership and a different format. From 1st of November 2015 to 31st of December 2016 I was Contributing Editor and Thematic Advisor at News Agency Lacasuri Ortodoxe and Press service LO News. From 1st of January 2016 I am Senior Editor of the Intell News(Global news, press and event analysis) and coordinator of the Culture pages (in Romanian and English, named Intell News Romania). From May 3, 2019, I am also publisher commentator at the newspaper Ultima Oră.
Website Facebook YouTube

1 Trackback / Pingback

  1. Expozitiile filialelor teritoriale ale Uniunii Artiștilor Plastici din România - Intell News Romania

Comentariile sunt închise