Expozitiile filialelor teritoriale ale Uniunii Artiștilor Plastici din România

Agentia de presă Intell News si ziarul Jurnalul Bucurestiului(al căror Senior Editor sunt) recomandă expozitiile filialelor teritoriale ale Uniunii Artiștilor Plastici din România. Rubrica are o frecventă in functie de timpul meu disponibil, am inceput acest demers pe 30 mai 2017, azi este al VI-lea episod, după cele din anul 2017, in perioada 30 mai-28 septembrie.

Intell News Romania

 

Agentia de presă Intell News si ziarul Jurnalul Bucurestiului(al căror Senior Editor sunt) recomandă expozitiile filialelor teritoriale ale Uniunii Artiștilor Plastici din România. Rubrica are o frecventă in functie de timpul meu disponibil, am inceput acest demers pe 30 mai 2017, azi este al VI-lea episod, după cele din anul 2017, in perioada 30 mai-28 septembrie. Intregeste celelalte proiecte realizate de mine pentru Intell News, recte rubrica „Portret de artist” si rubrica „ Intell News in galeriile bucurestene”, o nouă etapă, pe care am inaugurat-o in 2017 pentru pagina de Cultură a agentiei de presă Intell News Romania, dar nu in concurență, ci in comuniune cu ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si deja consacrată, din luna Mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului.

 

Sigla Uniunii Artiștilor Plastici din România

 

Azi puteti citi noul episod, evenimentele le-am trecut strict in ordine alfabetică:

 

Bistriţa

Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Bistriţa (presedinte al filialei Oliv Mircea) vă invită la vernisajul expoziţiei de sculptură ” Prezente”, cu lucrări de Kolozsi Tibor, care va avea loc marti, 23 ianuarie 2018, orele 18, la Galeria Arcade 24, adresa: Piaţa Centrală nr. 24 (complex Sugălete), Bistrita. Invitata artistului in expozitie este ceramista Simona Kolozsi.

Curatorul expoziţiei este criticul de artă Oliv Mircea, cel care va si prezenta dealtfel lucrările expuse pe simeze si demersul artistic.

 

 

 

Focșani

 

Expoziție de artă contemporană „10 + 1″ la Galeriile de Artă din Focșani, sub egida Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Vrancea (presedinte al filialei Liviu Nedelcu)

 

Comunicat de presă:

 

Consiliul Judeţean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea organizează expoziţia de artă contemporană 10+1, marţi, 23 ianuarie 2018, ora 15:00, la Galeriile de Artă Focșani, cu ocazia sărbătorii zilei Unirii Principatelor Române.

Lucrările expuse sunt donaţii ale participanţilor la simpozionul Lepșa 2017. Criticul și istoricul de artă prof. dr. Constantin Prut scrie în catalogul simpozionului: La Lepșa, o localitate montană de la curbura Carpaților, cu păduri străvechi, ce evocă drumurile impresioniștilor în căutarea purității naturale, au loc, de mai mulți ani, simpozione de pictură. În fiecare vară, răspunzându-se unei chemări ce nu-și epuizează fascinația și misterul (”Luvrul este cartea din care învățăm să citim. Totuși, nu trebuie să ne declarăm satisfăcuți cu preluarea frumoaselor formule ale iluștrilor noștri predecesori. Să ieșim afară, să studiem frumoasa natură… să ne străduim să ne exprimăm potrivit temperamentului nostru personal” – îi scria Paul Cézanne tânărului pictor Émile Bernard, la începutul noii mișcări artistice), se reia ritualul părăsirii ”auritelor zidiri” și se lucrează direct în peisaj. Oricâte experiențe ar oferi existența în modernitate, spiritul uman – și în mod special cei ce-și asumă luarea în posesie a realității cu mijloacele artelor vizuale – simte nevoia unei permanente cufundări în fondul natural imuabil. La ultima ediție a Simpozionului de la Lepșa, organizat de Centrul de Cultură din Vrancea, au participat artiști din mai multe țări europene, atrași aici de farmecul peisajului și de generoasele inițiative ale forurilor culturale locale. Participarea acestor artiști la ”momentul Lepșa” nu se rezumă doar la desfășurea simpozionului și la expozițiile ce se organizează la Galeria de Artă din Focșani (și uneori la București, Cluj-Napoca etc.), ci, astfel, se fac pași importanți în constituirea unei colecții și a unui Muzeu al Artei Contemporane în acest oraș al Moldovei.

Pe simezele Galeriilor de Artă Focșani, vor expune artiști din mai multe ţări europene: Rusia – Larisa Astrein; Cehia – Teodor Buzu; Republica Moldova – Veasceslav Fisticanu; Lituania – Lena Chvicija; Germania – Gabriele Lockstaedt-Strauc; Polonia – Ewa Miazek; România – Liviu Nedelcu; Belarus – Hleb Otchyk; Republica Moldova – Mihai Ţăruș; Cehia – Marcela Vichrova; Slovacia – Tatiana Zitnanova.

Expoziţia va fi prezentată de criticul de artă prof. dr. Constantin Prut, curator, prof. dr. Liviu Nedelcu, managerul Centrului Cultural Vrancea.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 23 ianuarie – 15 februarie, în intervalul orar 12:00-16:00.

 

 

 

Oradea

Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Oradea (presedinte al filialei Vioara Bara) vă invită la vernisajul expoziţiei de grup ” Alternative”, care va avea loc vineri, 26 ianuarie 2018, orele 17, la Galeriile Cetate, corpul C- Galeria de artă contemporană a U.A.P.R -filiala Oradea, Cetatea Oradea, adresa: Piata Emanuil Gojdu nr. 41. Expoziţia va cuprinde lucrări semnate de: : Dorina Andrei-Aldea, Maria Bologa, Maria Braun, Maria Bront, Dates Cimpeanu, Florina Silva Iepure, Ovidiu Salagean, Andrei Stanca si Teodora Vlaicu.

Va prezenta expoziţia Milena Augusta Pop, critic de artă.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 26 ianuarie – 26 februarie 2018.

 

 

Imagine a galeriei din cetatea Oradea, credit foto: U.A.P.R -filiala Oradea

 

 

 

Râmnicu Vâlcea

Sub egida Filialei Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România(presedinte al filialei Gheorghe Dican, totodată si vicepreședinte pentru teritoriu al Uniunii Artiștilor Plastici din România) sunt organizate trei expozitii in perioada de care fac vorbire in articol, la Rm.Vâlcea toate deschise pe 19 ianuarie 2018.

La Galeria de artă Artex s-a deschis expoziţia de pictură, artă decorativă si performance a artistei Angela Tomaselli, expozitie intitulată ” Arhitecturi suprapuse”.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 19 ianuarie – 15 februarie 2018, pe simezele galeriei Artex, adresa: Calea lui Traian, Bl. L, Centru, Parter, Râmnicu Vâlcea.

 

 

Vineri, 19 ianuarie 2018, a avut loc vernisajul expoziţiei personale cu lucrări semnate de Adrian Dinu, expozitie intitulată „Je vous déteste!”. Expoziția este deschisă publicului pe simezele galeriei ” Pasaj 1″ , una dintre cele două galerii recent inaugurate in Pasajul Cozia, adresa: Calea lui Traian, Râmnicu Vâlcea.

 

 

Vineri, 19 ianuarie 2018, a avut loc vernisajul expoziţiei de fotografie ” Popas cu imagini la Conacul Bălcestilor”. Expoziția este deschisă publicului pe simezele galeriei ” Pasaj 2″ , una dintre cele două galerii recent inaugurate in Pasajul Cozia, adresa: Calea lui Traian, Râmnicu Vâlcea.

 

 

 

 

Târgu Mureș

 

Sub egida Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Târgu Mureș(presedinte al filialei ceramista Mana Bucur) s-a deschis pe 15 ianuarie 2018 expoziția de pictură și obiect interpretat intitulată ” Acasă”, cu lucrări semnate de Ion Anghel. Curatorul expozitiei este criticul de artă Oliv Mircea, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Bistriţa. Expozitia poate fi vizitată în sala Art Nouveau a Palatului Culturii din Târgu Mureș, Piața Victoriei nr. 1.

 

 

 

Grupaj de: Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului; afilieri: Visarta si Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR, totodată consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România, 21 ianuarie 2018

Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului

 

 

Nota autorului despre Filiala Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România

 

Sub egida Filialei Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România(presedinte al filialei Gheorghe Dican, totodată si vicepreședinte pentru teritoriu al Uniunii Artiștilor Plastici din România) sunt organizate trei expozitii in perioada de care fac vorbire in articol, la Rm.Vâlcea toate deschise pe 19 ianuarie 2018: expozitia Angelei Tomaselli la Galeria Artex, expozitia lui Adrian Dinu la galeria ” Pasaj 1″ Cozia, expozitia de fotografie la galeria ” Pasaj 2″ Cozia.

 

Expozitiile sunt in locatiile pe care le-am văzut recent, in zilele de 23-24 noiembrie 2017,  când am participat la Gala Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România pentru 2016 si vernisajul expoziției Premiilor Anuale ale Uniunii Artiștilor Plastici din România, atunci când ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News(al căror Senior Editor sunt) au avut plăcerea să fie printre partenerii media ai evenimentului. Ca si artist, membru al AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, sunt incântat de spatiile de expunere din Râmnicu Vâlcea, cu 3 galerii concentrate in centrul orasului :  galeria Artex, dar si ” Pasaj 1″ si ” Pasaj 2″, galeriile de artă din Pasajul Cozia, proaspete, noi si cu un spatiu de expunere generos . Asta intr-un oras care are 100.000 locuitori, adică de aproape 5 ori mai putin decât sectorul 3 al Bucurestiului(pentru cine nu stie incă , Capitala României are 6 sectoare!),  sector al Capitalei in care m-am născut si am crescut. Conform proverbului  “Omul sfinţeste locul când pune suflet!” Asta e o constatare la rece, asadar obiectivă, nu un laudatio la adresa lui Gheorghe Dican, dar si detractorii mei(nu mai zic de ai dumnealui) cred că pot admite că acest om merită felicitări sincere, impreună cu toată echipa de la Râmnicu Vâlcea, pentru rezultatul final: 3 galerii de artă pe o distantă cam de la hotelul Intercontinental la pasajul din Piata Universitătii, asadar cam 100 m.

 

Galeria de artă ” Pasaj 1″ Cozia , Râmnicu Vâlcea, fotografie de Claudiu Victor Gheorghiu, 24 noiembrie 2017

 

 

Galeria de artă Artex , Râmnicu Vâlcea, fotografie de Claudiu Victor Gheorghiu, 24 noiembrie 2017

 

 

Galeria de artă ” Pasaj 2″ Cozia , Râmnicu Vâlcea, fotografie de Claudiu Victor Gheorghiu, 24 noiembrie 2017
Despre Claudiu Victor Gheorghiu 334 Articles
My name is GHEORGHIU CLAUDIU VICTOR and I was born in October 1967 in Bucharest. In 1998 I took the master degree at University from Bucharest , the Faculty of History- universal old history section- with theme (Constantine the Great and Christianity) at professor LIGIA BARZU. In 1991 I graduated Art School , Painting section, with TITU DRAGUTESCU. I painted sacred pictures from 1990, in technique tempera or tempera with egg on wood. In the period 2004-2016, I had the honor to have the encouragements, the advices, the friendship of the Master PAUL GHERASIM(1925-2016), my mentor, the founder of the "Prolog" group. During the period 1992-1994 I was artistic advisor at Coleus contemporary art gallery . I am titular member of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration - AFAPRR of UAP from Romania: Visual Artists’ Union from Romania from April 17, 2019, admitted by contest, as well as I was trainee member during the period 2016-2019, admitted by contest. I was member in Plastic Background(FP) belong Visual Artists’ Union from Romania(UAP) from 7th of December 2000, admitted by contest. From 25th of May 2015 I was elected Media advisor of the Steering Committee of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration : AFAPRR of UAP from Romania: Visual Artists’ Union from Romania. From 2014 I am member Visarta( from March 31, 2017, I was elected in the Steering Committee of Visarta, during the period 2017-2022), the Romanian Visual Arts Copyright Collecting Society. I had 4 Personal Exhibitions with sacred art, organized by UAP from Romania- Visual Artists’ Union from Romania, in Bucharest (2001, 2003, 2004 at ArTei Gallery, 2007 at Galateea Gallery), also another two at Silva Gallery in Busteni(2007-2008), Sabion Gallery in Bucharest(2019, together with Cristina Georgescu). I had also 2 Personal Exhibitions in Italy : I was Honor Guest, representing Romania, with sacred art, June 2003 at Pisa and in October 2006 ”The icons, sacred pictures in contemporary world” at Viadana(Mantua). I won some prizes in Italy and I participated, admitted by contest, at some art fairs and international exhibitions around the world, representing Romania: most of them in Italy(Pompeii, Pisa, Turin, Milan, Reggio Emilia, Bari, Viadana, Mantua), but also in France, Germany, Greece, Japan, Peru, South Korea, Switzerland; in secondary also I am cultural journalist: from May 2015 to January 2016 I was Contributing Editor at Culture at the newspaper Jurnalul Bucureştiului. From 17th of January 2016 I was advanced Senior Editor at the same newspaper, which has been called since April 2020 the Jurnalul Bucureştiului ,,Le Petit Parisien”, with a different leadership and a different format. From 1st of November 2015 to 31st of December 2016 I was Contributing Editor and Thematic Advisor at News Agency Lacasuri Ortodoxe and Press service LO News. From 1st of January 2016 I am Senior Editor of the Intell News(Global news, press and event analysis) and coordinator of the Culture pages (in Romanian and English, named Intell News Romania). From May 3, 2019, I am also publisher commentator at the newspaper Ultima Oră.
Website Facebook YouTube

1 Trackback / Pingback

  1. Expozitii organizate de filiala UAP Vâlcea in septembrie 2018: partener media Intell News - Intell News Romania

Comentariile sunt închise