Francezii se înrolează: Aux armes, citoyens!

Francezii se înrolează în număr tot mai mareÎntr-un discurs rostit in fața militarilor francezi la baza Camp Zayed din Emiratele Arabe Unite, ministrul apărării Jean-Yves Le Drian, a afirmat ca numărul celor care vor să se înroleze în Armata Franței a crescut de 10 ori, de la 150 la 1.500 de inscrieri zilnic, dupa atentatele jihadiste comise la Paris in ianuarie si noiembrie anul trecut.

„Acum, mai mult ca oricând va admira pentru aceasta și unii poate chiar vă invidiază”, le-a spus Le Drian militarilor de la Camp Zayed. Iar pentru a-și întări afirmațiile Le Drian a menționat ca, dacă în 2014 exista o medie de 150 de candidați pe zi care doreau sa se integreze în rândul Forțelor Armate, dupa atentatele din ianuarie 2015 s-a ajuns la o medie de 400, iar dupa atacurile din 13 noiembrie 2015 cifra a crescut la 1.500 de recruti pe zi.

„Acest lucru demonstreaza forta pe care o reprezinta armata noastra. Iar aceasta ne linisteste in legatura cu viitorul armatei noastre si al recrutarii”, a adaugat el.

Le Drian a subliniat importanta misiunii militarilor francezi împotriva pozițiilor Statului Islamic in Siria si Irak si a insistat ca operațiunile împotriva grupării teroriste în cele doua tari, dar și activitatea antiterorista a celor 10.000 de militari desfășurați în Franța sunt necesare deoarece, pentru a-i proteja pe francezi, „războiul trebuie purtat pe toate fronturile”.

Ministrul francez al apărării a insistat ca, „pentru ca dusmanul (Statul Islamic – n.r.) sa fie distrus, s-au intensificat bombardamentele coaliției internaționale din care face parte Franta”, dar ca trebuie totodata actionat in campul de operatiuni alaturi de „partenerii locali”.

Le Drian a explicat ca, in acest sens, trupele franceze asigura instrucția kurzilor irakieni din nordul Irakului si a forțelor irakiene la Bagdad.

„Le furnizam informații, ii ghidam, efectuam bombardamente în timpul ofensivelor lor terestre”, a spus Le Drian, dând asigurări ca aceasta strategie „începe sa dea roade” pentru ca Statul Islamic „adoptă o atitudine defensivă”.

Sursa: ziare.com

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube