
Claudiu Victor Gheorghiu, senior editor Intellnews, s-a aflat la evenimentul ÎN OCNIȚE, de unde ne relatează:
Duminică 26 iunie 2016 Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” a fost luat cu asalt de niste vizitatori mai putin obisnuiti, la număr mă refer; asistenţă frumoasă, elegantă, elevată la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”: artisti, profesori, preoti, jurnalisti, istorici, critici si istorici de artă, prieteni, un numeros public. Motivul ?
Artistul Nicolae Sava si-a lansat cartea de debut cu 114 rubaiate având titlul ÎN OCNIŢE, alături de expoziţia cu ilustraţiile originale realizate pentru fiecare catren.

Artistul Nicolae Sava si-a lansat cartea de debut cu 114 rubaiate având titlul ÎN OCNIŢE, alături de expoziţia cu ilustraţiile originale realizate pentru fiecare catren.


Prof. dr. Nicolae Sava este unul dintre cei mai importanti restauratori români si a declarat intr-un recent interviu pentru Formula As:” Ăştia suntem noi: stăm toată viaţa cu faţa la perete şi cu inima la Dumnezeu. Nu prea avem contact cu lumea. O viaţă întreagă între pereţi, linişte şi frumuseţi.”
Lansarea cărţii şi vernisajul expoziţiei au avut loc duminică 26 iunie 2016, orele 16 , la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucureşti, sala de conferinţe şi foaierul Victor Ion Popa. A vorbit din partea Muzeului Dr. Aurelia Tudor, cea care ne incântă mereu pe toti prin acribia si discursul excelent .

Amfitrion al manifestării a fost fiica maestrului Nicolae Sava: Dr. Irina Sava, pictor-restaurator, presedintele Comisiei profesionale a Asociatia Filiala Artă Plastică Religioasă si Restaurare: AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Academicianul Răzvan Theodorescu şi criticul de artă Pavel Şuşară au vorbit despre autor şi despre cartea sa.

Amalia Ciolan, actriţă la Teatrul Naţional din Bucureşti a recitat versuri din volumul “ÎN OCNIȚE”.
În cadrul manifestării, Corul Asociaţiei de Muzică Bizantină PSALTIS, dirijor Florin Leonte, a susţinut un concert de muzică psaltică, absolut superb.
Cu acest prilej a avut loc și finisajul expoziției „Arta Bizantină în România – Restaurare și Creație Contemporană”, organizată de Asociatia Filiala Artă Plastică Religioasă si Restaurare a UAP : AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România, eveniment prezentat de cercetător stiintific, istoric Florin Ionut-Filip Neacshu, manager de proiecte si comunicare al Filialei Artă Plastică Religioasă si Restaurare a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Evenimentul s-a incheiat cu traditionala agapă.
Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” este unul dintre cele mai iubite , vizitate si apreciate muzee ale Bucurestiului, dar si un partener traditional al Asociatia Filiala Artă Plastică Religioasă si Restaurare a UAP : AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România, al cărui membru sunt si eu. In acest an de gratie 2016 Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” a aniversat in ziua de 17 Mai 2016 cei 80 de ani de existenţă, fiind inaugurat de regele Carol al II-lea in 1936.

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si Agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) au onoarea să fie , alături de trusturi media consacrate, parteneri media cu Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, dar si ai Asociatiei Filiala Artă Plastică Religioasă si Restaurare a UAP : AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România . Iar eu am contribuit din plin la asta si chiar mă bucur enorm pentru această colaborare fructuoasă.


Film si fotoreportaj de Claudiu Victor Gheorghiu , artist vizual, istoric; afilieri: membru Asociatia Filiala Arta Religioasa si Restaurare a UAP : AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România si VISARTA; consilier media si al Comitetului Director al Asociatia Filiala Arta Religioasa si Restaurare a UAP : AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România ; Senior editor al paginii de Cultură a Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului si redactor , consilier tematic Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe si Serviciul specializat de presă LOnews.
30 Iunie 2016, la praznicul Soborului Sf. 12 Apostoli ; Sf. Ier. Ghelasie de la Râmeţ