Intell News in galeriile bucurestene: expozitii recomandate pe simezele Capitalei

„Intell News in galeriile bucurestene” este o nouă etapă, pe care am inaugurat-o in Martie 2017 pentru pagina de Cultură a agentiei de presă Intell News, dar nu in concurență, ci in comuniune cu ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si deja consacrată, din luna Mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului.

 

„Intell News in galeriile bucurestene” este o nouă etapă, pe care am inaugurat-o in Martie 2017 pentru pagina de Cultură a agentiei de presă Intell News, dar nu in concurență, ci in comuniune cu ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si deja consacrată, din luna Mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului. „Intell News in galeriile bucurestene” este una dintre cele 4 rubrici realizate de mine pentru pagina de cultură a agentiei de presă Intell News, dar nu in concurență, ci in comuniune cu ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si deja consacrată, din luna mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului(celelalte 3 sunt „Expozitiile filialelor teritoriale ale Uniunea Artiștilor Plastici din România„, „Intell News pe drumurile Patriei” si „Portret de artist”).

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) recomandă aceste expozitii in Bucuresti, unele au ca parteneri media cele două trusturi de presă, altele nu; unele sunt deja in desfăsurare, altele se vor deschide in aceste zile.

Despre alte expozitii pot scrie si altii, evident că selectia realizată de mine este subiectivă, imi asum deci responsabilitatea de coordonator al paginilor de Cultură, apartinând organelor de presă deja mentionate.

 

Grupaj de: Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului; afilieri: Visarta si Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR, totodată consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România, 25 octombrie 2017

Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului

 

 

Expoziția „Promoția ’67-50 de ani de la absolvirea Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din București”  la Biblioteca Naţională a României

 

Expoziția „Promoția ’67-50 de ani de la absolvirea Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din București” se poate vizita in perioada 23 octombrie-6 noiembrie 2017, în spațiile expoziționale Papirus și Scriptorium ale Bibliotecii Naționale a României, intrarea fiind liberă.

Din respect pentru cei care absolveau Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” atunci când eu mă năsteam, in 1967, am făcut câteva fotografii la vernisaj, pe 23 octombrie, in trecere fiind pe la Biblioteca Naţională a României.

Din câte stiu eu(iar de regulă stiu bine!), toti artistii expozanti sunt membri in Uniunea Artiștilor Plastici din România. Expoziția a fost prezentată de venerabilul Virgil Mocanu, critic de artă pe care eu il apreciez extrem de mult.

La vernisajul expozitiei: o parte din promotia ’67 si criticul de artă Virgil Mocanu

 

La vernisajul expozitiei: o parte din promotia ’67

 

Promoția 1967: Ion Berendea, Elena Boariu, Ilie Boca, Eugen Bratfanof, Ilie Cioartă, Dan Cioca, Emil Chendea, Vasile Chinschi, Vasile Craioveanu, Cornelia Victoria Dedu, Sonia Dobrică, Constantin Dorofte, Eugen Holban, Vasile Jurje, Aurelia Matei, Costin Neamtu, Vasile Olac, Letiția Oprișan, Dan Horațiu Panait, Liviu Stoicoviciu, Silvia Tempea, Angela Tomaselli.

Este cea de a VII-a ediție a expozițiilor acestei promoții (1972 – Galeria de Artă Bacău, 1973 – Galeria de Artă Bacău, 1987 – Galeria Căminul Artei București, 2013 – Galeria Dialog București, 2013 – Galeria Simean Râmincu Vâlcea, 2013 – Centrul Cultural Mogoșoaia, 2017 – Biblioteca Națională a României din București).

 

 

 

 

 

Expoziția personală Cătălin Hrimiuc la Galeria Senso

 

 

Comunicat de presă:

 

Eveniment la Galeria SENSO  – Vernisajul expoziției CĂTĂLIN HRIMIUC

Joi, 26 octombrie 2017, ora 18:00 vă invităm la Galeria de Artă SENSO (Bd. Unirii nr. 15, București) unde va avea loc vernisajul expoziţiei CĂTĂLIN HRIMIUC.

 

Prezintă: Dr. Doina Păuleanu, istoric și critic de artă, director al Muzeului de Artă din Constanța.

Cătălin Hrimiuc este absolvent al Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, promoţia 1985, secția Ceramică – Sticlă – Metal, specialitatea Arta sticlei. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi are lucrări în colecții particulare și muzee din Japonia, Olanda, Germania, Danemarca, Italia, Franța, Belgia, Canada, Elveția și România. A avut expoziţii personale şi de grup în România, Germania, Danemarca, Belgia, Olanda, Franţa, Rusia, Japonia. „Predominant verticale, pure, suprapământene, asemenea fuzeelor de lumină, lucrările din sticlă optică realizate de Cătălin Hrimiuc îndeamnă, pe de o parte, la cercetarea unor civilizații apuse, spre a găsi în formele lor unice și de-atunci repetabile, corespondențe simbolice, taine (încă) nepătrunse, indicii cuvenite celor inițiați. (…) dacă durata este înscrisă în perfecțiunea formală, în materialul și tehnica acestor construcții monolitice, Cătălin Hrimiuc a găsit modalitatea de a capta, complice, timpul, prin felul în care lumina devine coautor al lucrărilor sale. Cel de-al doilea îndemn conținut în aceste ingenioase alcătuiri obiectuale se adresează, cu siguranță și eleganță, unui viitor previzibil” – Dr. Doina Păuleanu

Expoziţia CĂTĂLIN HRIMIUC poate fi vizitată la galeria SENSO în perioada 26 octombrie 2017 – 25 noiembrie 2017, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00 și sâmbăta între orele 12.00 -18.00.

Acest eveniment este realizat cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Artă, sponsor al tuturor evenimentelor găzduite de Galeria SENSO. El continuă seria manifestărilor de succes găzduite de Galeria Senso de la începutul anului,: expoziţiile ”Trei ipostaze stilistice… Anca Boeriu, Ana Ruxandra Ilfoveanu și Letiția Oprișan”, ”De la sacrificiu la speranță” (Mihai Țopescu), ”Deprindere în metal şi sticlă” (Ileana Dana Marinescu), lansarea albumului ”tapiserie” al artistei Cela Neamțu şi ”Junkyard Symphony”, expoziţia artistei Edith Torony.

În luna septembrie, Galeria de Artă Senso din București a reprezentat România la cea de-a IV-a ediție a Târgului Internațional de Artă POSITIONS Berlin Art Fair din cadrul BERLIN ART WEEK din Germania, participând cu artiștii Edith Torony, Nicolae Moldovan și Ion Anghel. Galeria SENSO a participat şi la Târgul ART SAFARI 2017, unde a promovat lucrările artistei Ana Ştefania Andronic BUZU, tot atunci fiind lansat şi albumul de artă „#motion blur”, un proiect editorial realizat tot cu sprijinul fundaţiei FILDAS Art şi al Catena Grup, prin Programul Catena pentru Artă.

„Aducem arta mai aproape de tine! – este deviza galeriei noastre, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru artă – prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată! Vom continua să organizăm și în 2017, cu același succes evenimente de referință în peisajul cultural al Bucureștilor” – Galeria de Artă SENSO.

 

 

 

 

 

Expozitia „Grafica Românească 2017” la Galeria Căminul Artei

 

Uniunea Artiştilor Plastici din România anunţă deschiderea expoziţiei „Grafica românească 2017”,  în perioada 26 octombrie – 6 noiembrie 2017.  Vernisajul va avea loc joi, 26 octombrie 2017, ora 18:00, la Galeriile Centrul Artelor Vizuale(CAV) – Galeria „Căminul Artei” din București, str. Biserica Enei 16.

Curator / coordonator Grafica Românească:  Ioan Cuciurcă.

Manifestarea Grafica Românească 2017 / GR 17 se află în acest an la a VI-a ediție.

Adresată în primul rând graficienilor, deschisă însă tuturor artiștilor vizuali ale căror lucrări folosesc tehnici specifice acestei ramuri, expoziția explorează și evidențiază dinamica limbajului artelor grafice, exprimat atât prin mijloace tradiționale, nemultiplicabile, cât, mai ales, prin mijloace multiplicabile, clasice și contemporane.

Spațiul Galeriei Căminul Artei din Bucureşti expune aproape 200 de lucrări executate de 103 artişti din ţară și străinătate, reunind, până în prezent, cel mai mare numar de lucrări și de expozanți. Expoziţia este însoțită de un catalog color bilingv (român-englez).

 

 

 

 

 

Expoziția de acuarelă” Infuziuni”- Corneliu Drăgan-Târgoviste la Galeria EriCris Art

 

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) recomandă  călduros această expozitie, fiind parteneri media ai Galeriei, dar si ai  Artportfolio(platformă web dedicată artelor plastice).

Expozitia de acuarelă” Infuziuni”, cu lucrări pe simeze semnate de Corneliu Drăgan-Târgoviste,  se poate vizita in perioada 1-30 noiembrie 2017,  in baza unei programări; pentru detalii vă rog să luati legătura cu domnul Valeriu Drăgan, Editor Artportfolio.

Curator al evenimentelor găzduite de galerie: Răzvan Ionuţ Cirică.

Adresa galeriei: Str. Grigore Cobălcescu nr. 49.

 

Parteneri : Intell News, Artportfolio, Jurnalul Bucurestiului, ASSOC Bucuresti, Top Business/Piata de Artă.

 

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News au plăcerea să fie parteneri media cu Galeria EriCris Art, Bucuresti, cel mai vechi parteneriat media realizat de mine dealtfel cu o galerie privată, in Ianuarie 2016.

 

 

 

 

Salonul de Pictură Bucuresti la Galeriile Centrul Artelor Vizuale(CAV) – Galeria „Căminul Artei”

 

Filiala Pictură București a Uniunii Artiștilor Plastici din România are plăcerea să vă invite miercuri,  8 noiembrie 2017, ora 18.00, la vernisajul „Salonului de Pictură Bucuresti” ,  la Galeriile Centrul Artelor Vizuale(CAV) – Galeria „Căminul Artei”(parter si etaj) din București, str. Biserica Enei 16.

Expunerea se va face astfel: 8 – 20 noiembrie 2017  parter, 21 noiembrie – 4 decembrie parter, 21 noiembrie – 4 decembrie etaj.  Expunerea se va face în două secvențe și trei secțiuni: abstract/gestual, realism/expresionism, tradiție și modernitate.

Decernarea Premiilor va avea loc în data de 22 noiembrie 2017.

Critic de artă: Mihai Plămădeală;

Curatori: Ionuţ Theodor Barbu şi Florin Mocanu;

Coordonator: Marius Barb.

 

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News(al căror Senior Editor sunt) au plăcerea să fie parteneri media  la această expozitie.

 

Notă: Din aceeasi locatie v-am prezentat anul trecut Salonul National de Pictură, in ample fotoreportaje insostite de filme, la vernisaj si la decernarea premiilor. In acest an nu voi putea fi prezent la vernisaj.  Multumesc pentru intelegere.

 

 

 

 

Expoziția „Plăsmuiri crepusculare”- Ion Iancut la Art Yourself Gallery

 

Joi, 26 octombrie 2017, ora 18:00,  Art Yourself Gallery vă invită la  vernisajul expoziţiei „Plăsmuiri crepusculare”, cu lucrări pe simeze semnate de  Ion Iancut.

Expozitia se pot vizita in perioada 26 octombrie-21 noiembrie 2017. Adresa galeriei: Bd. Dacia nr. 51, etaj 1, sector 1, Bucuresti. Programul de vizitare este următorul: Marti-Vineri: 12:00-19:00; Sâmbăta: 10:00-13:00.

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News au plăcerea să fie parteneri media ai Art Yourself Gallery.

 

 

 

 

Expoziția personală “De la Londra la Bucuresti”-Sorin Ilfoveanu la  Galeria Rotenberg-Uzunov

 

Comunicat de presă:

 

“De la Londra la Bucuresti”. Acesta este titlul expozitiei personale a maestrului Sorin Ilfoveanu, expozitie care va avea loc in perioada 1-30 noiembrie 2017,  la Galeria Rotenberg-Uzunov, lângă Ateneul Român, str. Constantin Esarcu nr. 1.

In prezent, una din lucrările  maestrului Ilfoveanu este expusă la Londra,  in cadrul expozitiei “About the Line”,  organizată de Casa de licitații Christie’s. Lucrarea maestrului Ilfoveanu se află expusă alături de opere semnate de artisti consacrati,  precum Pablo Picasso, Piet Mondrian, Henri Matisse, Willem de Kooning, Sol LeWitt, Le Corbusier si altii.

Vernisajul expozitiei “De la Londra la Bucuresti” va avea loc miercuri, 1 noiembrie 2017, incepând cu orele 18:30,  la Galeria Rotenberg-Uzunov. Vă asteptăm.

 

 

 

 

 

Expoziția  colectivă „Registre vizuale” la Galeria „Thotart”

 

Azi, 25 octombrie 2017, de Ziua Armatei Române si de Ziua Regelui, s-a inaugurat Galeria „Thotart” prin deschiderea unei expozitii extrem de interesante, prin numele artistilor propusi pe simeze. Printre ei si amici de-ai mei, care au uitat insă să mă mai anunte, asa că a trebuit să fac un slalom de investigatii , pentru a găsi datele concrete ale expozitiei. Bafta voastră că eu am picioarele pe pământ, iar unii dintre voi capul in nori.

Asadar iată ce am aflat: Galeria „Thotart” din Bucuresti, Bd.Ion Mihalache, nr 160 B, sector 1, găzduieste in perioada 25 octombrie -25 noiembrie 2017 expoziţia  intitulată „Registre vizuale”. Expun pe simezele galeriei inaugurată azi: Gheorghe Dican, Angela Tomaselli, Marius Barb, Gheorghe Butnaru, Zuzu Caratănase, Viorel Cosor, Mircia Dumitrescu, Bogdan Hojbotă, Bogdan Iacob, Ovidiu Ionescu, Dan Munteanu, Carmen Olteanu, Letiţia Oprişan, Ştefan Pelmuş, Paul Popescu, Vasile Soponariu, Florin Stoiciu, Napoleon Tiron, Corneliu Vasilescu şi Vladimir Zamfirescu

Coordonator proiect: Carmen Olteanu

Curatori: ZuZu Caratănase si Gheorghe Dican.

Aferim.

 

Despre Claudiu Victor Gheorghiu 334 Articles
My name is GHEORGHIU CLAUDIU VICTOR and I was born in October 1967 in Bucharest. In 1998 I took the master degree at University from Bucharest , the Faculty of History- universal old history section- with theme (Constantine the Great and Christianity) at professor LIGIA BARZU. In 1991 I graduated Art School , Painting section, with TITU DRAGUTESCU. I painted sacred pictures from 1990, in technique tempera or tempera with egg on wood. In the period 2004-2016, I had the honor to have the encouragements, the advices, the friendship of the Master PAUL GHERASIM(1925-2016), my mentor, the founder of the "Prolog" group. During the period 1992-1994 I was artistic advisor at Coleus contemporary art gallery . I am titular member of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration - AFAPRR of UAP from Romania: Visual Artists’ Union from Romania from April 17, 2019, admitted by contest, as well as I was trainee member during the period 2016-2019, admitted by contest. I was member in Plastic Background(FP) belong Visual Artists’ Union from Romania(UAP) from 7th of December 2000, admitted by contest. From 25th of May 2015 I was elected Media advisor of the Steering Committee of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration : AFAPRR of UAP from Romania: Visual Artists’ Union from Romania. From 2014 I am member Visarta( from March 31, 2017, I was elected in the Steering Committee of Visarta, during the period 2017-2022), the Romanian Visual Arts Copyright Collecting Society. I had 4 Personal Exhibitions with sacred art, organized by UAP from Romania- Visual Artists’ Union from Romania, in Bucharest (2001, 2003, 2004 at ArTei Gallery, 2007 at Galateea Gallery), also another two at Silva Gallery in Busteni(2007-2008), Sabion Gallery in Bucharest(2019, together with Cristina Georgescu). I had also 2 Personal Exhibitions in Italy : I was Honor Guest, representing Romania, with sacred art, June 2003 at Pisa and in October 2006 ”The icons, sacred pictures in contemporary world” at Viadana(Mantua). I won some prizes in Italy and I participated, admitted by contest, at some art fairs and international exhibitions around the world, representing Romania: most of them in Italy(Pompeii, Pisa, Turin, Milan, Reggio Emilia, Bari, Viadana, Mantua), but also in France, Germany, Greece, Japan, Peru, South Korea, Switzerland; in secondary also I am cultural journalist: from May 2015 to January 2016 I was Contributing Editor at Culture at the newspaper Jurnalul Bucureştiului. From 17th of January 2016 I was advanced Senior Editor at the same newspaper, which has been called since April 2020 the Jurnalul Bucureştiului ,,Le Petit Parisien”, with a different leadership and a different format. From 1st of November 2015 to 31st of December 2016 I was Contributing Editor and Thematic Advisor at News Agency Lacasuri Ortodoxe and Press service LO News. From 1st of January 2016 I am Senior Editor of the Intell News(Global news, press and event analysis) and coordinator of the Culture pages (in Romanian and English, named Intell News Romania). From May 3, 2019, I am also publisher commentator at the newspaper Ultima Oră.
Website Facebook YouTube

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Expoziția de acuarelă” Infuziuni”: Corneliu Drăgan-Târgoviste la Galeria EriCris Art - JurnalulBucurestiului.Ro
  2. La pas prin galeriile bucurestene: recomandări pe simezele Capitalei - JurnalulBucurestiului.Ro

Comentariile sunt închise