Intell News in galeriile bucurestene: recomandările săptămânii pe simezele Capitalei

Sala de expozitii Gh. Focșa, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, inainte de vernisajul expoziţiei „Artă populară japoneză din regiunea Tohoku”, 25 Aprilie 2017. Vedere din interiorul Muzeului.

 

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) recomandă pentru această săptămână, a inceputului lunii Mai 2017, următoarele expozitii, toate deja in desfăsurare; o parte dintre ele au fost deja mediatizate de mine, datorită calitătii lor, dar si a parteneriatelor media cu ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News.

 

 

 

„Intell News in galeriile bucurestene” este o nouă etapă, pe care am inaugurat-o in Martie 2017 pentru pagina de Cultură a agentiei de presă Intell News, dar nu in concurență, ci in comuniune cu ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si deja consacrată, din luna Mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului.

Bineinteles că este o selectie subiectivă, imi asum deci responsabilitatea de coordonator al paginilor de Cultură, apartinând organelor de presă deja mentionate. Semnalez asadar expozitiile si incep, asa cum este normal, cu cele unde Jurnalul Bucurestiului si Intell News sunt parteneri media.

 1. Agentia de presă Intell News si ziarul Jurnalul Bucurestiului sunt parteneri media cu Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, precum si cu Asociatia Filiala Artă Plastică Religioasă si Restaurare: AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România (fiind si membru AFAPRR, este firesc să urmăresc cu interes toate evenimentele, activitatea si expozitiile organizate de Asociatia Filiala Artă Plastică Religioasă si Restaurare a UAP din România). In context, mai puteti vizita până pe 6 Mai ANUALA de artă religioasă si restaurare 2017, organizată de Filiala noastră AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, în Sala H.H.Stahl si Foaierul H.H.Stahl. , Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” , Șos. Kiseleff nr. 30, de miercuri 3 Mai până sâmbătă 6 Mai, între orele 10.00 – 18.00.
Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a Uniunea Artiștilor Plastici din România

 

 

Vernisajul Anualei de artă religioasă si restaurare 2017, film de Claudiu Victor Gheorghiu

 

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”: ANUALA de artă religioasă si restaurare 2017, articol de Claudiu Victor Gheorghiu

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”: ANUALA de artă religioasă si restaurare 2017

ANUALA de artă religioasă si restaurare 2017 la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, articol de Claudiu Victor Gheorghiu pentru Jurnalul Bucurestiului

ANUALA de artă religioasă si restaurare 2017 la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”

 

 

Această deschidere a filialei noastre AFAPRR a UAP din România către ceilalti artisti care fac parte din alte filiale si sectii bucurestene ale Uniunea Artiștilor Plastici din România( UAP Filiala Pictură București,Sculptură, Grafică, UAP – Filiala Arte Decorative București , dar si din filialele din provincie, am remarcat membri ai filialei din Bacău, Uap Romania Filiala Brăila, Filiala Buzău, UAP Vâlcea) s-a concretizat prin prezenta pe simeze a lucrărilor realizate de peste 100 artisti expozanti, fapt apreciat si de Zuzu Caratănase, prezent la vernisaj, in numele Consiliului Director al Uniunii Artiștilor Plastici din România( al cărui membru este), ceea ce demonstrează valoarea si consistenta evenimentelor organizate de Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România.

 

Afisul Anualei de artă religioasă si restaurare 2017. Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News sunt parteneri media.

 

 

 1. Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News au plăcerea să fie parteneri media ai Galeriei Romană. Pe 6 aprilie s-a deschis expozitia retrospectivă pe simezele de la Galeria Romană – Poartă spre artă, un eveniment dedicat maestrului PAUL GHERASIM, mentorul si indrumătorul meu.

 

La pas prin galeriile bucurestene: retrospectiva PAUL GHERASIM la Galeria Romană, articol de Claudiu Victor Gheorghiu pentru Jurnalul Bucurestiului

http://jurnalulbucurestiului.ro/la-pas-prin-galeriile-bucurestene-retrospectiva-paul-gherasim-la-galeria-romana/

 

Expoziția este deschisă în perioada 6 Aprilie – 6 Mai 2017, iar programul de vizitare este următorul: Luni-Vineri: 10:00-18:00; Sâmbăta: 10:00-15:00.

Adresa galeriei: Galeria Romană, Bd. Lascăr Catargiu nr.1, Bucureşti. (Piața Romană).

 

Afisul expozitiei retrospective pe simezele Galeriei Romană , un eveniment dedicat maestrului PAUL GHERASIM. Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News sunt parteneri media.

 

 1. Art Yourself Gallery s-a alăturat pe 11 ianuarie 2017 galeriilor private cu care ziarului Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News au deja parteneriate media. In acest context, puteti vizita expozitia „Graal-Totem” a artistului Stefan Pelmus, in perioada 28 Aprilie-28 Mai 2017. Adresa galeriei: Bd. Dacia nr. 51, etaj 1, sector 1, Bucuresti. Programul de vizitare este următorul: Marti-Vineri: 12:00-19:00; Sâmbăta: 10:00-13:00.

 

Afisul expozitiei. Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News sunt parteneri media ai galeriei.

 

 1. Expozitia personală „Scrieri”, cu lucrări semnate de Cornelia Caruntu, pe simeze la Galeria EriCris Art, Bucuresti. Expozitia se poate vizita în perioada 17 Aprilie-5 Mai 2017, cu programare in prealabil. Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News au plăcerea să fie parteneri media cu Galeria EriCris Art, Bucuresti, cel mai vechi parteneriat media realizat de mine dealtfel cu o galerie privată, in Ianuarie 2016.

Adresa galeriei: Str. Grigore Cobălcescu nr. 49.

 

Vernisajul expozitiei „SCRIERI”, Cornelia Căruntu, galeria EriCris Art, film de Claudiu Victor Gheorghiu

 

Cornelia Căruntu: expozitia personală „SCRIERI” la galeria EriCris Art, articol de Claudiu Victor Gheorghiu

Cornelia Căruntu: expozitia personală „SCRIERI” la galeria EriCris Art

sigla galeriei EriCris Art, Bucuresti

 

Afisul expozitiei personale „SCRIERI”, cu lucrări semnate de Cornelia Căruntu, galeria EriCris Art, Bucuresti. Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News sunt parteneri media ai galeriei.

 

 

Expozitii fără parteneriate media cu ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News:

5.  Pe 25 Aprilie 2017 am fost dintr-o pură intâmplare la Galeria Tipografia (Str. Băiculești nr. 29 – Combinatul Fondului Plastic), la vernisajul expozitiei „Dada on Tour & Guests. Last Stop – Bucharest”, evenimentul expozițional desfășurându-se sub patronajul Ambasadei Elveției în România. Am realizat si un mic film la vernisaj, contine discursurile de final ale reprezentantei Ambasadei Elvetiei, Adrian Notz – Director Cabaret Voltaire – Zürich, respectiv Ruxandra Balaci, curator. Expozitia o puteti vizita până pe 10 Mai 2017.

Film de : Claudiu Victor Gheorghiu la vernisaj, 25 Aprilie 2017

Ieri am fost dintr-o pură intâmplare la Galeria Tipografia (Str. Băiculești nr. 29 – Combinatul Fondului Plastic), la vernisajul expozitiei „Dada on Tour & Guests. Last Stop – Bucharest”, evenimentul expozițional desfășurându-se sub patronajul Ambasadei Elveției în România. Filmul contine discursurile de final ale reprezentantei Ambasadei Elvetiei, Adrian Notz – Director Cabaret Voltaire – Zürich, respectiv Ruxandra Balaci, curator. Evenimentul mi l-a semnalat Rox the Fox, asadar s-a reunit aici si „tandemul de foc si de soc al presei culturale românesti”: Radio România Cultural: Marina Roxana Pasculescu & ziarul Jurnalul Bucurestiului + agentia de presă #IntellNews : Claudiu Victor Gheorghiu.Descopăr galeria prima oară de la inaugurare, interesant si evenimentul, dar si spatiul expozitional. In dialogul scurt pe care l-am avut cu Petru Lucaci, presedintele Uniunea Artiștilor Plastici din România, am luat notă că UAP din România va avea si alte expozitii aici, asadar când voi avea timp, voi reveni, mai ales că si sediul Filialei noastre AFAPRR : Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România e tot la Combinat, bonus am participat si am scris un articol in 2016, la lansarea oficială a Asociației Culturale Combinart/ 1+1=10. Film de : Claudiu Victor Gheorghiu, Senior editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului; 25-26 aprilie 2017Notă: Acest material video poate fi folosit de către terti, dar doar cu mentionarea explicită a sursei, exact asa cum procedez si eu in toate materialele de documentare. Multumesc.

Posted by Claudiu Victor Gheorghiu on 26 Aprilie 2017

Lansarea oficială a Asociației Culturale Combinart, 8 Iunie 2016, articol de Claudiu Victor Gheorghiu

http://jurnalulbucurestiului.ro/lansarea-oficiala-asociatiei-culturale-combinart-8-iunie-2016/

Descopăr galeria prima oară de la inaugurare, interesant si evenimentul, dar si spatiul expozitional. In dialogul scurt pe care l-am avut cu Petru Lucaci, presedintele Uniunea Artiștilor Plastici din România, am luat notă că UAP din România va avea si alte expozitii aici, asadar când voi avea timp, voi reveni, mai ales că si sediul Filialei noastre AFAPRR : Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România e tot la Combinat, bonus am participat si am scris un articol in 2016, la lansarea oficială a Asociației Culturale Combinart/ 1+1=10.

 

Afisul expozitiei

 

 1. Expozitia „Artisti plastici buzoieni la Bucuresti”, proiect initiat si coordonat de artistul plastic Valeriu Susnea, presedintele filialei Buzău a Uniunii Artiștilor Plastici din România, galeria Căminul Artei- etaj, la Centrul Artelor Vizuale(CAV), str. Biserica Enei 16, București.

Expozitia se poate vizita în perioada 26 Aprilie-8 Mai 2017.

 

Afisul expozitiei

 

 

Licitatii de artă:

 1. La inceputul lunii Mai, Casa de licitatii Galeriile Artmark ne propune o sesiune de licitații pe 4, respectiv 9 Mai, toate sunt interesante si le voi mentiona aici(VEZI IN ARTICOL din Jurnalul Bucurestiului), dar una dintre ele mi-a atras cu adevărat atentia, asa că voi vizita expozitia premergătoare si voi fi prezent si la licitatie, asteptati-mă! Este vorba de „Imagini ale sacrului”, 4 mai 2017, orele 20, Palatul Cesianu-Racovita (str. C.A. Rosetti nr. 5).
  M-au incitat foarte mult două icoane prezentate in catalogul licitatiei, asa că programul meu din 4 mai se va adapta exact pentru acest eveniment, asa cum am mentionat deja:
  Lot 101
  Icoană brâncovenească pe lemn, Sfinții apostoli Petru și Pavel, 1680-1700
  Lot 58
  Icoană veneto-cretană pe lemn, „Maica Domnului cu Pruncul, între Sfântul Ioan Botezătorul și Sfânta Ecaterina din Alexandria”, sec. al XVI-lea

Inceput de Mai la Artmark: licitația „Imagini ale sacrului”, articol de Claudiu Victor Gheorghiu pentru Jurnalul Bucurestiului

Inceput de Mai la Artmark: licitația „Imagini ale sacrului”

 

Programul licitatiilor din 4 si 9 mai este următorul:

Joi, 4 mai, orele 19, 30 : Licitația unei colecții suprarealiste (Guttman, Perahim, Ackerman) #242/2017

Joi, 4 mai, orele 20: Licitația „Imagini ale Sacrului” #243/2017

Marţi, 9 mai, orele 19, 30 : Licitația unei colecții de Artă Modernă importantă #245/2017

Marţi, 9 mai, orele 20: Licitația „Universul artistului. Licitația colecției de antichități și artă decorativă Shapira Shain” #246/2017

Expoziţia cu lucrările care se vor regăsi in licitațiile amintite se poate vizita după următorul program, intrarea fiind liberă :

marți, 2 mai – miercuri, 3 mai (10.00 – 20.00); joi, 4 mai (10.00 – 19.30); vineri, 5 mai – luni, 8 mai (10.00 – 20.00); marți, 9 mai (13.00- 19.00).

Adresa: Casa de licitatii Artmark , Palatul Cesianu-Racoviţă (str. C.A. Rosetti nr. 5).

Casa de licitații Artmark, Palatul Cesianu-Racovită, str. C.A. Rosetti, nr. 5

 

 

 

 

 

Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului

 

 

Grupaj de: Claudiu Victor Gheorghiu, Senior editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului; afilieri: Visarta(ales membru al Comitetului Director din 31 Martie 2017) si Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR, totodată consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România (ales din 25 Mai 2015) ; 1 Mai 2017

 

 

 

 

 

Despre Claudiu Victor Gheorghiu 244 Articles
My name is GHEORGHIU CLAUDIU VICTOR and I was born in October 1967 in Bucharest. In 1998 I took the master degree at University from Bucharest , the Faculty of History- universal old history section- with theme (CONSTANTIN the GREAT and CHRISTIANITY) at professor LIGIA BARZU. In 1991 I graduated Art School , PAINTING section with TITU DRAGUTESCU. I painted sacred pictures from 1990. I paint in technique tempera or tempera with egg on wood. During the period 1992-1994 I was managership at COLEUS modern art gallery . I am titular member of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration : AFAPRR of UAP from Romania: Romanian Fine Arts Union from April 17, 2019, admitted by contest, as well as I was trainee member during the period 2016-2019, admitted by contest. I was member in Plastic Background(FP) belong Romanian Fine Arts Union (UAP) from 7th of December 2000, admitted by contest. From 25th of May 2015 I was elected Media advisor of the Steering Committee of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration : AFAPRR of UAP from Romania: Romanian Fine Arts Union. From 2014 I am member VISARTA(from March 31, 2017, I was elected in the Steering Committee of Visarta, during the period 2017-2022), the Romanian Visual Arts Copyright Collecting Society. I have 4th Personal Exhibitions with sacred art organized by UAP from Romania- Romanian Fine Arts Union in Bucharest (2001,2003,2004 at ArTei Gallery, 2007 at Galateea Gallery) and another at Silva Gallery in Busteni(2007-2008). I have also 2 Personal Exhibitions in Italy : I was Honor Guest, representing Romania, with sacred art, June 2003 at Pisa and in October 2006 ”The ICONS, sacred pictures in contemporary world” at Viadana(Mantua). I won some prizes in Italy and I participated, admitted by contest, at some art fairs and international exhibitions around the world, representing Romania: most of them in Italy, but also in Bangladesh, France, Greece, Japan, Peru, South Korea, Switzerland. From May 2015 to January 2016 I was Contributing Editor at CULTURE (Fine Arts, Exhibitions, History, Religion) at the newspaper Jurnalul Bucurestiului. From 17th of January 2016 I was advanced Senior Editor at the same newspaper . From 1st of November 2015 to 31st of December 2016 I was Contributing Editor and Thematic Advisor at News Agency Lacasuri Ortodoxe and Press service LO News. From 1st of January 2016 I am Senior Editor at CULTURE at the Intell News: Global news, press and event analysis. From May 3, 2019, I am also publisher commentator at the newspaper Ultima Oră.
Website Facebook YouTube