ISIS obține gaz Sarin cu sprijinul Turciei

ISIS obține gaz Sarin
ISIS obține gaz Sarin

Teroriștii ISIS primesc materialele necesare fabricării de gaz Sarin din Turcia, acuză Eren Erdem, parlamentar turc de opoziției (CHP).

Deputații Erdem Eren și Ali Şeker au prezentat într-o conferință de presă detalii dintr-un proces al Înaltei Curți Penale din Adana împotriva a 13 membri Al-Nusra Front.

Probele indică faptul că materiale în stare brută, din care poate fi obținut gazul Sarin, au fost transportate pentru Ahrar-ı Sham și Al-Nusra Front, sub supervizarea autorităților de la Ankara și cu știința serviciilor  speciale turce.

Erdem a prezentat elemente ale dosarului penal, în care există o serie de interceptări care demonstrează cum teroriștii Al-Nusra Front au ajuns în posesia armelor de distrugere în masă. Cele 13 persoane reținute în caz au fost, însă, eliberate după doar o săptămână, iar dosarul a fost închis. Erdem suspectează o mușamalizare, mai ales că printre furnizorii materialelor se regăsesc companii importante din Turcia.

Într-un interviu acordat Russia Today, deputatul explică faptul că a ridicat problema în Parlament și acuză autoritățile că nu investighează informațiile existente.

În context, Erdem face referire la atacul cu gaz Sarin din Ghouta (Siria), explicând că există o mare probabilitare ca materialele de bază folosite să fi provenit pe filieră turcă.

Gazul Sarin a fost trecut pe lista armelor de distrugere în masă la începutul anilor ’90, fiind un gaz toxic extrem de puternic. Este mortal și în concentrații mici, provocând asfixiere prin inducerea paraliziei musculare.

Recent, Ahmed Gaddaf al-Dam, vărul fostului conducător al Libiei, Muammar Gaddafi, susține că ISIS a reușit să introducă în Europa, cu ajutorul unor membri deghizați în refugiați, periculosul gaz otravitor Sarin.

Potrivit express.co.uk, Gaddaf al-Dam,  fost înalt ofițer de informații în Libia, a mai avertizat că ISIS pune la cale o „catastrofă” mondială, iar statele europene nu vor avea nici o putere pentru a opri „iadul pe care îl vor declanșa atentatorii sinucigași”.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube