ISIS țintește Suveranul Pontif

Potrivit Dabiq, Suveranul Pontif ar putea fi tinta unui atac terorist.

 Suveranul Pontif ar putea fi ținta unui atentat jihadist, ca răzbunare pentru cruciadele proclamate de predecesorii sai acum un mileniu.

Dabiq”, revista de propaganda a Statului Islamic, isi dedica ultimul sau număr, al cincisprezecelea, „înfrângerii crucii” – adica materialelor anti-crestine. Printre țintele indicate de autorii articolelor se numără mai multi lideri ai bisericilor creștine, in frunte cu actualul Suveran Pontif.

Revista a apărut la scurt timp după atacul jihadist asupra bisericii din Saint-Etienne-du-Rouvray, in care un preot a fost asasinat si la care se face, de altfel, aluzie intr-un articol.

Din cele mai vechi timpuri, funcția de Papa al Romei a fost deținută de pontifi care urăsc monoteismul”, scriu propagandiștii ISIS. „Acum câteva secole, la Conciliul de la Clermont, Papa Urban al II-lea a clarificat poziția Bisericii fata de Islam. Pretinzând ca are o inspirație divina, el a proclamat distrugerea tuturor musulmanilor. […] Au declanșat astfel Cruciadele, care continua si azi. Papii care i-au urmat au continuat sa predice eradicarea Islamului”.

Actualul Suveran Pontif este considerat un dușman mai „perfid” al Islamului, deoarece isi ascunde ura fata de aceasta religie, spre deosebire de predecesorul sau, Benedict al XVI-lea. De asemenea, Francisc este criticat pentru „grija fata de sodomiti” si acuzat ca pune la cale un plan de „demilitarizare a Islamului”.

In același context, si liderii musulmani care promovează dialogul cu creștinii sunt înfierați ca „apostati” – in primul rand Ahmed el-Tayeb, Marele Imam al moscheii Al-Azhar, care s-a întâlnit in mai cu suveranul pontif, cei doi lideri religiosi îmbrățișându-se si cazand de acord asupra necesitatii unui „acord de pace”. Propagandiștii ISIS sugerează ca atât Papa, cat si Marele Imam, ar trebui sa fie următoarele ținte, deoarece urmăresc sa slăbească Islamul prin eliminarea mesajului jihadist si sa il supuna printr-o „falsa pacificare”.

De altfel, Papa Francisc a declarat ca respinge orice asociere intre Islam si terorism. „In fiecare zi cand deschid ziarele, vad violente in Italia, cineva care isi ucide prietena, un altul care isi ucide mama vitrega, si sunt catolici botezați„, a spus el. „Daca trebuie sa vorbim despre violenta islamica, trebuie sa menționez si violenta creștină. In aproape toate religiile, exista întotdeauna un mic grup de fundamentaliști. Si noi avem”.

In termeni mai generali, revista „Dabiq” confirma trendul demonstrat de ultimele atacuri ale militantilor ISIS: ofensiva împotriva creștinismului, si mai ales a membrilor clerului. „Intre apariția acestei reviste si următorul masacru ce va fi executat de soldatii ascunsi ai Califatului, cruciații pot citit de ce musulmanii ii uras si se lupta cu ei”. Revista contine si testimoniale scrise de crestini convertiti la Islam, din tari ca Finlanda, Canada sau Trinidad, si avertizeaza asupra soartei celor care nu trec la singura religie autentica.

„Razboiul se va termina cu steagul negru al Islamului fluturând la Constantinopole si Roma”, scriu propagandistii ISIS. „Crestinii au mai mai multe opțiuni: sa isi păstreze felul de viata de pana acum, platind in schimb tribut Statului Islamic, sau sa continue sa poarte un război inutil impotriva sa. Sau, pot sa asculte chemarea lui Allah si sa îmbrățișeze Islamul, ca sa ajunga in Paradis”. Iar evreii sunt avertizati ca ar putea „suferi un masacru care va face Holocaustul sa para o poveste de adormit copiii iar femeilor lor vor deveni sclave pentru cei care le-au ucis soții si tații”.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube