Japonia nu mai solicită viză românilor

Japonia
Japonia

Cetăţenii români pot călători în Japonia fără viză, dacă vizita lor este de maxim 90 de zile, informează Ambasada Japoniei, într-un comunicat transmis la 18 decembrie 2015.

Măsura este valabilă până la finalul anului 2018.

„Ambasada Japoniei în România doreşte să aducă la cunoştinţă că Guvernul Japoniei, în scopul facilitării călătoriilor şi a relaţiilor culturale şi comerciale dintre Japonia şi România, a decis să extindă până la 31 decembrie 2018 (inclusiv) implementarea următoarelor măsuri privind regimul vizelor pentru cetăţenii români care doresc să intre pe teritoriul Japoniei, luate de la 1 septembrie 2009 până la 31 decembrie 2015”, se arată în comunicat.

Astfel, cetăţenii români posesori de paşapoarte valide, emise de autorităţile române, care doresc să intre pe teritoriul Japoniei cu intenţia de a sta pe o perioadă ce nu depăşeşte 90 de zile consecutive, pot intra pe teritoriul Japoniei fără a avea nevoie de viză.

Condiţiile acestea nu se aplică şi cetăţenilor români care doresc să intre pe teritoriul Japoniei cu intenţia de a căuta un loc de muncă sau de a exercita o profesie sau alte activităţi (inclusiv în domeniul artistic şi sportiv, contra unei remuneraţii).

Ambasada Japoniei subliniază că românii care doresc să intre pe teritoriul Japoniei sunt obligaţi să respecte legile şi reglementările din Japonia.

De asemenea, Ambasada Japoniei în România anunţă că posesorii de paşapoarte temporare vor fi de asemenea incluşi în acest program, începând cu data de 1 ianuarie 2016.

Sursa: AGERPRES

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube