Jihadi Junior detonează o mașină cu spioni

Jihadi Junior

Ultimul video al jihadiștilor ISIS ilustrează un băiat de patru ani, Jihadi Junior, filmat detonând o bombă, care ucide patru prizonieri occidentali.

Isa Dare, zis Jihadi Junior, fiul unei londoneze pe nume Grace Khadija care s-a convertit la islamism, apasă butonul care aruncă în aer o mașină în care se aflau prizonierii, catalogați ca spioni.

Stând triumfător lângă mașina carbonizată, el ridică mâinile în aer, strigând: „Allahu Akbar” (Allah este mare).

Este a doua apariție a băiatului într-un videoclip de propagandă al extremiștilor. El a fost adus în Siria în urmă cu trei ani de mama sa, Grace Dare, in varsta de 22 de ani, care locuia cu parintii de origine nigeriana in sudul Londrei si, desi nu era de religie musulmana, s-a radicalizat online. Femeia ar avea legături cu ucigaşii militarului Lee Rigby, omorât la 22 mai 2013 în cartierul londonez Woolwich, în plină stradă, de către doi islamişti nigerieni, cetăţeni britanici.

Se crede că noul videoclip de propagandă al jihadiștilor a fost filmat în orașul sirian Raqqa. În înregistrare, cei patru prizonieri au recunoscut că fie au spionat, fie au complotat împotriva ISIS. Apoi, încătușați, sunt urcați într-o mașina detonată de băiețel.

Baietelul apare imbracat in haine de camuflaj, purtand o bentita neagra cu steagul Statului Islamic.

Înainte ca prizonierii să fie uciși, un luptător ISIS mascat ce stă lângă băiat îl amenință pe David Cameron pentru înarmarea inamicilor în Siria. Bărbatul mascat îl apostrofează pe premierul britanic pentru lansarea raidurlor aeriene în Siria, înainte de a-l ucide pe unul dintre “spionii” britanici. Apoi sunt omorți şi ceilalţi. Bărbatul vorbeşte cu un accent britanic şi pare să imite stilul lui John Jihadistul, ucis de atacuri aeriene în luna noiembrie 2015.

„Nu ne veti invinge din spatele zidurilor si a fortaretelor. V-ati trimis spionii in Siria si ati aprobat ca oamenii vostri sa apese un buton si sa ii ucida pe fratii nostri din Vest. Asa ca astazi noi o sa va ucidem spionii la fel cum ne-ati ucis voi fratii. Pregatiti-va armata si poporul pentru ca si noi ne pregatim armata” este mesajul amenintator transmis de catre jihadisti britanicilor.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube