Mali: 10 zile stare de urgență

Mali - stare de urgență21 noiembrie 2015 (Intellnews.ro) – Pe întreg teritoriul Mali a fost decretată stare de urgență cu durata de zece zile, începând cu 20 noiembrie (miezul nopții de vineri spre sâmbătă).

Decizia reuniunii Consiliul de Miniștri, prezidată de șeful statului Mali, Ibrahim Boubacar Keita, survine urmare atacului terorist din dimineața zilei de vineri, 20 noiembrie, desfășurat asupra hotelului Radisson Blu din Bamako.
Urmare operațiunii de eliberare a celor 170 de ostatici, proveniți din cel puțin 15 tari, 21 de persoane, între care și doi atacatori, au fost ucise, alte 7 persoane fiind rănite.
Ministerul de Externe rus a comunicat că printre victimele atentatului se află și cetățeni ruși, iar compania publică China Railway Construction a confirmat moartea a trei dintre angajații săi, aflați în Mali pentru discutarea unor proiecte de cooperare în Africa.
Printre victime se numără și Geoffrey Dieudonne, oficial guvernamental din Belgia.
În Mali s-a decretat „doliu național de trei zile” începând cu data de 23 noiembrie.
Atacul a fost revendicat de gruparea africană jihadistă Al-Mourabitoun, afiliată Al-Qaida, și s-a încheiat prin intervenția forțelor de securitate maliene și străine.

Despre admin 40 Articles
Administrator website
Facebook Twitter YouTube