Marele muftiu din Bosnia împotriva islamiștilor radicali

Marele muftiu din Bosnia împotriva islamiștilor radicali

 

 

 

 

21 noiembrie 2015 (Intellnews.ro)

Marele muftiu al Bosniei, Hussein Kavazovic, cere autorităților să folosească forța împotriva islamiștilor radicali.

„Le cer autorități să împiedice prin forță acțiunile tuturor celor care răspândesc ura și apelează la teroare”, a declarat marele muftiu Hussein Kavazovic. „Scelerații nu reprezintă credința nimănui și nu aparțin comunității noastre, a binelui și a păcii. A avea compasiune față de ei este un pacat”, consideră marele muftiu al musulmanilor din Bosnia.

Declarațiile sale vin urmare incidentului din data de 19 noiembrie, calificat de autorități drept “atac terorist”, când Enes Omeragic, adept al salafismului, a împușcat mortal doi militari bosniaci, după ce a deschis focul la o casă de pariuri din cartierul Rajlovac, Sarajevo.

În timp ce fugea de la locul faptei, acesta a tras, de asemenea, într-un autobuz de pe o linie de transport în comun, rănind un al treilea militar. Șoferul autobuzului și doi pasageri s-au ales cu răni ușoare, provocate de geamurile sparte ale vehicolului.

În cele din urmă, atentatorul s-a sinucis prin detonarea unui dispozitiv exploziv în locuința sa, în timpul unei acțiuni a forțelor polițienești.

Despre admin 40 Articles
Administrator website
Facebook Twitter YouTube