MAY Brexit be a success!

MayTheresa May va deveni la data de 13 iulie 2016 noul premier al Marii Britanii, dupa demisia lui David Cameron din fruntea Guvernului.

Aceasta a fost desemnată oficial la șefia Partidului Conservator din UK de asa-numitul Comitet 1922 și va fi prima femeie prim-ministru al Regatului Unit din ultimii 26 de ani, după Margaret Thatcher.

Ea a declarat ca vrea sa construiască o tara mai buna și ca vrea sa facă din Brexit un succes, transmite BBC, în ciuda faptului ca urmează o perioada dificila din punct de vedere economic și politic, May este decisă să

Theresa May s-a pronunțat inițial pentru rămânerea in UE, insa nu s-a implicat prea mult in campanie. Mai mult, a susținut ca nu va organiza un nou referendum pe tema Brexit si ca britanicii trebuie să-și făurească un nou rol în lume.

Recent, aceasta a transmis mesajul său lumii întregi pe Twitter:

“We must leave the European Union – and forge a new role for ourselves in the world.”

Fișa biografică
Theresa May s-a nascut in orasul Eastborne din Sussex. Tatal sau a fost vicar.
„Sunt fiica unui vicar si nepoata unui sergent major. Serviciile publice au facut parte din viata mea de cand ma stiu”, a marturisit Theresa May la un moment dat.

In repetate randuri a precizat ca principiile învățate de la părintii sai reprezinta busola dupa care se ghideaza si in cariera.
A fost studenta la Oxford University si apoi a lucrat la Banca Angliei pentru o perioadă.

May spune ca nu-i place sa se laude cu realizările sale, dar nici „sa se ascundă după deget” când e cazul sa isi asume o pozitie.

Ea este una dintre cele mai puternice femei din Partidul Conservator si este unul dintre cei mai longevivi ministri de Interne din istoria UK.

Theresa May a intrat in Parlament in 1997, iar apoi ascensiunea sa a fost una rapida, astfel ca a ajuns in Guvern si a facut parte din conducerea formatiunii sale politice.

Theresa May a ocupat funcția de ministru de Interne din 2010 pana in prezent și a gestionat problema imigranților din UK, un subiect fierbinte pentru Partidul Conservator, în condițiile în care numărul acestora este în continuă creștere, iar o parte a populației a cerut Guvernului limitarea fluxului.

Într-o discuţie surprinsă din greşeală de jurnalişti, fostul ministru de finanţe Ken Clarke i-a spus colegului său de partid Malcolm Rifkind: „Theresa este o femeie al naibii de dificilă, dar noi am lucrat cu Margaret Thatcher”.
Răspunsul lui May a fost: „Ken Clarke consideră că sunt o femeie a naibii de dificilă. Următoarea persoană care va afla acest lucru va fi Jean-Claude Juncker (președintele Comisiei Europene – n.r.) ”, a declarat ea.
Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube