Medvedev: Ar putea începe un nou război mondial!

medvedev

Prim-ministrul Rusiei, Dmitri Medvedev, a avertizat că dacă fortele arabe intra în războiul sirian, ar putea declansa un „nou război mondial”, care ar fi permanent, si a cerut in schimb discutii de incetare a focului.

Intrebat in legatura cu propunerile unor tari arabe sa intre in conflict sub o comanda a Statelor Unite, Medvedev a spus ca „asta ar fi rau pentru ca ofensivele terestre de obicei fac ca razboaiele sa fie permanente„, relateaza agentia AFP.

„Priviti doar la ce s-a intamplat in Afganistan si in multe alte tari. Nu trebuie sa va reamintesc ce s-a intamplat in saraca Libie”, a mai spus premierul rus, citat si de Reuters.

„Americanii si partenerii nostri arabi trebuie sa se gandeasca bine la asta: vor un razboi permanent?”, a spus Medvedev, intr-un interviu pentru cotidianul financiar german Handelsblatt, in ajunul unei conferinte pe teme de securitate ce va avea loc la Munchen.

„Chiar cred ei ca ar castiga un asemenea razboi foarte repede? Asta este imposibil, in special in lumea araba. Acolo toti lupta impotriva tuturor, totul este mult mai complicat. Ar putea dura ani sau decenii”, a mai spus premierul rus.

„De ce este asta necesar? Toate partile trebuie sa fie obligate (sa stea) la masa negocierilor, in loc sa declanseze un nou razboi mondal”, mai precizeaza Medvedev.

Rusia lanseaza bombardamente in jurul orasului cheie Alep, pentru a sustine astfel avansarea trupelor loiale presedintelui Bashar al Assad. Statele Unite si alte forte aeriene occidentale sunt de asemenea implicate in atacuri aeriene in nordul Siriei.

Purtatorul de cuvant al coalitiei conduse de Arabia Saudita in Yemen, generalul Ahmed al Assiri, a anuntat ca sauditii au luat decizia finală de a trimite trupe la sol in Siria, pentru a lupta contra Statului Islamic, relateaza Business Insider. Generalul a precizat ca tara sa este „pregatita” sa se alature coalitiei conduse de SUA impotriva Statului Islamic, in Siria.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube