Militari belgieni radicalizati islamic

militari belgieni

In jur de 60 de militari care prezinta semne de radicalizare sunt supravegheati de serviciul de informatii militare, informeaza presa din Belgia, citand un raspuns la o interpelare parlamentara a ministrului apararii, Steven Vandeput.

Potrivit ministrului apararii, 55 de soldati si cinci subofiteri „au fost identificati ca fiind musulmani radicalizati”, acestia fiind supravegheati de serviciul de informatii militare (SGRS) din cauza „comportamentului suspect”, arata Le Soir.

Serviciul de informatii „verifica daca ideile sau comportamentul unui membru al personalului Ministerului Apararii nu contravin valorilor sau misiunilor armatei”, a informat ministrul, care subliniaza ca „libertatea de cult este un drept fundamental”.

Pana in prezent, „niciun militar nu a fost demis din cauza extremismului islamic” si „toti soldatii, eventual vizati (de o masura disciplinara – n.red.) au parasit armata din proprie initiativa sau au fost concediati din alte motive”, a mai precizat ministrul.

Belgia e in stare de urgenta, dupa atentatele din martie 2016, de la aeroport si metrou, cand peste 30 de persoane si-au pierdut viata si cateva sute au fost ranite.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube