Salarii cu 10% mai mari pentru bugetari începând cu 1 Decembrie.

Salarii mai mari pentru bugetari.

Președintele Klaus Iohannis a semnat la 24 noiembrie 2015 decretul „pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG nr. 35/2015 pentru modificarea șSalarii cu 10% mai marii completarea OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice”.

Legea va intra în vigoare de la 1 decembrie.

De această măsură ar urma să beneficieze 200.000 de bugetari din administrația publică centrală și locală, cei din siguranța națională, jandarmerie, poliție, inspectorate pentru situații de urgență si din unitățile de cultură și teatru.

În context, premierul Dacian Cioloș a declarat:

„Nu mă surprinde deloc, am avut o discuție cu dânsul (n.n. – Klaus Iohannis) legat de acest subiect și i-am spus că în calculele pe care le-am facut am inclus și această creștere de 10%. Putem rămâne în ținta de deficit de 3% cu această creștere […]. N-o sa tăiem, în schimb o să mergem pe partea de investiții, unde am rezervat fonduri și pentru investiții, atât la ministerul Dezvoltării, cât și la ministerul Transporturilor, dar o sa facem un efort din absorbția fondurilor europene, ca să avem și investiții așa cum ne-am propus.”

Despre admin 40 Articles
Administrator website
Facebook Twitter YouTube