OMV si Gazprom au incheiat acorduri strategice

gazprom omvOMV si Gazprom au incheiat la 1 aprilie 2016 acorduri referitoare la colaborarea strategica intre cele doua companii, grupul austriac urmand sa cedeze rusilor active din Marea Nordului si din zona platformei continentale norvegiene, in timp ce Gazprom va livra OMV titei, incepand din 2016.

Rainer Seele s-a intalnit vineri, 1 aprilie 2016, la Sankt Petersburg, cu Alexei Miller, presedintele Gazprom. Cei doi au semnat mai multe acorduri si memorandumuri tehnice care au rolul sa dezvolte cooperarea strategica dintre cele doua companii, se arata in comunicat.

Directorul general al OMV, Rainer Seele, a declarat vineri, la Sankt Petersburg, ca, dupa aproape o jumatate de secol de colaborare, documentele semnate sunt un eveniment major in relatiile bilaterale, informeaza News.ro.

Schimbul de active va include active OMV din Marea Nordului si de pe platforma continentala norvegiana, a declarat la Sankt Petersburg CEO-ul OMV, Rainer Seele, citat de Reuters.

Miller a aratat ca schimbul de active va fi finalizat in 2016.

Gazprom a anunțat că acordurile semnate cu OMV la Sankt Petersburg includ furnizarea de țiței rusesc companiei austriece. O sursă apropiata Gazprom susține că firma vrea să folosească puterea de influență a OMV pentru a obține aprobarea gazoductului Nord Stream-2.

Un acord preliminar privind schimbul de active a fost semnat în septembrie. Grupul austriac va achiziționa o participație de 24,98% în zonele IV și V ale formațiunii Achimov din zăcământul energetic Urengoy aflat în Siberia.

Intelegerile mai includ un acord de cooperare stiintifica si tehnica, inclusiv in domeniul productiei de gaze, transporturi, procesare, depozitate subterana si vanzari, securitate industriala si securitatea informatiilor, eficienta energetica, protectia mediului si energie pe baza de hidrogen.

Cele doua companii vor si o cooperare mai stransa in privinta managementului operatiunilor de cercetare si dezvoltare.

In plus, a fost semnat un memorandum de intelegere prin care cele doua companii ar urma sa sponsorizeze evenimente culturale in Sankt Petersburg si Viena.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube