Operaţiune antiteroristă amplă la Bruxelles

operatiune antiteroristă la Bruxelles

Amplă operațiune antiteroristă la Bruxelles. Trei ofiţeri de poliţie au fost răniţi, oamenii legii fiind întâmpinaţi cu împuşcături într-o suburbie locuită de mulţi imigranţi arabi. Un suspect a fost lichidat.

Anchetatorii belgieni aveau indicii că într-un apartament din suburbia Bruxelles-ului se ascund persoane care ar avea legătură cu teroriştii din noiembrie de la Paris.

Deşi au trecut aproape cinci luni, investigaţia este departe de concluzii în cazul atentatelor care au făcut atunci 130 de morţi, printre care doi români. Singurul terorist care a rămas în viaţă după atacuri nu a fost găsit încă.

„Persoana neutralizată a fost identificată în cursul serii ca fiind un cetăţean algerian, Mohammed Belkaid, născut în iulie 1980. Această persoană locuia în ţară ilegal şi nu se afla în atenţia poliţiei cu excepţia unui caz de furt din 2014. Lângă cadavrul său a fost găsită o armă Kalaşnikov şi o carte de propagandă islamistă. De asemenea, în apartament a mai fost găsit un steag al grupării teroriste Stat Islamic şi 11 încărcătoare de Kalaşnikov”, a spus Eric Van Der Sypt, procuror.

În aceste condiții, Belgia a decis să mențină neschimbat nivelul său de alertă antiteroristă, situat în prezent la trei pe o scară de patru și corespunzând unei amenințări „posibile și probabile”, a anunțat premierul belgian Charles Michel.

Sursa: digi24

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube