Panama Papers a declanșat Brexit!

Panama Papers a declanșat Brexit!

In urmă cu aproape două luni lansam pe siteul Intellnews o analiză privind Panama Papers, la sfârșitul căreia încercam să punctez ce conotații și implicații ar putea avea un asemenea eveniment, trecut de altfel cu vederea destul de repede.

Cu riscul de a fi catalogat ca ”vizionar visător”, intuiam atunci că ar putea fi o Lebădă Neagră, cu consecințe și impact major, eveniment menit sa deschidă un nou drum omenirii sau o Primăvară Mondială, care marchează sfârșitul si totodată începutul unei noi ere existențiale în istoria umanității, sfârșitul modului în care se fac afacerile în prezent.

Și intuiția nu m-a înșelat căci surse de la Londra încep să completeze tabloul cu date concrete ce converg spre susținerea ipotezei lansate.

Panama Papers a declanșat BREXIT!

Investigația Panama Papers a dezvăluit faptul că premierul David Cameron şi soţia sa au deținut fonduri în valoare de 30.000 de lire sterline (37.000 de euro) în investiția offshore Blairmore Holdings, o companie din Panama înfiinţată de tatăl său. În context, The Guardian încerca să deslușească de unde provin banii familiei Cameron, fiind revelate o serie de aspecte aparent legale.

Ceea ce aveau însă să dezvăluie, în timp, surse confidențiale a fost faptul că premierul Cameron nu deținea în acel offshore numai suma declarată, ci peste 2 milioane de lire sterline, bani primiți ca mită din partea JR Central, o filială a Japan Railways, pentru asigurarea încheierii contractului de construire în Marea Britanie a noului sistem feroviar de înaltă viteză HS2, superior TGV din Franța.

Pentru a se asigura de obținerea contractului, firma japoneză ar fi mituit în 2015 o serie de politicieni britanici: David Cameron a primit 2 milioane de lire, iar Sir Jeremy Heywood, Secretarul Guvernului, Nick Clegg, fostul lider al liberal-democraților britanici și Ed Miliband, fost lider laburist, câte un milion de lire fiecare.

JR Central nu a uitat nici principalele partide politice britanice: Partidul Conservator a primit 25 de milioane de lire, iar Partidul Laburist și Liberal Democrații câte 10 milioane de lire. Transferul banilor a fost asigurat de Nomura Bank din Tokyo.

Ghinionul a fost însă, potrivit unor surse din Partidul Conservator și din MI-6, că CIA a depistat și monitorizat transferurile bancare, iar agenții serviciului american au dezvăluit informațiile liderilor politici conservatori care militau în favoarea Brexit, banii japonezilor fiind depistați, ulterior, în conturile Partidului Conservator. Politicienii conservatori anti-EU au aflat astfel că însuși premierul David Cameron a intermediat discutarea afacerii cu JR Central, condiția esențială a materializării acesteia depinzând de apartenența Marii Britanii la blocul UE.

Pus în fața dovezilor, Cameron nu a mai avut altă opțiune decât aceea de a organiza referendumul Brexit care a zdruncinat Marea Britanie și Uniunea Europeană.

Cameron must resign: He put £2 million in an offshore account not the £30,000

[button color=”blue” size=”medium” link=”https://www.facebook.com/IntellNews.Romania/” icon=”” target=”false”]Like[/button]

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube

1 Trackback / Pingback

  1. Când a mințit David Cameron? - Intell News Romania

Comentariile sunt închise