Putin a modificat legea cu privire la starea de război

Vladimir Putin modifica legea starii de razboi

În data de 01 iulie 2017 președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care a introdus un amendament la legea cu privire la starea de război, potrivit documentelor publicate de agentia de presa Russia Today.

Bucuresti, 2 iulie 2017: Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat pe 1 iulie un decret prin care introduce un amendament în legea federală cu privire la „Starea de asediu”, scrie RT

Legea va fi completată cu un nou articol. Este vorba de infiintarea paragrafului 1 din articolul 10  (101) care prevede introducerea regimului de apărare teritorială.

Vladimir Putin modifica legea starii de urgentaVladimir Putin modifica legea starii de urgenta

„Pe teritoriul Federației Ruse sau în anumite teritorii unde a fost introdusa starea de asediu, în conformitate cu legile federale și alte acte normative care se aplică atunci, se declară stare de asediu si se va introduce regimul de apărare teritorială”, se menționează în decretul respectiv.”

Regimul de apărare teritorială constă în apărarea populației din acel teritoriu și a obiectivelor și sistemelor de comunicații, împotriva unor acțiuni cu caracter diversionist sau terorist, dar și pentru asigurarea regimului de asediu conform prevederilor legale.

Vladimir Putin a menționat în repetate rânduri că Rusia își va dezvolta și întări în continuare potențialul militar al țării pentru a apăra statul de o eventuală agresiune externă.

 

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube