Putin și Obama discută cu ușile închise la Paris despre Siria și Ucraina

Putin și Obama discută cu ușile închise

Putin și Obama la Paris

30 noiembrie 2015 (Intellnews.ro) – Cu ocazia Conferinței internaționale privind schimbarile climatice (COP21) de la Paris, liderii de la Kremlin și Casa Albă au discutat azi cu ușile închise, aproape o jumătate de oră, privind introducerea unor reglementări politice în Siria și situația din Ucraina.

„Cei doi președinți au discutat despre imperativul de a înregistra progrese, pentru a se ajunge la o încetare a focului și la o soluționare pașnică a războiului civil din Siria”, a relatat un oficial al SUA, sub rezerva anonimatului.

Potrivit acestuia, președintele Obama a susținut, în decursul intâlnirii cu Putin, că plecarea lui Assad de la putere constituie o parte a tranziției.

Ambii lideri se angajează că ministerele de externe rus și american vor continua să conlucreze în favoarea unei soluții diplomatice privind Siria.

Totodată, președintele american a evidențiat necesitatea găsirii unei soluții diplomatice la criza ucraineană, afirmând că sacțiunile impuse Rusiei vor fi eliminate dacă Moscova își onorează angajamentele în conformitate cu acordul de la Minsk.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube