Reacții la nominalizarea lui Sturza ca premier

Racții Sturza
Reacții Sturza

Liderul Socialiştilor, Igor Dodon, nu este „încântat” de candidatura la funcţia de prim-ministru – Ion Sturza, anunţată astăzi de către preşedintele ţării, Nicolae Timofti.

Dodon a scris pe pagina sa de facebook că formaţiunea sa „nu va vota un gastarbaiter de peste Prut, care a umilit Moldova în 1999″.

Potrivit lui, în perioada de guvernare a Legislativului Sturza, în Republica Moldova s-a îndrădăcinat corupţia iar statul a acumulat restanţe mari la plata pensiilor şi salariilor.

Analiştii politici Roman Mihăeş, Victor Gurău şi Alexandru Cauia consideră unanim că desemnarea candidaturii lui Ion Sturza la funcţia de prim-ministru este o greşeală.

„Trebuie să spunem clar că e o greşeală a domnului Timofti. Ion Sturza este rudă cu Vlad Filat şi nici unul dintre ei nu ascunde acest lucru. Ion Sturza nu va avea susţinere din partea partidelor parlamentare. Domnul Timofti, în loc să caute un candidat care să obţină voturi, a decis să meargă pe candidatura PLDM”, a declarat Roman Mihăeş.

„Nu este o surpriză, mai mult, era o candidatură aşteptată deoarece din acest moment, Preşedintele Timofti încearcă să se victimizeze şi arată că e gata să înceapă o bătalie. Prin nominalizarea lui, cetăţeanul Timofti îşi asumă responsabilitatea pentru alegeri anticipate”, a spus Victor Gurău.

„Nu văd cum ar putea să adune cele 51 de voturi. E practic imposibil, va avea 15 zile pentru a identifica echipa şi voturile necesare, dar nu înseamnă că va şi reuşi. Fără voturi e doar un exerciţiu politic la limita normelor constituţionale. Sper că Preşedintele conştientizează aprofundarea crizei politice”, a relatat Alexandru Cauia.

Sursa: http://www.publika.md/

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube