Refugiați găzduiți temporar în Grecia

refugiați

Douăzeci de mii de refugiați solicitanți de azil vor avea în curând acces la găzduire temporară în Grecia, conform angajamentului asumat luni de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) și de Uniunea Europeană, în cadrul eforturilor de mai bună gestionare a valului de migranți în Europa, relatează Obiectiv.info.

Uniunea Europeană a adoptat un program de relocare a solicitanților de azil în alte state membre, însă, în așteptarea redistribuirii, este nevoie de găzduirea lor temporară în Grecia.

„Întregul program poate avea succes numai dacă este însoțit de eforturi de primire de urgență, de asistență și înregistrare la scară mare în țările cele mai afectate de sosiri”, a subliniat George Okoth-Obbo, adjunctul Înaltului Comisar, într-un comunicat.

Acesta a semnat luni, la Atena, împreună cu vicepreședintele Comisiei Europene, Kristalina Gheorghieva, o declarație prin care UNHCR se angajează să pună la dispoziție 20.000 de locuri de primire printr-un program de închirieri de apartamente, vouchere pentru hoteluri și familii-gazdă.

Uniunea Europeană va sprijini acest program cu 80 de milioane de euro.

„Astăzi ne arătăm solidaritatea cu Grecia și cu copiii, femeile și bărbații care caută refugiu în Europa”, a subliniat vicepreședintele executivului de la Bruxelles, în același comunicat.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube

1 Trackback / Pingback

  1. Turcia a dat drumul migranților către Grecia - Intell News Romania

Comentariile sunt închise